- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Male
nagyúr
Smoother motion/Clearer image (az előbb rosszul írtam - bár lehet, hogy más codecben meg úgy írják). Ez egyébként szerintem egy hülyeség (mármint ez az állítási lehetőség), mivel én még nem találkoztam olyan filmmel, aminél a Clearer image felé tolva jobb lett volna az eredmény. Persze lehet, hogy nagyon alacsony bitrátánál, vagy teljesen zajmentes filmnél (pl 3D Studio-val vagy Lightwave-vel DivX-es aviba renderelve) van értelme.
-
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #18 üzenetére
Nálam a 633-as celeron2 és a 2.0A-s P4 között (mindegyikben 256 mega van, csak az egyik SDRAM 66-on, a másikban meg DDR333 van) 3-3,3 szeres a sebességkülönbség videotömörítésben (DivX, WMV7). (kb órajelarányos lett). Valószínüleg nálad kb 3 szoros lenne a különbség (esetleg egy kicsit kevesebb, mert az teljes értékű P3 és nem celeron, mint az enyém volt).
-
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #12 üzenetére
Na ez a ''melyik a legjobb MPEG2 codec'' engem is érdekel (még én sem találtam meg a megfelelőt). A Ligos codec elég gyors volt (ha jól emlékszem a nevére), csak nekem egy próbaváltozat volt, ami kirakta a logojukat a filmre ( végig ott volt az egyik sarokban, emiatt teljesen használhatatlan).
-
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #10 üzenetére
Hogy csináltad?
Nyisd meg az AVI-t, aztán File/Render as, válaszd ki, hogy avit akarsz, majd a video fülön a codec kiválasztás fölött is van egy fps érték beállítás, lehet, hogy ott nincs beállítva a megfelelő érték. Amikor új projectet csinálsz ott is be kell állítani, hogy hány fps-el dolgozol. Próbálj ki egy másik DivX codecet is (a 4.12 szerintem a legmegbízhatóbb). Ha akkor is ugyanez a gond, akkor valami más gond van. Esetleg a DV átvételekor több képet rögzített, mint ami kéne (hogy ez hogyan lehetséges, azt ne tőlem kérdezd). Nem lehet, hogy NTSC DV szabványú (30 fps), és te meg 25 fps-el tömöríted (mert akkor szór képeket álltalában) ? -
Male
nagyúr
Szerintem próbáld ki a Sonic Foundry VegasVideo-t és az Adobe Premiere-t (én ezeket használom). A Premiere egy kicsit túl van bonyolítva szerintem, viszont rengeteget tud. A VegasVideo 3.0 tud DV-t kezelni (most néztem meg), ráadásul elég könnyen rá lehet jönni benne a dolgokra (ellentétben az Adobe Premierrel), ugyhogy szerintem ezt lenne érdemes használnod.
-
Male
nagyúr
Sajnos (szerencsére) nekem már nincs fent a DivX 5 (inkább visszaraktam a régit), így nem tudom megnézni, arra meg már nem emlékszem, hogy hol volt, de a DivX 5.02 PRO codecben volt ilyen, az szinte biztos. Lehet, hogy a Pinnacle Studioban álítottál be valami újrafelvételt (vagy magától állítódott el valami, volt már ilyen a videoszerkesztő progikban sokszor).
-
Male
nagyúr
A framerate megegyezik (DV és a DivX-ben beállított)? Mert ha a DivX-ben alacsonyabbat állítasz be, akkor a ''felesleget'' elszórja (nekem csinált ilyet, igaz nem DV volt az alapanyag). Persze lehet a DivX 5 hibája is, mert ez nem éppen a stabilitásáról híres (én már feladtam a DivX 5-el való kisérletezést, mert állandóan csak a baj volt vele).
Nem lehet, hogy valami Capture szerűséget állítottál be, amikor a már meglévő AVI-t lejátsza, és újra felveszi. Nekem ilyet már sikerült csinálni, igaz nem ezzel a programmal (valami be volt x-elve, amit nem én álítottam be, és gyanúsan gyorsan kezdte csinálni a tömörítést, ráadásul a végeredmény nem volt túl szép).
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest