- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #18 üzenetére
Nálam a 633-as celeron2 és a 2.0A-s P4 között (mindegyikben 256 mega van, csak az egyik SDRAM 66-on, a másikban meg DDR333 van) 3-3,3 szeres a sebességkülönbség videotömörítésben (DivX, WMV7). (kb órajelarányos lett). Valószínüleg nálad kb 3 szoros lenne a különbség (esetleg egy kicsit kevesebb, mert az teljes értékű P3 és nem celeron, mint az enyém volt).
-
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #12 üzenetére
Na ez a ''melyik a legjobb MPEG2 codec'' engem is érdekel (még én sem találtam meg a megfelelőt). A Ligos codec elég gyors volt (ha jól emlékszem a nevére), csak nekem egy próbaváltozat volt, ami kirakta a logojukat a filmre ( végig ott volt az egyik sarokban, emiatt teljesen használhatatlan).
-
Male
nagyúr
válasz
M@trixfan #10 üzenetére
Hogy csináltad?
Nyisd meg az AVI-t, aztán File/Render as, válaszd ki, hogy avit akarsz, majd a video fülön a codec kiválasztás fölött is van egy fps érték beállítás, lehet, hogy ott nincs beállítva a megfelelő érték. Amikor új projectet csinálsz ott is be kell állítani, hogy hány fps-el dolgozol. Próbálj ki egy másik DivX codecet is (a 4.12 szerintem a legmegbízhatóbb). Ha akkor is ugyanez a gond, akkor valami más gond van. Esetleg a DV átvételekor több képet rögzített, mint ami kéne (hogy ez hogyan lehetséges, azt ne tőlem kérdezd). Nem lehet, hogy NTSC DV szabványú (30 fps), és te meg 25 fps-el tömöríted (mert akkor szór képeket álltalában) ? -
Male
nagyúr
Szerintem próbáld ki a Sonic Foundry VegasVideo-t és az Adobe Premiere-t (én ezeket használom). A Premiere egy kicsit túl van bonyolítva szerintem, viszont rengeteget tud. A VegasVideo 3.0 tud DV-t kezelni (most néztem meg), ráadásul elég könnyen rá lehet jönni benne a dolgokra (ellentétben az Adobe Premierrel), ugyhogy szerintem ezt lenne érdemes használnod.
-
Marv
csendes tag
A Virtualdub, ha jól sejtem a következő hibaüzenetet adja DV Avi esetén: ''dvsd'' codec not found...vagy valami ilyesmit. Van egy codec amit letöltöttem valahonna, de már sajnos nem tom honnan aminek a neve: ''mcdv204.exe''. Rákerestem a gógülben a ''dvsd'' kulcsszóra. Azt mondja ugyan, hogy demo, és hogy felrak egy logót a képre, de én ezzel nem találkoztam. Már több órát kódoltam be ezzel a kodekkel, és nem tett fel semmi logót. A másik eljárás ami lehet a DV vs VirtualDub problémára az Avisynth nevű kis progi. A Virtualdub ugyanis nem tudja kezelni az ún. DirectShow filteres cuccokat. Ezt megkerülendő: fel kell rakni a gépre az Avisynth-et, majd text editorral írni kell egy kis scriptet a következő sorral: DirectShowSource(''C:\video\valami.avi''). EZt szövegfájlt el kell menteni, és át kell nevezni mondjuk codedivx.AVS-re. Utánna Virtualdubbal az open fájlnál ezt az AVS fájlt kell megnyitni, és megnyitja a DV videót. Innentől szabad a pálya.
-
Male
nagyúr
Sajnos (szerencsére) nekem már nincs fent a DivX 5 (inkább visszaraktam a régit), így nem tudom megnézni, arra meg már nem emlékszem, hogy hol volt, de a DivX 5.02 PRO codecben volt ilyen, az szinte biztos. Lehet, hogy a Pinnacle Studioban álítottál be valami újrafelvételt (vagy magától állítódott el valami, volt már ilyen a videoszerkesztő progikban sokszor).
-
Male
nagyúr
A framerate megegyezik (DV és a DivX-ben beállított)? Mert ha a DivX-ben alacsonyabbat állítasz be, akkor a ''felesleget'' elszórja (nekem csinált ilyet, igaz nem DV volt az alapanyag). Persze lehet a DivX 5 hibája is, mert ez nem éppen a stabilitásáról híres (én már feladtam a DivX 5-el való kisérletezést, mert állandóan csak a baj volt vele).
Nem lehet, hogy valami Capture szerűséget állítottál be, amikor a már meglévő AVI-t lejátsza, és újra felveszi. Nekem ilyet már sikerült csinálni, igaz nem ezzel a programmal (valami be volt x-elve, amit nem én álítottam be, és gyanúsan gyorsan kezdte csinálni a tömörítést, ráadásul a végeredmény nem volt túl szép).
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Napelem
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Valami baja van a tápomnak
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Xbox Ultimate előfizetések
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest