- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
DarkFater #12 üzenetére
de azon a gépen inkább MPEG-et nézz. Azt szépen lejátsza, mert az mpeg hardverigénye a divx-hez képest max 20%
Jajj...:))) A DivX is MPEG, csak a 4-es verzió. Illetve a Microsoft által készített MS MPEG4 kodek feltörése és ellopása után keletkezett dolog (amit most pénzért árulnak...:(
Gondolom, MPEG1-re (VCD) vagy MPEG2-re (DVD) gondoltál.
Egyébként ez gyönyörű hardware overlay hiba, illetve annak hiánya. Milyen videokártya van a gépben? Egy friss driver kellene neki, hátha azzal már ismer ilyet. Ha nem, sosem fog lejátszani. Overlay nélkül egy nagyon izmos proci kell, és még azzal is akadozhat. Overlay-jel pedig egy gagyi S3-as is elég lehet (megfelelő procival).
Sipi -
-
DarkFater
tag
ATUS!
Sajna Öregem ne remélj semmit jót. :(((
Haverom vett a cégtől 200mmx-es procis gépet valami régi videokártyával (4MB RAM, kezdetleges 3d támogatás)
Ugyanezek a bajok voltak.
3 órát szenvedtem vele.
Tapasztalatok:
1. Először is csak egy kodeket telepíts és az az 5.02 legyen, mert még az zabálja legkevésbé a procit. (Egyébként is felesleges többet, mert pl az 5-ös kodekek felülírják a 4-est, ami onnatól eltűnik)
2. Felbontás max 640*480, esetleg 800*600 lehet, többi reménytelen.
3. 16 bites színmélység fölé nem lehet menni, különben hardware overlay hibával kifagy.
4. Felejtsd el a jó kis lejátszó progikat, sajna mind ki fog fagyni. Röhögni fogsz de Windows Médiaplayerrel nincs gond egyedül.
5. Így tudsz filmet nézni ha elölről nézed a filmet és nem állítod le, nem tekersz bele, stb., mert kifagy
6. Persze még így is van esély, hogy szaggatni fog picit. Ez persze csak az alcsony tömörítetségű divx-ekre igazak, mert a többi nem fog menni.
7. Bocs, nem viccből mondom, de azon a gépen inkább MPEG-et nézz. Azt szépen lejátsza, mert az mpeg hardverigénye a divx-hez képest max 20%
Összefoglalva: AZ A BAJ? HOGY KEVÉS A PROCI EHHEZ :O -
twollah
nagyúr
válasz
badbrother #9 üzenetére
Mekkoraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Fekete mágiát nem alkalmaztál? -
badbrother
aktív tag
Én is találkoztam már ilyen hibával, de én nem jöttem rá a fekete négyzetes trükkre :))
Két lejátszóval játszottam le egyszerre, egyiken csak a hang meg a magyar szöveg ment, a másikon meg csak a kép lehalkítva. :) -
guess.who
senior tag
A video overlay-vel van gond... Milyen integrált videokártya van a gépben? Annak rendesen feltetted a vezérlőjét? Érdemes lenne utánanézni pontosan...
Egyébként meg tényleg nem egy izomagyú gép, viszont egy majdnem ugyanilyen Dell laptop volt nálam kb. 3-4 hónapja, és azzal tudtam DivXet lejátszani -igaz a minősége meg sem közelítette egy normál ''nagy'' PC képminőségét... :) -
launcser
senior tag
mmx233 svcd-re még pont elég kb
de komolyabb divx-ekre nemigen, max ablakban
de a hiba forrása kicsit érdekes.. -
Panther
HÁZIGAZDA
El sem hiszem! Még van a ki tud helyesen írni! (rejtély) Dícséret érte! :)
-
atus
senior tag
Új szerzeményem egy MMX233-as laptop, amin azonnal nekiálltam divx-et telepíteni, meg filmet másolni rá, hogy kiderüljön mit tud, azaz tudom-e filmnézésre használni. Felraktam divx 4-et, 5.02-t, 5.03-at, fddshow-t a codecek közül. Playa, Playa 2.0, ZoomPlayer, GDivX Player lejátszókat is felraktam, ezek közül csak a Playa 2 nem fagy ki. A gépen amúgy frissen rakott 98SE|HUN lakozik, minimális installal.Több filmet is kipróbáltam, 1/2 CD-set, jobb/rosszabb felbontásút. Rengeteg beállítást kipróbáltam, nem sokat segített...
Fórumkeresőben utánanéztem, de nem találtam hasonló problémát.
Maga a probléma, vagy nevezzük rejtélynek, merthogy ez nekem az... :
Nekiállok lejátszani a filmet, a hang hibátlanul szól, de nincs kép. Nem az van, hogy akad, lassú vagy ilyesmi, hanem tök fekete a kép. Ezt eddig még akár be is tudhatnánk a burkolat alatt rejtőző subgyökgigahertzeknek, merthogy nem az a kiköpött duál P4-3.06 a gép. Viszont ha behozok bármilyen menüt, jobbklikk, start, egyremegy, a betűkön keresztül lehet látni a filmet!! Tehát a képernyőn minden ami fekete, azon keresztül látszik a film, különben nem. Most úgy tudtam nézni kicsit a filmből, (vagy nevezzem inkább képregények?:( Paintbrushból mondjuk ezelőtt még sosem házimoziztam! :P
Valami ötlet, hogy mi lehet ez?
Vagy ez most valami nagyon alap dolog, csak én nem vettem észre?
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest