- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Allien
veterán
Tetszenek ezek a képek, már a megvalósitásuk. De, sajna az ilyen helyek nem a leghangulatosabbak ilyen fényekkel. Az most más kérdés, hogy mitől is lennének azok, meg, hogy kellene egyáltalán valami plussz. Persze, nem 3-4 merő részeg emberre gondoltam, hanem mondjuk egy csinos bármixer hölgyre, aki hajlandó is gép elé állni. Na, akkor lehettne trükközni, hogy mondjuk minden székbe beültettni, és úgy összerakni a képeket! Sőt! A bárpultnál pl önmagát szolgálná ki!
Asszem, levédetem az ötletet. -
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #3452 üzenetére
Jó képek.
Tegnap voltam kint a zoo-ban, ott volt egy csóka, és egy szajkó egy ''ketrecben''. Onnan tudom én is, hogy ez a szajkó. Elég félénk, de rafinált, vagy a csókától lesett okosságokat. Pl a csókát etették a látogatók, és cserébe engedte simogatni magát. A kaját elvitte, és ''elásta'', mint a kutyák. Amikor abba maradt a hajcihő, arrébb ment, de a kaját otthagyta. Szajkó várt egy csendesebb pillanatra, odaröppent, felkapta a kaját, és usgyi, vissza a háttérbe. -
Allien
veterán
válasz
Jeannie #3422 üzenetére
Ha már álványról, akkor miért nem hagytad világosabbra?
Nekem az első, és az ötödik tetszik a legjobban, bár ahol vizes a lencse, az nem a legjobb, le lehetett volna törölni azért.
Bár, mondjuk ez is ad egy feelinget neki, ami nem is annyira zavaró, ha jobban megnézi az ember.
-
Allien
veterán
Köszi, vágtam a két oldalából. Ahol voltam, ennél kb 20%-al lehetett volna még hozzárakni. Van egy, ami majdnem fullos, csak nem HDR, sima mezei.
Macy, köszi!
Ruan, pontossan nem emléxem, eleve álló formátummal csináltam, és mind 3 expóból (ráadásul, vágtam a szélekből). Az eredeti, vágattlan 19x3 képkocka lett (8 biten), vágva 6305 x 2236, ami 53.4 x 18.9 cm (infanview szerint), 11.08 MB.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
StaMiNa #3221 üzenetére
Egy külső vakut!
Már, ha ilyen sporteseményeket akarsz, de szvsz, inkább ne erőltessed. Nem a kedvedet akarom elvenni, én is szoktam teremben fotózni (bridge géppel), és van külső vakum, de a sport fotózás már sajna inkább dslr kategória. Persze, próbálkozni lehet, és rittkán össze is jöhet 2-3 tényleg jó kép.
Utómunkához sokan a PS-t fogják ajánlani, de van 1-2 dolog, amihez esettleg van jobb alternatíva. Ilyen (szvsz) a panoráma fotózás, és a HDR. Ezek is megoldhatóak PS-l, csak szerintem sokkal macerásabban, mint az erre specializálódott progikkal. -
Allien
veterán
válasz
johnjohn #3183 üzenetére
Tök jó lenne, tényleg jól elkapott pillanat. Latency-vel egyetértek, a fehér ''csík'' nem éppen szerencsés választás. Akkor már ''homok'' szinű sokkal jobb lenne. Ezen kívül, a vágás a porfelhő végénél, és egy kicsivel több utat lefele mutattva jobb hatásu lenne. (szvsz)
-
Allien
veterán
válasz
Khelben #3173 üzenetére
Kisképet nem generál a PH, azt is külön kell berakni, de arra külön van ''gombocska'', kép felirattal. De, lehet ügyeskedni, tehát pl írod a levelet, a linkeket csak bekopizod, és utólag kijelölöd a (teljes)linket, majd megnyomod a megfelelő gombot, értelemszerüen mit akarsz, és azt megteszi a ''motor''. Pl beírod, hogy kakukktojás, ezt kijelölöd, majd megnyomod a megfelelő gombot, és ez lesz belőle pl: kakukktojás
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
Extremdigita #3157 üzenetére
Yes! Azért kérdeztem Biggamer-t, mert olvastam pár hozzászólást, ahol nem voltak teljessen megelégedve a cuccal, csak nem emléxem pontossan, melyik végére, az 50-re, vagy az 500-ra.
Gondolom, rekeszelve 500-on jó, láttam 2-3 képet vele, eléggé tetszett. De ugye, van egy 50-s része is, bár gondolom, nem ezt használják főleg.
Biggamer, sajna, az én gépemre nem jó egy Bigma se (bár ezt Te is tudod)! -
Allien
veterán
A 12-st igazitani kellene a vízszinteshez. A 20-snál max a vezetékeket kellene kiszedni, amúgy nekem tetszik kategória. A 33-sból meg csinálnék próbaképpen egy panoráma szeüséget, tehát jól levágni a tetejét, és az aljábol is sokat, kb a fürdőzőkig. Ergo, ez éppen három, de a nagy része tetszetős, ergo, ne ez legyen a mérvadó.
-
Allien
veterán
válasz
johnjohn #2890 üzenetére
A Sanyi béta nyitotta a sort, természetessen. Majd jöttek sorban, Pentax K10D, Nikon D80 (a D200 ha jól emléxem hamarabb jött ki, és az egy másik CCD-s), D40x, szinte a most kapható összes 10 megás dslr ezt használja (kivéve canon).
Eléggé lehúzták az Alfa-t anno. De, olyan iso 400-ig állitólag még elmegy kategória, sajnos. -
Allien
veterán
Látszik a régi berögződött Z2!
Alexpó, hát ott kötelező volt. Sokáig -0,7-re raktam, mostanában főleg verőfényes napsütiben már -1.0-ra
Sajnos, a PS nem mindig kezeli jól ezt a gépet, már amit ''készít'' a gép. De, szerintem kell egy határvonal. Persze, ez is relativ. Biztos van olyan kép, aminek nagyon is jót tesznek az eltulzott beállítások. De, lassan ott tartunk, hogy több képből raksz össze egyet.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Hmmm...
Akkor egy ''kis'' segítség:
[link]
Ide be tudod ''rakni'' a képet, vagy a wincsidről, vagy bekopizva a weboldal linkjét, és ellenőrizd azt az aranymetszés dolgot!
Természetessen, nem D4rkm4n képeit akarom ezzel lehúzni, azok nem rosszak, csak az aranymetszésre utalunk, akkor ez egy segítség, online, és ingyé.
Annyi segítség az oldal használatához, hogy négy oldalt piros nyilakkal lehet az oldalakat változtattni (mozgattni), és így meglehet nézni, hogyan kellene vágni egy képet ebből a szempontból. -
Allien
veterán
válasz
Hydra SR #2635 üzenetére
Az most midegy! Én se ültem mindig egyhelyben! De, fagyiért, hát mit ne mondjak. Még a kamerába is bele néznék, ha hagyod, kalapáccsal meg is vizsgálom. Legalábbis, olyan 6 éves koromig pl az összes óra veszélyben volt.
Nem is kérdéses, milyen szakmám lett (nem, nem órás). De természetessen, pályát tévesztettem. Fotósnak kellett volna tanulnom.
Annyi rossz, tehettségtelen (tanult) fotós van, egy nem elfért volna köztük még?
-
Allien
veterán
válasz
beltram #2632 üzenetére
Akkor hagyjad, hagy áljon fel benne.
Vagy láncold máshova.
Esettleg fizessed le, pl 1-2-3 gombóc fagyi! A téma még jobb lesz az elkenődött édességgel, és addig talán nyugton marad, amíg elnyalja.
Esettleg kombináld össze. Hintába beültet, fagyi kezébe nyom, problema 5 percig megoldva. Elég lesz?
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Nem régen volt az esküvőm. Mi úgy oldottuk meg, hogy hívtunk egy ''profit'', aki ugye mégis csak ezzel foglalkozik. De, szóltunk 2 kollegámnak is, akik bevállalták, hogy hozzák a gépeiket is. Az egyik még kölcsön is kért egy jobb obit, csak ezért egy ismerősétől. No, az egyik tényleg rosszul oldotta meg, sokat kellett utómunkálkodnia, bár a végeredmény nem lett rossz. A másik kollega (jó obival) viszont nagyon jól megoldotta. Persze, a profi is, de Neki ugye ez a dolga, és fizettünk is érte.
-
Allien
veterán
válasz
Hydra SR #2469 üzenetére
Köszi mindenkinek a kritikát!
Hydra, annyit nem biztos, hogy megér, illetve, elöbb meg kell tanulnom azt a fránya PS használatot.De, ''készül'' a következő helyszín, már nőnek a rézvirágok!
Ha minden jól megy, idén is lövöldözöm őket, csak álványról, valszeg.
Lehet, még a virágokat is kikötözöm.
-
Allien
veterán
No, dömping (sorry). Szenderegjünk egy kicsit akkor.
Iso50
,
1/500, f4 . .[link] . 1/800 f4... . . [link]
1/1000 f3.7 . . . [link]
a köv. két kép már volt fent, de szűkebbre vágtam,
. [link] 1/1000 f5 mindkettő (sorozat) [link]
Tehát, még 1/1000-nél is bemozdulLehet, oda kellene ragasztani?
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Rittka? Nem is tudtam.
Akkor nekem szerencsém volt, tavaly nyár vége felé. Kertünkben vagy 3-4 ilyen szaladgált, pózolt nekem rendszeressen. Majdnem fellöktek.
Lehet, szervezek egy PH-s talit, és kérek egy kis belépőt? Valahogyan össze kellene szednem egy kis lét egy dslr-re. -
Allien
veterán
[link]
[link]
Ami a progikat illeti, a PS kicsit macerásabb, mert Neked kell megadni a pontos értékeket (zársebesség stb...), Photomatix Pro viszont teljessen automatice ebből a szempontból. A gépem 3 képet készít, egy közép, egy alul, egy túl expósat, de a ps nem így adja be, és figyelni kell, melyiket hozza fel elsőnek, ahoz megadni az adatokat (igaz, elég 1x rájönni az ő sorrendjére). Az tuti, hogy ha nem raw-ból csinálod, tehát (minimum) 3 képből, annak stimmelnie kell (semmi bemozdulás), már ami a fő témát illeti, bár modjnuk megérné ezzel is játszani, hogy 3 kép, és bizonyos elemeket megváltoztattni. Alapban ilyenek a közeli faágak, de ha kicsit lassu a gép (pl bridge), akkor akár a felhők is elmászhattnak egy kicsit.Ami pedig az értékeket illeti, nálam max -+1 lehet, de néha inkább manuálba csinálok 3 képet. Ja, ha nem 1 raw kép, akkor szigorúan fix ''f'' értéket megadni! De, ha igazán jót akarsz, akkor (bár ez szigorúan szvsz), a 3 képpel jól eljátszol. Az első lehet középértékü, majd a második a legvilágosabb részhez állítod, majd fordítva, a harmadik a legsötétebb részhez. Így előfordulhat, hogy még nagyobb külömbségeket tudsz kihozni belőle, mint amit esettleg az expokorrekcióval tudnál elérni. (de ugye, ez is gépfüggő, pl nálam a raw az erőssen felejtős sajna, stb...)
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
Hydra SR #2255 üzenetére
Vannak gondok a szinekkel, ez tuti (majd akkor jobban belemászok, mert a PS-l kerül ilyenre).
De, hidd el, ez is természetes környezet!
Már Nekik. Az a gyűrü ott lehet jópár évtizede. Az más kérdés, hogy nekem se tetszik annyira, de ott lehet fényképezni őket. Külömben esélytelen.
De, akkor hagyom a ''témát'', majd keresek olyan helyet, ahol más itató van. -
Allien
veterán
válasz
hattorihanzo #2246 üzenetére
Elég rosszul fogod fel a dolgokat. Itt is elhangzanak negatív kritikák (is). Ez olyan, mint ahogyan én speciel nem értek az autókhoz (bár van jogsim) és elmennék egy autós totyikba, és osztanám az észt. Ami az esztétikát érinti, az nem jön magától! Bizony, tanulni kell, kinek többet, kinek kevesebbet. A kritika megértéséhez, illetve eleve a kritizáláshoz meg jócskán kell inteligencia, ezt jól látod. Ergo, inteligens ember nem kritizál úgy, hogy ne lenne valami alapja hozzá, illetve, ha téved, beismeri tévedését!
Tehát, lehet, hogy azért van az, hogy: ''még soha nem sikerült egyetlen épkézláb képet lőnöm.'', mert Te sem vagy tökéletes (más se). Csak vannak, akik veszik a fáradtságot, és mondjuk átnézik pl ezt a totyikot hasznos linkeket kutattva.
(szigorúan szvsz) -
Allien
veterán
Ha már madarak. Pár rigós képet felraknék, meg nem rigósat is.
Sorbanállás az itatónál:
[link]
Aztán jött a nagyobb madár, és
''Hess rigó'' (ez nem olyan kézből evős galamb, kb 20-30 méterig enged)
[link]
Késöbb jött egy számomra ismerettlen, elsőre rozsdafarkura tippeltem, de nem igazán tudom:
[link]
végül szintén rigó, pancsizik, de türelmetlen, és szomjas kismadarak megpróbálták elhesegettni (ami mondjuk éppen nem annyira észre vehető ezen a képen, de sajna, a többi erős bemozdulások miatt nem rakom fel)
[link] -
-
Allien
veterán
válasz
hattorihanzo #2199 üzenetére
Oda van írva, ''szerintem'', már Amper szerint! Témát nagyon rittkán rakunk középre.
Olvass utánna olyan dolgoknak, mint pl ''aranymetszés''! Ha a téma megköveteli, még a lábadat is levágjuk!
Ha a kacsa (réce stb...) feje a lényeg, akkor minek bemutattni az egész pereputtyot, odahívni a nagyszüleit, mert ugye nem csak karja van az embernek, szárnya a tás-nak, hanem dédszülei is!
Azokat is hívjuk oda?
Mercuito képén sokat lehet(ne) vitattkozni. Az a kérdés, mennyire csinálta tudatossan, és mit is akart kifejezni. Az, hogy Neked ebből semmi se jött le, még mondjuk jó alapötlet lehet másoknak (is), illetve, lehet(ne) belőle tanulni. -
Allien
veterán
válasz
Extremdigita #2168 üzenetére
NONO!
Méghogy, az itteni tagok között egyettlen! Nekem is Km gépem van, igaz, bridge, de attól még KM! Nem is olyan régen még Mulder-nek is KM Z2-se volt!
-
Allien
veterán
válasz
as_Rock #2108 üzenetére
Igaziból, megérdemelnének egy ''csatát''. Kizavarni őket egy helyszínre, és megadni Nekik, hogy milyen témát keressenek, és behatárolni a megoldási lehetősségeiket, és tessenek megoldani (a la spectrum tv, fotós műsora). Aztán a ''szakértő'' zsűri eldönti, ki, hogyan oldotta meg a feladatot.
Természetessen, az eredményhírdetést szigorúan DRAW (döntettlen) módra kihozni, még vélettlenül se nyerjen egyik fél se! Hiszen, ők is ''CSAK'' amatőrök (mint ugye a fórumozók nagy része, természetessen bele értve engemet is), és nem lenne jó, ha ilyen hülyeségeken vitattkoznánk, ki az okosabb, szebb, jobb fotós, amikor éppen egyikünk se elég jó, és mindegyikünk fejlődni akar, és azért ''jár'' ide. Természetessen, vannak külömbségek, de aki azt hiszi, hogy olyan nagy a külömbség, akkor azt ki kell, hogy ábrándítsuk.
Már szerintem. Vannak kivételek, de eléggé behatárolva, pár emberre max.
-
Allien
veterán
Képszerkesztésre főleg a photoshop progit ajánlják, de, vannak alternatívák, és némely jobb, vagy egyszerűbb, mint a PS. A HDR pontos definícióját nem tudom (mert nem beszélni english). Nagy dinamikáju képeket jelöl. Kb kiegyenlíti a világos/sötét képrészleteket. minimum 3 képből kell, hogy álljon, a gépek egy részén van is ilyen funkció, amikor 3 expót készít más fényértékekkel. De vigyázni kell, hogy álványról készüljön (nuku bemozdulás), és a mélységélességet fixre kell állítani. Kb úgy képzeld el, hogy csinálsz egy relative, de középexpót, majd egy nagyon alexpós képet, ahol a világos részek (jellemzően ég) vannak helyessen kiexpózva, és csinálsz egy túlexpósat, ahol éppen a sötét részek vannak helyessen expózva, és ezeket egysíti. kb. pl. Fotozz.hu-n vannak egyszerűbb leírások, segítségek.
-
Allien
veterán
A 2., 3. képen pl az ég szinte már-már kiégett, egyes részei meg túl sötétek. Ezt nagyon nehéz megoldani, egy képpel nem biztos, hogy meg tudod oldani (de akkor már inkább alexpós legyen). Ilyet a legjobb RAW-ba fotózni, majd csinálni belőle 3 képet, és HDR-t csinálni.
Amúgy, a képszerkesztés se a legjobb, utómunkába az is bele tartozik, hogy megvágod. De ez szigorúan szvsz.
-
Allien
veterán
válasz
Winner_hun #1902 üzenetére
Ablak kinyit, távolabb álsz, felmosóvödör, meg a plussz cuccos előkészít, kattintgat, majd ha végeztél, feltörölsz!
Ha ez nem megoldható, selejtes türcsi, lepedő oda rak, és majd azt megszárítod.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Először az első hdr-m. Direkte túlhúzva ''kicsit''. Nem a legjobb vágás, de fogok még próbálkozni vele.
[link]
A következő egy ''madaras'', itt meg ugye a bridge gépekre jellemző bénaság, de viszonyitási alapnak annyi, hogy kb 5 méterről készült, semmi háló, sátor, miegymás. Igaz, nem is gyalogossan.
[link]
(azért vágtam ennyire tágan, mert tetszik a bal felső sarokban elmosódó vízcseppek, a rigó pancsizik, a kicsi meg elzavarná) -
Allien
veterán
válasz
Jeannie #1747 üzenetére
Köszi!
Tetszik az a textúrás sorozatod. Ha lesz energy-ám, majd én is mutatok egy párat, hátha Te, vagy más szebben, jobban, meg tudja majd oldani, mert ez már lassan csak gép kérdése.
Az enyim meg zajos, ha a fejem tetejére állok is, akkor is. A (Népművészeti?) múzeum teteje, azokkal a ''cserepekkel'' tényleg különleges. Össze kellene szedni azt a pár tetőt, amelyeknek Zsolnai tetejük van (mint ennek is).
-
Allien
veterán
válasz
biggamer #1683 üzenetére
Köfi!
A lényeg, hogy ezek inkább olyan tucatjellegü fotók, mert ugye, arra nem volt lehetősségem, hogy jobban bele vessem magamat a témába (végtére is, nászút, meg ugye ebből fakadóan, nem egyedül voltam).
Ráadásul, az időjárás is érdekes. Egy kicsit csepegett az eső, majd kisütött a napocska. Ráadásul, ami szép lehetett volna, az pont ellenfényes lett volna. Belső képek is készültek, de azokkal meg az a baj, hogy vakuval kelett, és ott se lehetséges, hogy az meber ténylegessen fotózzon, csak lövöldözzön. Volt olyan múzeum, ahol csak vaku nélkül lehetett fotózni, pénzért (igaz ott csak 200 huf volt), volt, ahol ingyen lehetett fotózni, akár vakuval is, és ebben a kastélyban meg egy teljesáru jegyért (tehát 2 ember 3 jegy) lehetett lövöldözni (1350 huf/kop, ha jól emléxem).
Remélem, az elsőnél felfedezted az igazi témát? (elbújt) -
Allien
veterán
( Egy kis helpet kérnék, hogyan kell imageshack-ról linkelni. Előre is THX! )
Sopron, és környéke a téma (éppenséggel, Fertőd, kastély).
Két szobor, az elsőnél csak itthon, a nagy moncsin keresztül vettem észre a plussz témát.,
. . . [link] . . . . . . . [link]
Így néz ki ''eredeti'' szovjet hagyaték, ez az oldal még egy kicsit renoválásra vár.
[link]
rögös az út Isten házához,
[link]
de ha nem térsz le az útról, akkor nem a pokol forró bugyrai várnak, és beléphetsz a kapun:,
. . . .[link] . . . . . . . . [link]
ez egy ''minimál'' (szerüség, bár nem elég minimál, sajna)
[link]
kert részletek:,
. . . . [link] . . . . . . . [link]
és a végére, hogyan néz ki most a felújitott elülső része:
[link]
(méretek kb 1100x14xx körül) -
Allien
veterán
. upszika
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
biggamer #1603 üzenetére
Május elsején kint voltam a Városliget-ben, a majálison, pár órácskára. Hadd ne mondjam, mennyire kellett kapaszkodnom a gépembe, táskámba (asszonyra is figyelni). Kiszabadult idióta kopasz csávók, meg ''színesbőrüek'', mondjuk köztük sok, határon túli ''magyarszkíj''. Az más kérdés, hogy az én cuccom töredéke annak. De, láttam egy (házas)párt, a pasi oldalán ott lógott egy D200-s. Na, mondom, egy idióta külföldi.
A srácot nagyon tudom sajnálni, de az tuti, hogy a biztonsági szolgálattal azért előre is beszélhetett volna. Utólag persze én is okosabb vagyok, és remélem, senki sem kerül hasonló helyzetbbe, de, ahogyan ismerjük kis hazánkat ez sajna, nagyon is benne van a pakliban. -
Allien
veterán
válasz
Hydra SR #1502 üzenetére
Multkorjában én is csináltam ilyen panofotót, mint delta9, igaz, bridge géppel (tutira ugyan onnan
). De, akkor raw-ba nem fotóztam, és még ma se nagyon tudom rendessen kezelni ezt a formátumot.
De ez a HDR-s dolog nagyon birizgálja azt a pár agysejtet a búrámba.
Csak eddig valahogy nem jött össze, a PS nem szeret, vagy a gépemet.
De, amit linkelt kép (a deviantart.com-os) tényleg észrevehető, hogy a lemenő napnál készült, jó felhős időben. Sajna, Budapest nem alkalmas ilyen jellegü fotóra, mint azon a képen, egyszerűen mások a fény viszonyok, ugyanis nálunk agyattlanul világítanak épületeket.
Legalábbis, egyszer jártam Bécs városában, és igencsak más volt ott, még a kisebb templomok is jobban meg voltak világítva (nem feltétlenül fényerőben csak). Nálunk a Bazilika épülete vicces, legalábbis, a János hegyi kilátóbol.
-
Allien
veterán
Holnap reggel indulok Sopron-ba.
Egy hétig ott leszek, remélem, keveset esik, más meg nem számít!
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #1043 üzenetére
Csatlakoznék a többiekhez, tetszetős képek. De, a hattyúkat sajna, hanyagolni kell. Persze, szépek, meg minden (könnyű gyakorolni is rajtuk ezen oknál fogva), de mivel ezek közel jönnek, sőt, kézből etethetőek, ezért nem jó pl pályázatra beadni ilyen fotókat (most más kérdés, hogy a kicsikkel tartózkodóbbak).
Ettől függetlenül, szépen megoldottad.
-
Allien
veterán
Pedig de!
Ez a kép így nem igazán sikerült (egy próbának, kezdettnek elmegy). Ha ilyen témát választasz, NE sajnáld az időt, és memkártyahelyet! Készítsél több képet, mindegyiken változtattva valamin. Itt pl a záridőt mindenképpen rövidebbre kellett volna venni (minnél kevesebb rész égjen ki), hogy az árnyékos részeken semmi se legyen látható (tehát, csak, és kizárólag a körvonalak). Egészen addig menni ilyen szinten, hogy a felhők jól kirajzolódjanak, hiszen, az árnyékos résznek mindegy, mennyire fekete, ha full fekete.
Utólag meg levágni a bal oldalból, mert az a keszekuszaság elcsúfitja a képet (meg a téma semmiképpen se legyen középen, legalábbis ebben az esetben). Ha lehet, akár közelebb is mehettél volna (vagy lentebb, akár gugolva), hogy a kereszt töltse teljessen ki a képet, és a sok próbálkozásból TE is észreveheted, hogy Neked melyik tetszik a legjobban. Ha viszont minden témáról csak egy képet készítesz, az olyan, mintha egy analóg géppel csak kattintgattnál, elvesztve a digit gépek előnyeit.
-
Allien
veterán
Shirály képek, még az áll shirály is jó (galamb). P Arra kíváncsi lennék, hogy mondjuk, megoldható lett volna, hogy a galamb háttere csak a víz lenne (tehát kicsit fentebbről fotózva), mennyivel jönne jobban elő a galamb körvonala.
A záridőt jól eltaláltad, vannak részei, melyek fixek, és van, amely bemozdult.
Főleg az utcsónál jön ez jól elő, amikor a fejét rázza.
-
Allien
veterán
válasz
Mercutio_ #873 üzenetére
Ha ilyen helyen fotózol, sajna, sok-sok megalkuvás kell hozzá, vagy erős vaku.
Ha ezt egyáltalán engedik!
Ja, és semmiképpen se direkt vakuzással, tehát, a beépitett vaku kilőve, vagy csak másodfénynek alkalmazva, hogy ne keltsen a hátteren árnyékot, ergo, csak külső vaku jöhet sóba.
BEE-hez csattlakoznék én is. Az alexpó itt abban segítene, hogy mondjuk a zenészeken semmi részlet nem lenne, csak simán a körvonalaik, de, amit a kezükben tartanak, hangszer meg éppenséggel a fényességük miatt mél láthatóak lennének (ezt utólag is meg lehet oldani ps-l, csak egy csuszka). Külömben, ezen tutira átjön a hangulat így is tetszik.
-
Allien
veterán
Köszi!
A ''poén'' az, hogy autóbol lövöldöztem! Próbáltam gyalogbéka módjára, szép lassan mozogva is, de max a fa közepéig sikerült becserkésznem, ha közelebb mentem a fához, már fent voltak a tetején, és mentek át egy másik fára.
De, autóval beáltam a ''megfelelő'' helyre (kb 5-6 méterre voltunk egymástól!), és amikor a madarak (is) megszokták, már sokkal jobb lett a helyzet.
-
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #841 üzenetére
Hát ja. De sajna, az asszonyt nem nagyon tudtam eddig meggyőzni még egy D40-ről se, főleg így esküvő elött.
-
Allien
veterán
Akkor inkább felrakom másképpen.
[link] -
Allien
veterán
[link]
Próba, cseresznye, hátha. Ez egy nem olyan mókus, amely kézből eszik!De, ''szerencsém'' volt!
Sajna, minőségileg még kellene javítani rajta, de ennyit tud az AF, MF-re meg esély sincsen ilyen gyorsan.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
ArthurMiller #803 üzenetére
PM küldve.
[Szerkesztve] -
-
Allien
veterán
He he, megtaláltátok a macsekot (igaz, több is van, de ez a legbarátságosabb)? Ja, nem. Ő talált meg Benneteket!
Ez az a fajta, amelyiket meg kell simizni. Aztán, ha sokat álldogálsz egy helyen, odafexik a lábadra.
Mesélhettnél, miről maradtam le.
Bár, a képek is beszédessek lehettnek.
-
Allien
veterán
válasz
Mercutio_ #478 üzenetére
A nappal szembeni fotózásról nem kell leszokni. Csak tudni kell, hogy az nehéz téma, és inkább alul kell exponálni, a legerősebb fény miatt, ergo, lehet, hogy a téma tök sötét lesz. Ha ez így megfelel, semmi baj. Vagy le kell vakuzni. No már ha van olyan erős vakud.
Ergo, ez a téma ugrott is.
-
Allien
veterán
Na, sikerült előhoznom a sz. gépben a RAW képeket (amelyek nef-re konvertálódnak). Már ''csak'' meg kell tanulnom feldolgozni őket.
Persze, ettől még nem lesznek jobbak a képeim.
-
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #252 üzenetére
Ez nagyon jó! Remélem, nem dobod ki a postaláda tartalmát!
Külömben, egyszerű a helyzet. Szépen, relative, de messze, megálsz, kiviszel egy széket, és vársz. Jönni fog a madaracska.
Szvsz, rakjál ki jópár odut. Esettleg etetőt a közelbe. Igaz, most nem sokat ér, de majd ősszel szépen kitisztogatod a ládát, és ráraksz egy csapóajtót, egy sima lemezt, amit csak kifelé lehet nyitni.
-
Allien
veterán
Ugyan, sose bánkódj! Hasonló dolog szerintem a többségünkel nem 1x előfordult már! Nekem is volt olyan, hogy éppen nem vittem magammal a gépet, és láttam kettős szivárványt (amit eddig soha), vagy nyári zuhi után vékony ''felhő'' kelettkezett Isaszeg felett, meg arrébb is, egy erdő felett, az is khirály látvány volt. De, emlékeimben él még az, amikor gólyákat láttam éppen, mielött elindulnak a hosszu utazásukra, egy gömbbe rendeződve. Sorolhattnám.
-
Allien
veterán
Itt is, rossz, hogy a háttér miatt az igazi téma (virág) sokkal fakóbb, mint ahogyan a valóságban (már szerintem). Ilyen esetben az eget nem ajánlatos így bele hozni, vagy másik pozíciót kell felvenni, ahol a napocska közvettlenül megsüti a virágot (fényerősségek jobban ki vannak egyenlítve). Ha ilyen nincsen, meg kell próbálni deríteni a virágot, akár egy sima fehér papírral is, de elvileg erre való a vaku! Igen, a vakut helyessen használva az ég nem ég ki (főleg manuális módot használva), a virág szinei pedig pompássan látszanának (elvileg). Csak persze, el kell találni a vaku erősségét, ha ez állítható, akkor jó, ha nem, akkor pl a vaku elé egy kis pausz papír is megteszi. Ki kell kisérletezni, mivel lesz jobb a kép, nem szabad sajnálni a memkártyát!
-
Allien
veterán
Legközelebb vigyél magaddal 2 használt bakkancsot, egy kis paradicsomlevet! Gondolom, többet nem kell magyarázkodnom!
Akkor tuti nem kötnek bele a betonlapba!
(esettleg egy műkéz még a hatás kedvéért) Csak, nem szabad otthagyni, nehogy valaki meglássa az őrizettlen cuccokat, és szívinfarktust kapjon, vagy kihívja a mentőket!
Aktív témák
- Battlefield 6
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest