- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #41167 üzenetére
Rendszervakukkal is simán meg lehet oldani ugyanilyen szépen.
Holnap vakus miniworkshop?
A 135-össel szép képeid lesznek. Állványról lőj, szerintem a gyűrű miatt elég nagy fényerőveszteséged lesz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #41164 üzenetére
Jó, ezt még úgy fokozhatod, hogy ha visszavennéd a tetőn lévőket és oldalról benyomnál még egy (vagy az egyik felül lévő) vaksit, élfénnyel nagyon dramatikus lenne a hatás.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #41151 üzenetére
Mondom, hogy nem értek hozzá, csak hangosan gondolkodtam...
"A mohára kaja az jó ötlet, csak elég nagy bunyó van olyankor"
Akciófotó?
És még mondják, hogy a halak unalmasak.
"Az élességállítással akkor így sokat nem értem el, főleg, hogy igyekszem raw-ban fotózni. Akkor marad a gyakorlás."
Utólagos szoftveres élesítésre gondoltam, ami minden képre ráfér a kicsinyítéssel járó részletvesztés után. Nekem PS-ben van egy actionom, ami 30% él élesítést nyom minden leméretezett képre. Kell is.
Egyébként minél nagyobb képet méretez az ember minél kisebbre, annál több lépésben érdemes, meg lépésenként kell finoman utánélesíteni: úgy adja a legszebb eredményt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #41149 üzenetére
Előre bocsájtom: nem vagyok akvarista, csak ötlet: elforgatod az akváriumot, ettől megáltoznak bent a fényviszonyok és a halak a megszokott régi fények felé tájolják magukat (vagy ez csak növényeknél működik)?
A mohára szórsz nekik egy kis kaját etetési időben?
A vázon való élesítés csak a váz jpegmotorja által csinált képekre hat, a raw fájlokra nem! Azokat utólag kell élesíteni külső programban. Ugyanígy az egyéb effektezési beállítások (legalábbis Canonnál biztosan).
-
End-ru
aktív tag
válasz
Real_Necro #41143 üzenetére
Helyes megfejtés, egészen pontosan Boraras brigittae. Mondjuk azt se gondoltam volna, hogy ebben a totyikban egyszer akvárium fotózásról lesz szó
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #41145 üzenetére
Legközelebb próbáld más szögből, hogy ne legyen mögötte növény: a zöld hal összefolyik a zöld háttérrel.
Meg egy kis élesítést még elbírt volna szerintem.
Egyébként szép a felülről jövő fény, picit melegíthetsz rajta (WB).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #41143 üzenetére
-
fattyu
veterán
válasz
Real_Necro #41141 üzenetére
szerintem vörös neon de nem esküszöm meg rá
-
válasz
Real_Necro #41013 üzenetére
Jah. A makettek egy bútorlapon állottak, és napfény általi az árnyékuk.
Van egy LED-es verzióm, csak picit segíteni kell rajta azt is felrakom majd. -
törölt tag
válasz
Real_Necro #40763 üzenetére
Szandekosan nem off.
Teljes mertekben egyet ertek a dologgal, ez mar nagyon regen megfordult az en fejemben is, de nem szoltam mert ugy voltam vele, hogy ugyis lehurrognanak.
Annyival kiegeszitenem a dolgot, hogy en az "amator" szot is elhagynam, ugyanis a legtobben nincsenek tisztaban a szo jelentesevel. Az amator nem egyenlo a kezdovel, az amator azt jelenti hogy "kedvtelesbol csinalo" roviden leforditva, vagyis az amator szo nem hataroz meg egy szintet amely szinten az illeto az adott tevekenyseget vegzi, jelen esetben a fotozast. Egy gyors pelda, ez a fotos uriember is amatornek hivja magat, meg lehet nezni nemely kepeit: http://fotozz.hu/h.rom
Ugy velem, hogy az idejarok kozul nagyon kevesen fotoznak ezen a szinten, es akkor meg egy pillantast sem vetettunk a nemzetkozi mezonyre...Bar filozoli emlitette akinek a szavara vajmi keveset adhatunk, de a masik topikban irta, hogy neki azt mondtak fotos-ertekelos oldalakon, hogy itt a prohardver-en nem ertenek a fotozashoz. El is tudom hinni, hogy valaki ezt mondhatta, ugyanis alapveto fogalmakkal nem vagyunk tisztaban. Teljesen jogos, amikor azt mondod, hogy laikuskent a topik cimebol azt hiszed, hogy ide akarki akarmilyen digitalis keppel johet, ugyanis a topik cime nem hataroz meg egy szinvonalat, meg csak nem is utal ra, pedig nagyon is kellene. Persze lehetne akar lehulyezni valakit, hogy miert nem olvassa el az elso hozzaszolast, az is egy megoldas.
Szerintem igy kellene atnevezni a topikcimeket:
Kezdo fotosok digitalis kepei (az amator helyett)
Halado fotosok digitalis kepei (ehelyett)
Igy tiszta viz lenne a poharba, meg azok szamara is akik nem olvassak az elso hozzaszolast, fokent mert talan nem is tudjak, hogy meg kellene tenniuk...
Ezen kivul nem rohognenek ki mas szakmai forumokrol ide tevedok, hogy mi itt ez az osszevisszasag a prohardverenProfi fotosoknak szant topikot szerintem felesleges letrehozni, ugyanis meggyozodesem, hogy profik nem jarnak ide. A profi jelentese ugyebar hivatasos, aki ebbol el. Ilyen emberrol talan egyrol tudok itt, o pedig az eskuvofotos Ropi de o egyedul nem eleg egy topikot megtolteni
En ugy gondolom, hogy meg Fejo sem a fotozasbol el, pedig az a szinvonal amit o kepvisel magasan felette van az atlagnak, de o is megiscsak amator. Akkor most mi legyen, kuldjuk el a masik topikba??? -
Peethy
őstag
válasz
Én amondó lennék, hogy nem kell ide profi képeket berakni, hanem aki a minőségi fejlődést tűzte ki célként maga elé, az rakjon ide 2-3 képet hetente, amik szerinte a legjobbak és kérjen véleményt, utána pedig annak megfogadásával menjen tovább.
Igazából a mentalitás lehetne szvsz a különbség - aki az Amatőrös topikba rak képet, az legyen olyan személy, aki csak úgy kattintgat, de néha beesik neki egy-egy olyan kép, ami nagyon tetszik neki. Ebbe a topikba pedig főleg azok, akik a fotózást nem csupán élménymegörökítésképpen, hanem művészetként fogják fel.
Ha ez utóbbi teljesül, akkor minden esély megvan a fejlődésre, és ebben az ide írogatók igyekeznek is segíteni.Szerk: ezzel nem azt mondtam, hogy rossz képeket pakoljatok be, mert szerintem a mentalitásváltással együtt jönnek majd a jó képek is.
-
Zinho
aktív tag
válasz
Jogos, ezen én is agyaltam; mert ugye már többször előjött maga az amatőr kifejezés is, amit továbbra sem azt jelenti hogy béna, de még azt sem, hogy kezdő.
Innentől kezdve nem nagyon látok különbséget az "amatőr fotók" és a "digitális képeim" között kezdő / haladó szempontból. Talán az amatőr topik mellé jobb lenne egy "kezdő" vagy hasonló, ahol már előkerülhetnek az expozíciós alapdolgok is. Franc tudja...
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #40626 üzenetére
Az a helyzet, hogy ilyennel mindenki probalkozik, akinek fenykepezogepe van, es veletlen akvarium kozelebe kerul. Probalkozas a fotod, de ennel nem tobb. Ahhoz hogy erdekes legyen, kozelebbrol kell fenykepezni, es nem ilyen sotet helyen. A megfelelo korulmenyek biztositasaval feltartulna egyket latvnyos reszlet. Ez sajnos nem tortent meg, ezert valodi esztetikai erteke nem lesz a fotonak, ellenben sok szinzajt lathatunk ami zavaro. Javaslatom a javitasra: torles, majd ujrafenykepezes.
-
válasz
Real_Necro #40626 üzenetére
Szia,
Szerintem maga a kép kompozíciója, és színvilága teljesen megfelelő, viszont nekem nem elég éles, várhatóan azért mert bemozdult a garnéla.
Valamint én magán a témán világosítanék is egy kicsit. -
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #40602 üzenetére
Sziasztok,
Nem szeretnék tolakodó lenni, ha valakinek lenne egy kis szabad ideje rápillantani erre a képemre, vagy korábbi linkemre, valamint véleményezné is, hálás lennék.
Köszönöm.
-
szeva000
addikt
válasz
Real_Necro #40602 üzenetére
hopp,ez privi lesz
-
válasz
Real_Necro #40597 üzenetére
Örülök.
-
nincsisbéla
aktív tag
válasz
Real_Necro #40470 üzenetére
Ohh, tényleg!
Elnézést, köszi a választ! -
válasz
Real_Necro #40380 üzenetére
Én 2 képből raknám össze... elsőn az égboltra, másodikon a városra mérném a fényt.
-
aldebaran
addikt
válasz
Real_Necro #40378 üzenetére
Ez tényleg jó kép lenne, ha az égen kicsit sötétítenél és ha megmutatnád a várost. Mintha egy minaret szerű izé lenne ott. Biztos szép volt... Csak nem látjuk.
-
válasz
Real_Necro #40378 üzenetére
Zavaróak a feketeségben a lámpafények... jobb lett volna ha látszik a város, vagy mi van ott+ez az égbolt.
Aktív témák
Hirdetés
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest