- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
BEE
addikt
A kicsit feljebb nálam nem a középre tolást jelenti !
Ez a verzió szerintem sokkal jobb, de ez nem a vágás miatt van,
hanem a világosítástól.
A horizont jó középen is, csak így kezd hiányozni valami előtér.
Ha van rá időd, játssz el a vágással 1/2 és 1/3 között, hátha rátalálsz
a leginkább képhez illőre.
Szerintem érdemes vele bíbelődni, mert elég jó a kép, hátha lesz jobb is.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
skiny83
aktív tag
Köszönöm mindenkinek mind a negatív mind a pozitív értékelést!
gzola: itt éppen dolgoztál vagy csak civilben voltál a rendezvényen? jók a csajok...
nesa: nekem határozottan jobban tetszik az utóbbi.
rumos14: mind tetszik de bakker: ez a "hasonló és mégis más" nagyon király! Eszméletlen éles tiszta stb stb! Hogy a manóba csináltad? Milyen üveggel? milyen hdr progival. minden érdekel. persze ha publikus.
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
BEE
addikt
válasz rumos14 #32607 üzenetére
Nagyon jó ez a sorozatod !
A képeidnek van tartalma, jók a nézőpontok, jók a kompozíciók,
tetszenek a vágások.
Ráadásul te vagy az első, akinek megdicsérem a hdr kezelését.
Nem a tartalmat akarod pótolni a látvány felturbózásával, hanem arra használod
amire való. Így szerintem hozzátesz a képhez.
Ami nekem nem tetszett azok a FF konverziók.Az látszik hogy általában borult idő volt, javítani kellett a színeket meg a dinamikát,
de belül tudtál maradni egy ésszerű határon, nem húztad koccig a csúszkát
mint az manapság nagy divat.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
runner 125
nagyúr
Rég jártam erre, visszanézve sok szép fotót látni, grat mindenkinek.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
nesa
veterán
válasz rumos14 #32605 üzenetére
Ez PL egy sima expo lehet nemugyanaz de ennek nincs jelentosege, az latszik hogy meglett dolgozva.
BEE
Akkor ezen meg dolgozom.
-
kiskornel
addikt
Köszönöm mindenkinek a képem értékelését.
(#32607) rumos14: 3,4 , az 5. különösen tetszik, bár egy kicsit bal felé rakhattad volna a követ, úgy nagyobb egyensúlyba lenne a kép. A 7. nél is egy ici picit jobbra mentem volna (ha lehetséges), csak hogy a vonalak kétoldalról alulról vezessék be a szemet.
De így is elmennének egy kiállításon, vagy egy utikönyvben.(#32596) gzola: csak megjavult az a fókusz. Téma *-os 5-ös. Itt a tartalom a lényeg, ezért nem kezdem el boncolgatni a részleteket.
(#32588) forceberg: látszik, hogy kísérletezel. Milyen szögből lehetne még ábrázolni, merthogy a hagyományos beállításokkal megvan mind. De ezek így nem a legszebbek. Pl. egyszer valaki humorosan megjegyezte a fórumon: rovart nem lövünk seggbe. Ilyen extrém szögekből sose lesz elég nagy a mélységélességed. Esetleg, ha 10x10 pontból álló képméretre kicsinyíted le. A második még tetszik a szinei miatt.
(#32586) rauschie: szerintem elég lett volna egy sima hosszú expos felvétel. HDR akkor kell, ha olyan nagy látott képrészlet dinamikája, amit már nem fog át a fényképezőgép. Na most az éjszakai látkép ilyen távolságból nem tartozik közéjük.
(#32583) skiny83: ezekhez nincs mit hozzátenni. Nagyon szépek. Talán az utolsónál kicsit zajosnak látszik, de egyáltalán nem zavaró.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
rumos14
nagyúr
válasz skiny83 #32609 üzenetére
köszi
Sony A550 és egy Sigma 10-20. ez az üveg minden csak nem atoméles
A mód, 10mm, F8-as rekesz (lehetett voltam még szűkebb is)
a HDR progi a Dynamic Photo HDR. egyetlen raw-ből vagy 4-5 különböző expo korrekciós jpeg-et csináltam és azokat gyúrta egybe a progi. ez nem igazán szofisztikált eljárás, de állvány hiányában megteszi.
igazából a hely adja a kép értékének 90%-át.t_a_m_a_s: van és köszi.
BEE: köszi, ez most jól esett. örülök, ha tetszenek a képek. Skócia igazán hálás fotótémákat rejt, csak az időjáráson kell túllépni igen , a HDR képeimmel nem a műanyag effektek gyártása a célom, hanem az ott látottak visszaadása, egy kicsit "megvadítva". egy tükrös gép érzékelője is kevés az ilyen "dinamikus" fényviszonyok visszaadására, ezért trükközök.
runner125: múltkor is ezt írtad
köszi mindenkinek a flikkeres kommenteket is.
-
forceberg
veterán
válasz kiskornel #32614 üzenetére
Köszi!
A többi kommentelőnek is köszi.
Az elsőnél a füstszerű háttér tetszett meg, de sajnos a hátulról belógással nem tudtam mit kezdeni. A másodiknál élfényszerűséget akartam, jobb lett volna, ha valahogy a szárnya közepén sem éles. A harmadiknál meg kicsi a DOF, kilóg belőle a szárnya, nem volt nálam a vaku, hogy jobban rekeszeljek + a bokehben lévő virág mögötti másik virág zavaró...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
kiskornel
addikt
(#32629) v2izzy: 2k ért lehet kapni egy 1000 éves M42 menetes Helios obit a bolhapiacon. Azt megfordítva elérakod, és voálá...
(#32626) gzola: jó, de ezek a képek mindig valami dicsekvést fejeznek ki... sztem kérj kölcsön egy faintos, drága obit. (ne érts félre, nem gúnyolódó hangnemben írtam. Mi most ismerünk, meg tudjuk, hogy miért készült, de egy ismeretlennek ez így nem biztos, hogy ua. mondja, mint nekünk...)
Amúgy a büszke vagyok az új 40D-mre feeling átjött.(#32621) sztyui2: technikailag tökéletes, letisztult, szép munka. Andi légies, fehérbe csapó, lágy portréira emlékeztet.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
rumos14
nagyúr
válasz Stitch #32624 üzenetére
köszi, igen, 10mm-en. ez a 10-20 felőlem lehetne fix 10 is, 90%-ban ott használtam (kölcsönobi volt(.
Jinxx: köszi. az itt bemutatásra szánt képeim elfogytak. amiket felraktam a flikkerre, megnézheted itt: [link]
egy slideshow-t tervezek még készíteni, de nagyon alap lesz (mert nem értek hozzá), LR3-mal, zenével, semmi speckó effektel.[ Szerkesztve ]
-
gzola
tag
válasz kiskornel #32630 üzenetére
lesz faintos drága obi, nem kell kölcsönkérni de amúgy a vázváltás miatt csináltam ezt, szerintem azért egy 40D annyira nem nagy szám, hogy dicsekvésnek hasson, szerintem. de lehet én nem tartom olyan sokra a technikai ketyeréket. szerintem a kövi flickr posztom egoistább lesz
nah de ez már nagyon off
-
pisti
őstag
Én sem érzem azt, hogy az ilyen fajta képek dicsekvésként hatnának.
Egyszerűen megmutatja a fotóst meg az alkotáshoz használt "kis kedvencét" egy képben.Mondjuk akkor egyet tudok érteni ezzel, ha valaki valami iszonyat drága profiknak szánt géppel fényképezi magát, ellenben az önportré minősége csapnivaló. Na ilyenkor valószínű kiskornélnak van igaza. Ilyet mondjuk még nem láttam emlékeim szerint soha, de elméletben lehetséges.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
gzola
tag
válasz philoxenia #32636 üzenetére
nincs vágva, nem én voltam a téma
-
D4rkm4n
őstag
válasz philoxenia #32636 üzenetére
Ken Rockwell a Hubble nevezetű zoomojjektívjével?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
gzola
tag
válasz philoxenia #32644 üzenetére
a fejemből pattant ki az ötlet amúgy a vele készített képpel, de úgy gondoltam egy digitális fényképeim topikban ezt nem kell ecsetelni, nem akartam feleslegesen növelni a karakterek számát. amúgy ez már tényleg nagyon off, be is fejezem.
-
pisti
őstag
válasz philoxenia #32647 üzenetére
Ha ekkora probléma a saját prohardver motor thumbnail mérete, akkor miért nem állítjátok át kisebbre, vagy teszitek opcionálissá a thumbnail méretet?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest