- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz biggamer #9990 üzenetére
Igazad van, ha nem ott és úgy lettem volna, másként is beállíthattam volna. A zaj azért erős, mert D-Lightninggel lett "felnyitva" az árnyékos rész, anélkül csak a fényes rész részletei lennének kivehetők. Igazából csak megpróbáltam értékelhetőre kihozni a fényes és árnyékos részét az erdőnek, visszaadni a hangulatát. Ez szerintem elég nehéz, és irodalma se igen van. Ha tudsz róla mit mondani, vagy tényleg jó képed van (sem nem túl arany, sem nem túl kékeszöld), kérlek, oszd meg velem!
-
Zozzant
addikt
válasz Zola007 #9993 üzenetére
A raynox dcr150-el a napsugarat kb 20-25 centire tartva a tárgytól a tárgyra lehet koncentrálni, mint ahogy ezt egy nagyítóval is meg lehet tenni. Vélelmezem hogy egy frontlencsében a szándékosságot kivéve elég életszerűtlen ilyen sérülést okozni, de legalábbis elég kicsi az esélye. Egyrészt nem a napba makrózunk és még nagyon véletlenül sem tartjuk a napba 10-20 másodpercig, de ha így is lenne nem ilyen távolságra van a frontlencsétől a dcr150.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
drkbl
őstag
válasz philoxenia #10005 üzenetére
Igen. Picture Project-tel konvertálva.
-
D4rkm4n
őstag
Ja és tudom, hogy nem a témába vág, de nem tudom kihagyni: megvan a markolatom. Kicsit érdekes a fogása... Hozzá kell szoknom... Főleg munka közben...
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
Zola007
veterán
válasz Zozzant #10004 üzenetére
Na mindegy, ígérem legközelebb nem szólok, ha ilyet találok.
Nem konkrétan a dcr-150-re írták, passz. (gondolom, neked az van, én is azt akarok venni).Én csak figyelmeztettem, mindenki maga dönti el, hogy mennyire veszi komolyan.
Azt viszont tudom, hogy a véletlen az nem egyenlő a szándékossal, de néha igencsak megnő az esélye. Valóban nem a Napot makrózzuk és gondolom senki se szándékosan tartja úgy a gépét, hogy a Nap felé nézzen.De őszintén: Mindig ügyeltek arra, hogy merre néz a gép frontlencséje, mikor leguggolva igazgattok vmi fűszálat/terelgettek bogárkák és mondjuk megtámasztjátok a combotokon a gépet?
Szerintem nem kell 10-20 másodpercig a Nap felé tartani, elég 4-5 másodperc, szerintem vannak annyira fókuszáltak ezek a lencsék, hogy a széli geometria oda tudja pakolni a fénycsóvát rendesen. Majd utánanézeg a pontos fényútnak. A bridge gépekbe épített műanyagok pedig nem atombiztosak, főleg aminek nincs nagy tömegviselő funkciója (mondjuk a frontlencse körüli rész)
Én csak abból indultam ki, hogy simán dolgoznak a fórumtársak ezekkel a lencsékkel és 8-10 dioptria körüli összepakolható soligor, stb szettekkel.
Ellenben a karbantartónk tavasztól őszig nem használ gyújtót, mert vígan gyújtja 4-5 másodperc alatt a 8-as szemüvegével a cigijét.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz D4rkm4n #10010 üzenetére
Grat az új szerzeményhez, és nyugodj meg egy ilyen hozzászólás mindig elfér (van itt sok haszontalanabb is)
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
D4rkm4n
őstag
válasz philoxenia #10009 üzenetére
Aham, így mutatósabb.
-
Celithrandi
addikt
válasz philoxenia #9996 üzenetére
be is van állítva és most jól jelenik meg, tegnap meg fordítva adta le
érdekesi9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Szoles
senior tag
Tegnap esti vendégem. A 4 másodperces expót így kiállta. Vagy inkább ÍGY kellene vágni?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Celithrandi #10015 üzenetére
Nem lehet, hogy változik az IP-d?
Mert ha igen, a beállításaid csak akkor érvényesek, ha be vagy lépve.
Ha nem, akkor addig jegyzi csak meg a belépés nélküli beállításokat, míg uaz az IP-d, ha újat kapsz a szervertől, akkor "elfelejti"Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz Zola007 #10019 üzenetére
Szerintem az originalon életsíts még egy kicsit h szépen látszódjanak az ágak és csak egy kicsit kékíts az égen. De lehet h csak nekem tűnik annak
Új Porto Santo-s kép:
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz BLOODSHOT #10023 üzenetére
Nekem még egy picit túl színes az ég, még mindig. A vágásnál, vagy az exponáláskor érdemes lenne vagy teljesen szimmetrikusan alkotni, vagy egy kicsit erősebben valamelyik oldalra.
Az oszlopok egymással szemben vannak, gondolom a kép alapján.
Így, vagy így.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz BLOODSHOT #10023 üzenetére
Aznap este raktam fel a CS3-t, és elkezdtem nézegetni, mi változott. Tudom, hogy nem a legeredetibb, csak úgy megtetszett. Nekem nagyon tetszenek egyébként az ilyen (ránézésre is) túlszínezett képek, ebből kifolyólag a tieid is.
Mikor idekeveredtél a fórumra, na mondom neked is megcsúszott a kezed az egéren, de nagyon tetszettek (most is tetszenek) a képek, amiket linkeltél és végignéztem a többit is.
Hát ilyen vagyok, mit csináljak, nekem tetszik.
(és azt hiszem ez a legfontosabb a fotózásban)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz philoxenia #10024 üzenetére
Az első vágás jobb. Bár nekem az eredeti is tetszik mert az árnyék megbontja a szimmetriát + a keret is besegít és néha ennyi kell. szerintem...
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz philoxenia #10024 üzenetére
Az első vágás valóban jobb mint az eredeti, de akkor nekem már nagyon magas lenne a kép.
Én a színeket ezen a macbook monitoron jónak látom. Amit nem értek, az az hogy amikor felteszem a flickr-re a képet miért veszítenek a színek az erejükből.. folyamatosan utána kell húznom a staurációt különben fakó és ha flickr-en jók a színek, az letöltve túlszaturált..
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz philoxenia #10031 üzenetére
Sajnos 2,5 órányi hajóútra van innen a téma. De lőttem róla vagy 20 képet, szóval majd felteszek egy másikat is a későbbiekben róla.
-
Bandesz99
tag
Regota akartam egy ilyen fotot. Vegre sikerult.... folytatas kovetkezik majd....
So live that your memories will be part of your happines!
-
D4rkm4n
őstag
válasz Szoles #10017 üzenetére
Az első kép is jó lenne, de én más szögből fotóztam volna. Kissé fentebbről, srégen lefele.
A második képpel csak az a gond, hogy a béka orra életlen.Ha kisebb gyutávval dolgozol, nagyobb lett volna a mélységélesség.
-
D4rkm4n
őstag
válasz philoxenia #10040 üzenetére
Jaa, hogy nem dslr-el készült?
Akkor elnézést!
-
D4rkm4n
őstag
válasz philoxenia #10042 üzenetére
Ááá.. Elszégyenlem magam, hogy mások kompakt géppel jobbk épeket lőnek mint én DSLR-el.
-
D4rkm4n
őstag
válasz philoxenia #10044 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek. De szarból se lehet várat építeni. (Bocsának a vulgáris kifejezésért...)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz D4rkm4n #10046 üzenetére
Ha ismered a gép korlátait, a mai kompaktokkal azért, bármennyire is szidják őket, elég sok alkotási lehetőség adódik, a bridge-kel meg még több.
A képed mérete lesz kisebb, esetleg a kevés fény még a korlát, de az optikák elég jó eredményt adnak a képernyőméretű képek alkotásához. Csak itt a gombhoz kell a kabátot venni, azaz a géphez a témát, nem a témához a gépet. -
Fejo
őstag
válasz philoxenia #10029 üzenetére
Nem rossz! Talán a tetején egy picit többet hagytam volna és akkor az aranymetszésben lenne a légy, de valóban elrontottam a vágást.
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
johnjohn
addikt
Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest