- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Aktív témák
-
Sam8888
tag
-
Balinov
titán
sajnalom, hogy nem tetszik, de egyuttal koszonom az epito jellegu kritikat. Velemenyed/velemenyetek szerint mit/hogyan kellett volna tennem, hogy egy jo kompoziciot kihozzak a temabol?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Slowman
aktív tag
Még egy pipacsos történet, kíváncsi vagyok a véleményekre, számomra ez volt a legérdekesebb, mert nem tudom eldöntetni, hogy jó vagy nem. Az a baj, hogy az egyik pillanatba tetszik másikba meg nem, nem tudom, hogy miért van .
Csináltam egy "raklap" képet tegnap majd még válogatok, most idáig jutottam.Karima: Nekem is a nyakkendős tetszik a legjobban (talán mert nem egy tipikus tárgyfotó, van benne valami. Ahogy ránézek több mindenre tudok asszociálni mint egy bögrénél vagy akárminél.), de a többi is jól sikerült.
-
Slowman
aktív tag
válasz eastsider #29955 üzenetére
Az a helyzet, hogy a gimnáziumi rajzórákra visszaemlékezve, és a főiskolán tanult géprajznál is volt valamiféle térlátásom (egész jól ment mindkettő), de most elveszett vagy nem tudom mi lett, mert én szinte semmi különbséget nem látok a kettő között . Szvsz tiszta felesleges volt neki ennyit bajlódni és ennyi pénzt belefektetni . Ettől függetlenül dicséretes a mit összerakott, azért az nem kis munkájába lehet benne.
-
Karima
őstag
Köszi mindenkinek. Nekem is vmiért a nyakkendős jön be legjobban. De az üveges meg jól néz ki nagyban kinyomtatva, függőlegesen 3 egynlő részre vágva, és egymástól kb 15cm-re elhelyezve
Ez a kép a szobában készült
[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
válasz Slowman #29957 üzenetére
Pedig az elmélete elég jól le van írva. Ehhez nem az a térlátás kell mint annó ábrázoló geometrián, meg géprajzon Nem tudom emlékszel illetve a többiek emlékeznek e arra, hogy régen voltak olyan kis könyvek amiben nagyon apró minták voltak és ha sokáig zsibbadó aggyal bámultad egyszer csak előjött valami 3dimenziós ábra. No kb ezt is úgy kell nézni csak picit jobban rá kell zsibbadni Amúgy a lényege annyi, amennyi a szemnek is. Egy kicsit más szögből látja a képet a két gép. Már csak rá kell venni a szemeid, hogy a 2 képet összerakják Sok sikert hozzá
:)
-
MODERÁTOR
Köszönöm!
varsam: A harmadik képed tetszik, de ezt megírtam már Flickr-ön is.
Karima: A kávés szerintem ütős minimál kép.
aginor: Az első pókos jó, picit kár hogy épp egy sérült levélen tanyázott a kis nyolclábú.
total90: Egész jó, de próbáld meg úgy, hogy tele állásba zoomolsz, makró módba állítod a gépet (így elvileg 85mm széles képpel töltheted ki a teljes képet). A nagyobb gyújtótávolság miatt jobb háttérmosást kapsz és kisebb torzítást. Ezt a lepkés képemet (meg a többit is) a Fuji S5500-zal fényképeztem és mindig tele állásban, makróval.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
veterán
Nem tudtam mi van az ajtóm előtt, ami ennyire kétségbeesetten sipákol
Énekesrigó volt a lelkem.
Itt észrevett itt már érdeklődöttどんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Mercutio_
félisten
Haláli a pöttöm
Én eső után csigákkal találkoztam
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aldebaran
őstag
Ezeket a képeket stereogram-nak hívják. Googleben rákeresve kijön egy csomó kép találat, de itt egy link ahol sok ilyen kép van:
StereogramMeg van olyan online szoftver is, ami ilyen képeket csinál.
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
aginor
veterán
válasz Sam8888 #29951 üzenetére
Rémlik korábbról, mintha linkelve is lett volna valami wikipedia oldal is hozzá..
Ezek a képek is csupán pár centiről készültek, csak nem szabad ajtóstul rontani a házba. Itt jön ki a tükörreflexes előnye (már ami az obikat illeti), bár néha nekem is kéne másik obi (egy sigma 150/180 jó lenne, de azt meg ember legyen a talpán aki kitartja).
Ma sikerült szereznem egy ilyet, itt is az első kép vele, bár nem lett az igazi, mivel rám szakadt az ég közben..
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Magnum_
nagyúr
srácok! ha kínai lett a flickr-em, mi a megoldás?láttam,másnak is előfordult, de megoldást nem írta le
I humbly and respectfully decline™
-
drkbl
őstag
Szerintem a kompozícióban nem szerencsés, hogy a két fej túl messze van egymástól, mindegyik kb. harmadolóponton. Két harmadolópontra komponálni szerintem széttöri a képet, a szem ide-oda ugrál. Ami tetszik, az az elentétes dőlése a két alaknak.
@D4rkm4n: Szép lett, az egyetlen furcsaság, hogy az árnyékok a kép legfényesebb pontja felé mutatnak.
@aginor: Szép képek lettek, a második és harmadik tetszik, szerintem egy pók túl szétszórt dolog ahhoz, hogy jó teljesalakos főtéma legyen
@varsam: A harmadik tetszik, szerintem portré vágással, lehagyva a sárga virágot erősebb lenne, jobban kihozná a kapcsolatot és bal/jobb, távoli/közeli váltást. A második is jó lenne, de a körvonalak hangsúlyozásához külső vaku kéne.
@Karima: A harmadik jön be legjobban, tényleg jól mutathat kinyomtatva, szünetekkel! Az első szerintem reklám lehetne, ha a középvonal lenne a tükör.
-
drkbl
őstag
válasz Balinov #29947 üzenetére
Szerintem a horizontot vízszintesre hozva, a színeket egy kicsit melegítve jobb kép lenne. A bal oldali minizátonyt lehet, hogy a legjobb lenne kihagyni, de legalábbis feljebb komponálni, hogy ne érintse a képszegélyt.
@Slowman: Szerintem a virág körüli, levélforma, éles határvonalú alakzat a bokehben teszi furcsává a képet, talán más lenne, ha az nem metszené, hanem körbevenné a virágot.
@Karima: a bal alsó rész szerintem önálló kép lehetne, zavaró a fényforrás körüli vöröses "mesterlövész-irányzék", nem természetes. A súroló fény és textúra kategóriában oktat
@total90: Portré vágással, kicsit a középvonaltól jobbra szerkesztve szerintem erősebb lenne a kompozíció. Talán egy kicsit lehetne pirosítani, a sok zöld miatt kicsit hidegnek tűnik a kép.
@sztyui2: Érdekes kompozíció a mindent balra rendezésével és a jobb oldali sötétebb "lyukkal"! Nem kalibrált a monitorom, sőt, de kicsit hidegnek tűnik a kép, szerintem a természetes bőrszínhez lehetne még korrigálni a zöld környezet hatását.
-
varsam
őstag
igen olvastam, köszi
(#29963) máyköl
Azt a cseppest sajnos csak így tudtam, mert a mosogatóba fényképeztem
Ha közelebb vittem a gépet, akkor az is vizes lett.
Köszönöm a dícséretet(#29978) drkbl
Külső vaku sajna nem megoldható ugye így is igyekeztem nem közvetlen vakuzni, hanem feltettem az obira egy fehér szivasszerű anyagot, ami megszórta kicsit a fényt.
Tetszett az a sárga virág is, azért hagytam ott, de lehet tényleg jobb lenne ha leszedném
Köszi az értékelést! -
Balinov
titán
-
Slowman
aktív tag
válasz varsam #29984 üzenetére
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Egyszerűen ,egy 50/1.4-es obi ennyit mos f/2-n. 1.4-en még jobban mosna, de akkor még ennyi éles rész se lenne rajta. Kicsit felülről fényképeztem és így a szár is kiesik a DOF-ból. Ha oldalról fotóztam volna akkor a szár is éles lenne , de sztem az úgy nem volt olyan érdekes. A bokeh-ban meg a fűszálak látszódnak amit véletlenül letapostam és megtetszett ez a körkörössége. Azt sajnálom, hogy nem próbáltam be 2.8-on mert akkor valószínű belefért volna az egész virág, de a kijelzőn tök élesnek láttam. Tanulság, nem hiszek többet a kijelzőnek .
-
rumos14
nagyúr
megosztok veletek egy képet. Degeczi kolléga halszemes mosógépes képe adta az ötletet, de 10-20-szal belülről kifelé nem nézett ki jól, így megfordítottam az irányt és elcsesztem a színeket, vinyettát, mindent.
[link] -
pdave
aktív tag
válasz rumos14 #29988 üzenetére
köszi! csináltam egy pár képet több szögből, ha látszik az alja - ebből a nézetből - akkor az túl sötét lett volna. más szögből meg látszik az alja is, mindenesetre csináltam itt pár képet, de igazán nem tudom melyik lenne jobb, talán ez tetszett a legjobban
van ilyen is, itt jobban látszik az alja, csak itt meg kevesebb a tükröződés
egyébként én se tudom mi a funkciója az oszlopnak, csak mivel telepakolták csikkel a közepét, ezért hamutartónak tituláltam
jó lett a képed, ötletes, szerintem nem cseszted el a színeket
kicsit űrhajó feelingje van[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
kiskornel
addikt
(#29990) pdave: Ez is szép, bár én itt egy kicsit közelebb mentem volna a "hamutartó"-hoz.
(#29986) pdave: nagyon szép színek vannak, és klassz is.
(#29970) Tüzi: Nagyon aranyos.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
D4rkm4n
őstag
-
Az-X
őstag
válasz total90 #29996 üzenetére
Épp gondolkodtam, hogy a pipacsos képedre írok valamit, de nem tudtam mit írjak. Az a kép kissé hogyis fogalmazzak... unalmas... talán nem ez a legmegfelelőbb de mást nem akarok rá írni.
Ez a képed viszont nagyon aranyos lett. Kedves kis jószágok, a kép színei rendben vannak... teljesen rendben van Persze lehetett volna lehasalni és még izgalmasabbat kihozni a témából. De vigyázni kell!!! Sok lúd (na jó kacsa) ... győz
:)
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest