- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
tete007
tag
válasz *Ropi* #19333 üzenetére
jók a színek tényleg
amúgy hol voltatok ??? hosszú gatya meg hosszúju itt én majd meg döglök a melegben alig valamiben(#19340) Timyyy
jók ezek
a hattyúnál kicsit közelit a kiégéshez a fara
a utolsó előtti kacsán nekem szürreálisak a színek de lehet olyanok voltak a fények csak.Ma fedeztem fel a közelben megmászható helyen partifecske fészkeket majd letáborozok azt meg nézem a kompakttal mit lehet alkotni ha sikerül legalább 1 jó kép
Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
Timyyy
őstag
tete007 köszi a kommentet.
Senki más nem véleményez? Pedig olyan jólsikerülteknek érzem a képeket az első szebb képeim (ami nem virág hanem küzdeni kell érte )...
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
*Ropi*
félisten
válasz tete007 #19351 üzenetére
HÉV-vel elmentünk a Csepel Művekig, aztán ott az orrunk után, bejártuk elég nagy részét. Kérdeztem is Chapelt, hogy nem sül-e rá a hosszúujjúja, de nem zavarta a rekkenő meleg. Én ilyen felfedezőtúrákra mindig hosszúnadrágban megyek: ki tudja, min kell átlábalni közben...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kiskornel
addikt
válasz Timyyy #19340 üzenetére
Timyyy: ezek nagyon rendben vannak. Szépek. Tetszik, hogy környezetben sok zöld van.
A végén a két kacsás kép is klafa.
Amit most írok, az már kukacoskodás és nem is kellene... Talán egy kicsit vehetnél el a csúcsfényekből, ha nem szürkül be nagyon.
Tényleg szépek.j.bravo, Murderer69: köszönöm a válaszokat. Nyomatok rá még némi élesítést.
flegos: ezek a harkályos képek is jók. Az enyémeken többet látszik a segge, mint a feje.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
tete007
tag
-
*Ropi*
félisten
válasz Timyyy #19340 üzenetére
Na, alakul a molekula! Az első három rendben van, a hattyúsak közül az első csak töltelék, a második kettő jobb lett volna kicsit tágabban komponálva, meg a harmadikon még rávetült a fejtetőd árnyéka is, az sem hiányzik. Az utolsó előtti turistakép, de az utolsóért megérte kimenni fotózni (Legközelebb szinte vízszintről kapd el, mintha egy másik kacsa tette volna!).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Timyyy
őstag
válasz *Ropi* #19358 üzenetére
Köszi, jegyeztem.
Az utolsónak én is örültem, állandóan ledugta a fejét a víz alá és elsőre sikerült elkapni amikor felnézett. Próbálnám én a szintjéről, ha lehetne, csak a partfal fél méterrel magasabban van mint a tó, ráadásul nem is valami biztonságos de azért próbálkozom, érettségi után remléhetőleg sokkal többet fogok fényképezni menni.
A kismadár meg odarepült a fára ami alatt épen álltam (rigóra várva), és vagy 20 percen keresztül fényképeztem, de szerintem még élvezte is. Az sem zavarta, hogy sokszor 30 cm-re volt a fejétől az obi.Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
j.bravo
addikt
válasz Murderer69 #19364 üzenetére
A máaodik nagyon sárga a nátriumlámpától és a nem túl jól sikerült fehéregyensúlytól, az első viszont begyere; szépen csillan a fény a köveken. Grat!
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
-
szumoo
senior tag
Üdvözletem.
A Nagy Pentax DSLR topikban ajánlották, hogy ha gondolom ide linkelhetem az általam készített képeket. Ezzel most élnék is. [link]
A linkelt hsz-emből kiderül, hogy ez volt az első alkalom ilyen fajta géppel, és kérem így nézni a képeket! Óvatosan a képekkel, mert nagyok!!!A nyúlon túl?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz szumoo #19369 üzenetére
Az autón lévő virágos tetszik, jó meglátás volt Az utána következő lepkés is jópofa lenne, csak sajnos igen életlen lett. Sokkal többet én nem is írnék, ha úgy gondolod belevágsz a fotózásba egy idő után úgyis te magad fogod visszanézve megmondani, hogy hogyan csinálnád másképp/jobban ezeket a képeket
-
szumoo
senior tag
válasz Szten Márs #19370 üzenetére
Köszi, az autós nekem is tetszik. A pillangót meg makró nélkül csináltam és csak rázoomoltam . Igaz gyorsan is kellett cselekedni, mert nem volt ott sokáig. Gondolom csak megpihent egy kicsit. Amint anyagi helyzetem lehetővé teszi, akkor szerintem simán belefogok a fotózásba.
[ Szerkesztve ]
A nyúlon túl?
-
runner 125
nagyúr
válasz Murderer69 #19364 üzenetére
Nekem bejön az első is, bár álló vágással szvsz jobb volna.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Szten Márs
nagyúr
-
Timyyy
őstag
(#19378) runner 125: nem a jó képminőség miatt raktam be, csupán poénból, annyira adott volt a lehetőség hogy nem tudtam elszalasztani.
(#19379) Cayman: részben a régi fényképezőgépem fogott vissza, részben a tudatlanságom, de rajta vagyok az ügyön, új gép, és sok sok olvasás.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
jorden06
senior tag
Üdv!
Na linkeltétek már nem olyan rég, visszanéztem az első néhány oldalt, de nem találom. Nos a Lightroom vmelyik verziójáról kéne egy link. Nézegettem, elég sokféle van. Fontos lenne a raw konverzió, és, hogy úgy tudjam végignézni a raw file-okat, mint a jpeg-et ("futószalagon")
Színek babrálása, vágás, retus stb. Szóval, ha valamelyik vállalkozókedvű fiatalember ráér, akkor adhatna egy linketElőre is köszi
üdv -
D.Orion
veterán
Variációk egy kismadárra, egyenlőre csak három kicsit módosított kép. Később majd jön a többi, kb. van még 70kép, ebből olyan 12 ami igen jó lett. A fotózás végére a madárka is elfáradt és egyszerűen elaludt a faágon.
Ui: Timyyy-vel együtt csináltuk a képeket, egy azon géppel. Az utómunkát is ő végezte, mert én nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sanyixXx #19360 üzenetére
Azt a gép (Kodak C875) maga rakta össze, és sajna nem volt semmi álványszerüség amivel kitámaszthattam volna a gépet. Ráadásul már ötszörös zoomnál igenycsak imbolygott a kép. Csak arra tudtam koncentrálni, hogy nagyjából vízszintes legyen, és kb fedésbe kerüljön. Azt én is észrevettem, hogy az illesztéseknél van egy függőleges homályos csík, de ez ilyen ...
A másik képet hogyan lehetett volna jobbá tenni? Egy elhagyott, fákkal benőtt temetőt hogyan lehet "jól" lekapni?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
D.Orion
veterán
válasz Murderer69 #19386 üzenetére
Hát igen, a vágás elmaradt. A többinél majd pótolom. Lett pár kép amit 20-30cm-ről csináltam, nagyon szelíd volt a madárka.
-
Ferdzsoo
addikt
Basszus kezdő fotósként mondjátok hogy nincs mázlim!
Ma esti vihar közben készült és már a 6. expora elkaptam.
Nagyon örülök neki. Szebb lenne ha a ruhaszárító meg a panel nem lennének benne, illetve nagyob látószöggel tudtam volna csinálni, de a panelban a szoba közepéről így is ki kellet zoomolnom az eget hogy nem ázzon meg a gépem...."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
sztyui2
őstag
válasz Ferdzsoo #19391 üzenetére
Látszik, hogy kezdő fotós vagy, ugyanis nem tudod, hogy villámot hosszú záridővel kell fotózni
Onnantól meg csak várni kell, hogy feltűnjön egy villám. Minden kezdő fotós azt hiszi, hogy a villámhoz gyors záridő kell, azonban pont hogy hosszú.
Ráadásul a kábeleket is simán ki lehet venni.[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz sztyui2 #19392 üzenetére
A 13-20sec nem számít hosszú záridőnek?
Az alábbi kép 13sec-es záridővel készült.
És végig 13-20 al fényképeztem. (De gondolom haladó fotós ezt láttad. )
Nemtudom miből gondolod hogy azt hiszem hogy rövid záridő kell a villámhoz...
Ennyire kezdő nem vagyok.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz pinkypinky #19396 üzenetére
Ok, akkor nem szóltam.
Meg amint látom a rekeszem elég nagy volt (13)-emiatt lett gyengécske a villám feltételezem."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
Aktív témák
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- PlayStation 5
- Linux Mint
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.