- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Aktív témák
-
sztyui2
őstag
válasz jorden06 #19949 üzenetére
igen, viszont az 50mm-es pont a kialakítása miatt jó. Mert nem kellenek bele különleges üvegek, mert az az "ultimate alapobjektív"
Hiába van a 35mm-nek olyan perspektívája, mint az 50mm-nek kisfilmen, akkor sem lesz olyan jó, mert mások az optikai tulajdonságai.
Egyébként azt mondják, hogy portrézni FF-re egy 85mm-es és egy 135mm-es fix a legjobb választás.
Namost ugyanezt kapod APS-C-n az 50mm-essel, és egy 85mm-es fixel.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz E-scapegoat #19948 üzenetére
Ez a Ronald Emmerich új filmjéből van?
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
jorden06
senior tag
válasz sztyui2 #19951 üzenetére
Szerintem is jó obi, csak kár a silány kivitelért. Bár abban igazat adok, hogy nem kell neki semmi extra, mert semmi olyan üveg, lencsecsoport nincs benne, ami nagyobb védelmet igényelne. (Bár azért arra a hülye bajonettre adhattak volna egy fém vázat..)
Ezen is lehet vitatkozni, ki erre esküszik, ki arra, bár nem véletlen volt olyan népszerű a filmes időszakban a 35mm, szinte mindenkinek csak ennek megfelelő volt a hétköznapokban. Maradjunk annyiban, hogy én fényerős obit nem csak kizárólag portréra vennék, és az 50mm leszűkítené a lehetőségeimet.. -
sanyixXx
senior tag
válasz sztyui2 #19951 üzenetére
az az "ultimate alapobjektív"
már akinek... csak mert alapobjektívnek mondják, még nem biztos, hogy tényleg alap minden készletben. van 50-esem, szeretem is, de ha dolgozom, akkor a 24-70 van fent.
aki szeret portrézni, annak jó a fix, de nem értem, hogy minek kell az egekbe magasztalni...Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sztyui2
őstag
válasz jorden06 #19953 üzenetére
Igen, a silány kivitel nem valami jó, gyakorlatilag, hogy semmi fém nincs az obiban, de a minőségért fizetni kell. Valszeg akkor már nem lenne ennyire olcsó, és nem is lenne ennyire népszerű. Lásd a Mk I-es változatát, aminek fém a bajonettje, 35-40 körül árulják. Sztem az már drága érte, mikor ugyanaz a képminőség ott van fele annyiért használtan.Igaz, hogy nem fém, de ha már 40ezrem lenne fix50-re, akkor inkább gyűjtenék tovább és 60-70 körül már hozzá lehet jutni az 1.4-es változatához, ami már jelentősen jobb. Nem csak a fényerő miatt, hanem az USM miatt is, és abban már azért van anyag, nameg fém bajonett. De az már más kategória. Akkor már kilépnénk az "olcsó fényerős alapobi" kategóriából.
-
pdave
aktív tag
ez iszonyat durva lett, grat!!
a károkat néztem az idokep.hu-n, rendesen tombolt a vihar
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
jorden06
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
válasz sztyui2 #19956 üzenetére
csak kötöd az ebet a karóhoz
szóval nem mondtam, hogy nem jó a képe az 50-esnek, és világos, hogy a fix veri a zoomot adott gyújtótávon. arra próbálok rávilágítani, hogy a képminőség ellenére sem olyan univerzális csodaszer egy 50-es obi, mint az algopyrin.példa: buli. sátor. dugig tele. 4-en kérnek egy csoportképet. arra járnak a haverok; "jaj, mi iiiiiis!!!". máris 8-an vannak a fotóra. tehát dupla annyi ember kéne a képre és nem tudsz hátrasasszézni, mert nincs hely. tekersz a gyűrűn és máris beleférnek mindannyian.
ellenpélda: városligeti modellfotózgatás. nem fér bele képbe? na bumm, hátra lépsz kettőt és kész is.
tehát attól, hogy alapobinak hívjuk még nem biztos, hogy tényleg alap. de tény, hogy jól jön a készletben.
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
jorden06
senior tag
Hogy addig se legyen off, egy random pikcs ITT
-
*Ropi*
félisten
Ez odaver(t) rendesen. Olyan, mintha a tenger vizét felforralnák és fordítva a képre borítanák...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
sztyui2
őstag
válasz sanyixXx #19959 üzenetére
Egyetértek veled. Természetesen ha "univerzális csodaszer" kell, akkor szerintem is valami zoom a nyerő választás. Főleg ilyen "jajj mi iiiis" szituációban, amit írtál
És abban is igazad van, hogy néha érdemesebb a minőség érdekében lépkedni hátra, ha van lehetőség, de sajnos az a baj, hogy APS-C-n a hátralépés az 50-essel nem mindig elég, mert ott az 80 feletti gyutáv, amivel azért rendesen hátra kell menni.És annyira nem mindig van lehetőség hátra lépkedeni. Szal tényleg kell az 50-es mellé azért valami nagylátó is.
jorden06:Egyszerű a válasz. Nem véletlenül vettem 50-est. Ha lett volna több pénzem, és fullos felszerelést vehettem volna L betűkkel, és mindennel együtt, akkor sem vettem volna 35mm-est. Inkább a már említett 24-70-et vettem volna, és természetesen a minőség és a fényerő miatt vettem volna valami fix 50-est. A 35mm azért nem kell, mert tudom, hogy a fix 50 nekem kell! Akkor is, ha van mellette valami nagylátó, meg akkor is, ha lenne mondjuk egy 35mm-esem.Sztem a 35mm túl közel van az 50mm-hez, és mivel az 50mm-es az tuti volt, ezért SZTEM nincs értelme 35mm-est venni. Az már majdnem beleesik a "kétlépés hátra" kategóriába.
De nem is akarok nagylátóra fixet venni, mert sztem 35mm alá nem érdemes, mert a gatyám is rámenne, olyan drágák, és lehet nem is lenne elég egy (Inkább helyettesíteném őket egy 16-35 L-el )
Mondjuk ha mindenképpen választani kéne valami fixet, akkor inkább a 28mm-est, vagy a 24mm-est venném, de nincs nekem annyi pénzem
Meg a 35mm-es, már torzít APS-C-n is, míg az 50mm-esnek eléggé elhanyagolható a torzítása, mert az már APS-C-n enyhe tele.Persze ha valaki hozzám szeretne vágni egy 24mm f1.4 L-et, vagy egy 14mm f2.8 L-et, akkor ne fogja vissza magát!
-
sztyui2
őstag
válasz jorden06 #19960 üzenetére
Nem rossz, de nekem nagyon túlszaturált.Egyébként(lehet hogy a jpg tömörítés miatt, lehet, hogy a feltöltés miatt), de kicsit minőségtelen is.
Az ég szerintem nagyon, de nagyon túlszaturált, de a talajból is lejjebb lehet venni.
Meg nemtom, hogy az ég és a fák találkozásánál az a furcsaság az CA, vagy a túlszaturáltság, vagy a túl nagy kontrasztkülönbség, vagy a tömörítés miatt van-e.szerk:na megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kemény! Ez a felvétel gyönyörű, kár hogy csak ilyen szomorú esetek kapcsán készülhetnek ilyen fotók. Az az összefüggő víztömeg mintha csak direkt szemelte volna ki magának azt a szerencsétlen lakótelepet!
Pár éve volt nálunk is ilyen, Dunaújvárosban, kitépkedte a fákat a földből a vihar. Sajna akkoriban csak telefonnal volt lehetőségem fotót csinálni az esetről. Akit érdekel, pár gyors kép erről is: [link]
-
jorden06
senior tag
válasz sztyui2 #19965 üzenetére
Igen, én is most néztem sulis gépen, hogy teljesen másak a színeim, mint otthon Beszéltem is tesómmal, hogy kellene nézni valami progit (vagy egy külön monitort ), a színek beállítására, mert nem mindig kapok valósághű színeket..
Igazából tegnap tettem fel a Ligtroom-ot és gyorsan kerestem egy RAW-ot, amit megszerkeszthetek. Jobb közép az a gyom tényleg nagyon csúnya lett, valószínű minden együtt játszott: a túlszaturáltság, a tömörítés. De köszönöm mindenkinek, igyekszem figyelni erre a buta színekre, tömörítésre..A 35 v. 50 vitára utoljára annyit, hogy amit mondtam: Én nem csak potréra vennék fényerős fixet, és az 50mm engem nagyon hátrafogna a lehetőségekben (most a felépítést, strapabíróságot nem vettem bele) Még úgyis gyűjtök nyáron, aztán majd akkor elég lesz dillemázni rajta..
-
-
-
Chapel
addikt
Egy régebbi képem kicsit átpofoztam,bár dolgot változtattam azzal kapcs amit ti is írttatok anno. Rem már lett hangulata
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
-
-
Murderer69
őstag
válasz kiskornel #19983 üzenetére
Hol voltál ha szabad kérdeznem mert tényleg iszonyat szép hely lehet..
a képekről csak annyit hogy hozod a szokásos minőséget talán az 1.be tudok belekötni abba is csak azért mert bele lóg a növényzet a bal aljába de ez nem a te hibád így is elég nehéz lehetett becserkészni a madarat.. Grat hozzájukhttps://www.flickr.com/photos/118057417@N08/
-
Toncsi
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
runner, kiskornel: Készül a lessátor, kapok álcahálót, terepruhát, és lassan talán meglesz a Sigma 150-500, akkor majd közelebbről is lesz No meg kapok "cserkészleckéket"
Papichulo: Békés-Mezőberény között készültek, a rizsföldek ilyenkor tele vannak gázlómadarakkal.
GZolo: nekem is a második tetszik
kiskornel: tényleg szép hely. Nagyon jó, ahogy a madár nyújtózkodik, bár tudom vadak úgy kell fényképezni, hogy természetes legyen, ne vegyen észre
-
tete007
tag
aki még obit akar nézze ezt meg ;)
SigmaNagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D
-
kiskornel
addikt
-
kiskornel
addikt
válasz Stitch #19993 üzenetére
Nincs korlátozás. Be lehet menni bármikor. Nincs elkerítve. Én eddig nem találkoztam vadászokkal, pedig hétvégente kijárok...
Sátort raktam ki, próbaképp oda, ahol halakat fogdostak a madarak. 1 óra múlva már ott halásztak ugyanúgy, csak a sátorhoz legközelebbi madár nem tért vissza. TC1,5X 400mm-en készültek a képek.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Bikerman
aktív tag
válasz Brian_RL #19996 üzenetére
Elsőnél kár, hogy kicsit bemozdult, kettesnél azonnal vedd le azt a gusztustalan keretet (szubjektív), harmadik tetszik, van egy dinamizmusa, valamint számomra az utolsó a favorit, keret nélkül...
összességében egy kivetni valóm van, az pedig az, hogy szerintem, bár ez is szubjektív kicsit ebben a nagy lilaságban elvész a pillangó. nem az, hogy nincs kontrasztja, hanem az, hogy túl intenzív a lila, valahogy vissza kéne venned belőle, ha lehet.
ragazzi della curva...
Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Kompakt vízhűtés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs