Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Redmi Note 13 4G
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
koboldozat
senior tag
válasz
energiezolee
üzenetére
Bootloader: Nincs nyitva se gyárilag se manuálisan, fejlesztői beállításokban az OEM zár kikapcsolva inaktív.

Biztonsági tanúsítvány:
Benne van a listában.
Gyári EU ROM van rajta, nem volt hackelés.
Google protect tanúsítvány:
"Az eszköz nem rendelkezik tanúsítvánnyal" sajnos ezt írja ki.
Hogy miért és hogyan, fogalmam sincs.

Szoftver verzió/regió
Root / módosítás maradványai
Nem gondolom hogy itt szó lenne bármi maradvány fájlokról, met amikor a DÁP kijött mint app akkor feltelepítettem be is regisztráltam és működött is elég sokáig, aztán kb olyan 2 hónappal ez előttig működött is aztán egyik nap lépnék be és azt írja hogy a készülékem rootolt.
Annyi észrevétel hogy a napokban volt valami kis karbantartás az app-ban írták is előttem hogy most épp nem jó, na amikor ez volt akkor odáig bejött az app hogy azt nekem is ki írta hogy nézzek vissza később mert valami gond van, vártam is később amikor olvastam hogy már működik akkor lépek be újra és már azt írta hogy az eszköz rootolt.
Írtam a google supportnak is majd kiváncsian várom mit írnak vissza.
-
EmberXY
veterán
válasz
koboldozat
üzenetére
Nekem volt hasonló problémám és viszonylag egyszerű volt a megoldás, csak sokára jöttem rá: [link]
Nem tudom, hogy ez segít-e, de hátha.
Az előbb is teszteltem és elő tudtam idézni a problémát:- Play Áruháztól elvettem az adatforgalmat (ezt egyébként sokan megteszik egyéb okok miatt, pl. akik mobilnetről nem akarják, hogy alkalomadtán magától frissítgessen, stb, szóval ez egyébként is egy legitim dolog lehet)
- kilőttem a wifit is a biztonság kedvéért, és láss csodát, DÁP-ot indítva rootolt a készülék, menjek anyámba, stb...
Aztán a Play Áruháznak az adatforgalom visszaadva, wifi vissza, egy gyorsítótár törlés után a DÁP ismét megy. -
koboldozat
senior tag
válasz
energiezolee
üzenetére
Mind a három átváltott piros X-re.
Azt hozzá kell tennem hogy olyan 2 hónappal ezelőttig hibátlanul működött az alkalmazás.
Aztán csak gondolt egyet és azt írja rootolt készülék... -
koboldozat
senior tag
Frissítés megint de a problémám nem szűnt meg.
Rootolt készülék...
-
koboldozat
senior tag
2frissites óta ugyanúgy nem működik mert az app szerint rootolt a telefonom.
Szánalmas... -
PitLee
őstag
válasz
koboldozat
üzenetére
Elsőnek megnézheted a "Google Play-rendszerfrissítés" hogy áll, elvileg 2025 júni 1. az utolsó most nálam.
Azután ha még mindig nem jó, akkor esetleg erre is ránézhetsz
Hogyan ellenőrizhető a bootloadert zárt a Honor Magic 5 Pro-n ?
https://www.perplexity.ai/search/hogyan-ellenorizheto-a-bootloa-RepDbXfJTB6u9eYOLc5frQA Honor Magic 5 Pro-t, a playstore rootoltnak írja pedig gyári, mitől lehet ez ?
https://copilot.microsoft.com/chats/bCMYwDk9ZeHZV9rxiXSzK -
koboldozat
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Biztos vagy benne?
Párom Honor 200 Pro-ján gond nélkül megy.
Nekem Honor Magic 5 Pro lassan 2 hónapja nem jó, holott azelőtt pedig hibátlanul működött, amit feljebb is írtam egyik napról a másikra már nem tudtam belépni mert az app rootolt készülékre hivatkozva egyszer csak nem engedett belépni, és semmit nem csináltam, kattolok rá és paff hiba, mondom wtf? És ez azóta így van. -
szimi57
őstag
válasz
koboldozat
üzenetére
Bocs, benéztem. Tehát nem rootolt a készüléked.
-
szimi57
őstag
Két készüléket használok, egyik sem rootolt, viszont a romok nem gyáriak. Az OTP, Revolut appok mennek, de a DÁP telepítés után csak egyiken fut, a másikat rootoltnak látja. Pont azt amelyiken a rendszert újra kellett telepítenem, és újratelepítés előtt még hibátlanul működött. Ez mióta van?
-
vertesy
tag
Sziasztok! A DÁP app legutóbbi frissítése óta azt írja, vagy rootoltam a telefont vagy apk-ból telepítettem az app-ot (nyilván egyik se igaz). Letörés és újra telepítés se segít, mert már a telepíts újabb egyből írja, el se jutok az újra regisztrációig. Eddig tök sokan ment, napi szinten használom (muszáj). Magic 7 pro (kínai, tehát meg kell hogy feleljen az állami elvárásoknak).
Valami tapasztalt hasonlót? Ügyfélszolgálat 3 nap alatt a válaszig se jutott el...
Eddig nem is gondoltam rá, hogy mekkora kockázat a munkám szempontjából, hogy bármikor kizárható vagyok a rendszerből (és ez ügyvédekre és egy csomó emberre is igaz lehet) -
A Zéé
addikt
Sziasztok!
A DÁP Mobilalkalmazással gyűlik meg rendszeresen a bajom...
Samsung Galaxy A33 a telefon, de ez a nyamvadt alkalmazás egy csomószor nem akar elindulni, percekig csak pörög a kör...
Egy időben kiírta, hogy nem megfelelő az operációs rendszer a telefonon, mert rootolt az Android (nem az). Néha az megoldást jelent, hogy megkeresem a play áruházból az appot, és onnan nyomok rá a megnyitásra (most is így nyitotta meg 3. próbálkozás után).
Mivel napi szinten használnom kell(ene), sokszor a világból kikerget azzal, hogy ennyire nem tudom elindítani. A minap is 5 percig várt 3 ember arra, hogy végre be tudjak lépni az enaplóba...
Letörölni, újra felrakni az alkalmazást nem merem, mert akkor új kellene hitelesíteni az egészet, igaz?
Más is jár(t) így? -
-
Cs1csó
titán
Ez lesz a megoldás a korábbi hozzászólásban írt problémámra:
ha a Play áruháztól elveszem a nethasználati jogot, akkor egy idő után a DÁP el sem hajlandó indulni, azt írja, hogy a készülékem vagy rootolt, vagy nem a Play-ről telepítettem az appot,
Elvettem a mobilnetet a Google Play-től mert "HÁTTÉR" adaként csinált nekem anno egy 100MB-os fogyasztást emiatt berágtam rá.
(Domino Maratonnal netezem minden MB-ra oda kell figyelni)
Akkor ez lehet a gond. -
EmberXY
veterán
Mobilnet kapcsolattal próbálod a telón?
Már én is tapasztaltam furcsaságokat, mintha időnként nem lenne elég neki a sávszél, vagy nem tudom.
Sőt, olyannal is találkoztam, hogy ha a Play áruháztól elveszem a nethasználati jogot, akkor egy idő után a DÁP el sem hajlandó indulni, azt írja, hogy a készülékem vagy rootolt, vagy nem a Play-ről telepítettem az appot, pedig egyik se igaz... Szóval vannak furcsaságok. -
csendes
addikt
Megnéztem, hogy mi lesz az ügyfélkapuval, illetve az ügyfélkapu+-szal, persze nem tudom, hogy ez [link] mennyire pontos forrás, de valóban Google/MS authenticator lesz, illetve azen kívül a TOTP:APP böngészőből. Ezt elég átgondolatlan dolognak tartom, mert egy állami szolgáltatás elérhetőségének kritikus eleme harmadik feles szolgáltatásokon fog múlni, amelyek elérhetőségére, megbízhatóságára a magyar államnak nincs befolyása.
A DÁP még embrionális állapotban van, jelenleg nem egyértelmű az Európai Unió adatvédelmi irányelvének (GDPR) teljesítése, ami miatt újabb "uniós" vizsgálat indulhat Magyarország ellen. Nekem egyébként sem kényelmes az okostelefon, az informatikai biztonságot tekintve annyi a sebezhetőség, hogy semmilyen pénzügyekkel kapcsolatos ügyet sem intézek rajta, így nyilván az állami, közigazgatási dolgokat sem fogom egyelőre. Én X évvel ezelőtt rootoltam az akkori saját (nem céges) telefonom, azonnal települt is rá a malware. De lehet sok példát hozni az elmúlt néhány évből is konkrét esetekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- E-roller topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- BestBuy topik
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asztali PC i7 10700K RTX 3090 24GB 32GB 3600MHz 1TB NVME 1TB HDD
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azóta se tudták megcsinálni.