- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Nem lesz iPhone 19
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
koboldozat #1294 üzenetére
Akkor nincs ötletem, ha a supportnál sem kaptál rá használható segítséget, akkor végképp elkeserítő a dolog.
energiezolee:
"Sajnos az új Play Áruház verziók már nem ilyen könnyen verhetőek át, de úgyis kiderül, ha kipróbálja, amit leírtál..."Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, de nem a Play átveréséről van szó, hanem egyszerűen arról, hogy nem használhat netet, ha azt a jogot elvesszük az apptól. Mivel ekkor a DÁP rögtön megtagadja a működést (legalábbis nálam), innen gondolom, hogy induláskor a Play-en keresztül is ellenőriz valamit, ami utóbbi offline módja miatt ilyenkor meghiúsul, ezért a hibaüzenet. Legalábbis nálam ez volt a gond, és a mai napig bármikor elő is tudom ezt idézni (Redmi Note 11, MIUI 14, Android 13). Régebben nálam is rendszeresen tiltva volt a Play nethasználata, amikor még nem volt wifim itthon, aztán a DÁP beköszöntével kénytelen voltam rájönni, hogy mi a gond.
-
EmberXY
veterán
válasz
energiezolee #1290 üzenetére
Tudom, de attól függetlenül, hogy sokak mellett én is hülye vagyok, még a jelenség, miszerint ha a Play nem kap netet, akkor a DÁP nem indul, nálam összefüggést mutat, és mint tudjuk, ha a kísérlet megismételhető, akkor hiteles.
Gondoltam, hátha ez lehet a gond másoknál is.Szerk.: Egyébként az, hogy applikációknak megadunk vagy elveszünk tőlük jogokat, közöttük akár az adatforgalmat, egy működő dolog, simán elképzelhető ez a Play-nél is. Régebben én is csináltam így, ha nem is csak a frissítgetés miatt, hanem hogy ne mászkáljon ki a netre 1-1 alkalmazás.
-
EmberXY
veterán
válasz
koboldozat #1287 üzenetére
Nekem volt hasonló problémám és viszonylag egyszerű volt a megoldás, csak sokára jöttem rá: [link]
Nem tudom, hogy ez segít-e, de hátha.
Az előbb is teszteltem és elő tudtam idézni a problémát:- Play Áruháztól elvettem az adatforgalmat (ezt egyébként sokan megteszik egyéb okok miatt, pl. akik mobilnetről nem akarják, hogy alkalomadtán magától frissítgessen, stb, szóval ez egyébként is egy legitim dolog lehet)
- kilőttem a wifit is a biztonság kedvéért, és láss csodát, DÁP-ot indítva rootolt a készülék, menjek anyámba, stb...
Aztán a Play Áruháznak az adatforgalom visszaadva, wifi vissza, egy gyorsítótár törlés után a DÁP ismét megy. -
EmberXY
veterán
válasz
vertesy #1082 üzenetére
Szia!
Nekem is jelentkezett már ez a probléma, de csak olyankor, amikor a teló nem kapott elég mobilnetet (kevés térerő miatt), és/vagy a Play áruháztól elvettem a hálózati használati jogot. [link]
Annyi biztos, hogy amikor wifin van, vagy van megfelelő hálózat (és a Play használhat netet), hibátlanul működik, tehát tippem szerint valamit csekkol a Play-ről indulás közben, amin ha elhasal, akkor nem hajlandó indulni. -
EmberXY
veterán
A DÁP törvény ( [link] )
46. §(3)" A személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személy felhasználó (1) bekezdés b) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást a 11. § (2) bekezdésben foglalt digitális állampolgárság felhasználói profil felhasználó általi aktiválásáig veheti igénybe, ezt követően kizárólag az (1) bekezdés a) pontja szerinti azonosítási szolgáltatást veheti igénybe."
119. § (6) "A személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozó személy – a 46. § (3) bekezdésétől eltérően – 2025. december 31-ig az e törvény 46. § (1) bekezdésében meghatározott valamennyi, a Kormány által kötelezően biztosított elektronikus azonosítási szolgáltatás útján azonosíthatja magát."
-
-
EmberXY
veterán
Mobilnet kapcsolattal próbálod a telón?
Már én is tapasztaltam furcsaságokat, mintha időnként nem lenne elég neki a sávszél, vagy nem tudom.
Sőt, olyannal is találkoztam, hogy ha a Play áruháztól elveszem a nethasználati jogot, akkor egy idő után a DÁP el sem hajlandó indulni, azt írja, hogy a készülékem vagy rootolt, vagy nem a Play-ről telepítettem az appot, pedig egyik se igaz... Szóval vannak furcsaságok. -
EmberXY
veterán
E-személyivel a legegyszerűbb, máskülönben marad a kormányablak. Ez sajnos egy olyan probléma, amit még nem tudtak megoldani, vagy nem is akarnak, esetleg nincs is rá logikus megoldás.
Én is azt gondoltam, hogy létezhet valami backup, egy azonosító, amit utána vissza lehet tölteni bizonyos személyazonosítás mellett, de ezek szerint nincs ilyen, ezzel együtt kell élni, amíg nem lesz mindenkinek erre alkalmas e-személyije.
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Én is beüzemeltem a DÁP-ot (Az Ügyfélkapu + mellé, egyszer élünk).
E-személyivel kb 2 perc alatt sikerült is, de a kérdésem az lenne, hogy ha mondjuk telót cserélek, vagy az appot újratelepítem, stb, akkor újra kell regisztrálnom, vagy van valami azonosító, amit ha megadok, akkor "megismer", van erről valami infó?
Az Adataim menüben látok egy olyat az Okmányok felsorolásánál, hogy Digitális állampolgárság azonosító, ez mire való, ezzel tudok valamit kezdeni később?
Mert ugyebár a 2 faktoros hitelesítőkről tudok backupot készíteni (vagy akár a google felhőbe), de a DÁP később csak akkor "ismer meg", ha ismét regisztrálok benne?
Köszi előre is, ha felhomályosítotok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vicces képek
- Beköszöntött az űrinternet kora
- Metal topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- D5 Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 és 16gb DDR5 RAM + GARANCIA
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- PlayStation 4 500GB konzol eladó
- XPS 17 9720 17" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3060 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő