- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
prsq
aktív tag
Az idős generáció egyszerűen nem tudja kezelni néha az érintőképernyőt. Az ő idejükben, egy gombot benyomtál - mindegy milyen szögből - és be volt nyomva. Egy dolgot csinált, ha benyomtad.
Anyám (77) kapott pár éve okostelefont (nem tudja rendesen használni), de egyszerűen nem érzi/érti a különbséget a "megérintjük", a megnyomjuk és tartjuk", a nyomjuk és húzzuk", meg a "hosszan nyomjuk" (pl. kikapcs) között.
De apósom is elismerte, hogy amióta okostelefonja van, SMS-t nem tud írni vele (túl apró a virtuális billentyűzet). Elbukdácsol vele, de ő sem tudja, mi az a frissítés, néha lekapcsolja a wifit és nem veszi észre (mobilnet megy olyankor), nyitva van 30 app és 100 böngészőablak.
Az öregek bizonytalanok a modern technikával, nem volna szabad rákényszeríteni őket így az ügyintézésre. -
prsq
aktív tag
Végigolvastam a topicot, köszönöm a sok hasznos infót.
Most váltottunk ÜK+-ra, asszonynak Google Authenticator, én a Bitwardenét állítottam be magamnak.
Viszont apósoméknak (70+) is kellene valami megoldás, nézegettem a PC-seket. Telefonra meg tudom oldani a Google Authenticatort nekik is, de apósom szokta anyósom Ügyfélkapuját is nézni, jó lenne, ha nem kéne a telefonért futkosni (anyósom butatelefont használ, az okostelefon kb. csak erre lenne, nyilván lemerül, keresni kell, stb.).
A totp.app-ot kihagynám (egyrészt írták itt, hogy orosz, másrészt, ami az állam ajánl, pl. NISZ hitelesítő, azt elvből
.
A Verifyr nekem büdös. Semmit nem tudni róluk, hogy kik is ők, a domain adatok is csak a tárhelyszolgáltató adatai.
Megnéztem a 2FAGuard-ot és az Ente Auth-ot. Előbbi jó nagy, be kell lépni hozzá, csak Windows-ra van, bár a portable-t még megnézem. (Esedékes a célgépen Linuxra váltás, most is duál boot van már.)
Az Ente Auth tetszik. Magyarul ez sem tud, de egyszerű, nem kötelező belépni (nekem pont van Ente fiókom, ha belépek , még ment is), fel is raktam én is az itthoni PC-n (máshol nem fogom), gyorsabb és egyszerűbb így generálni kulcsot. (Egyszerű védelemnek PIN kódot állítottam be rajta.)
Ez szerintem jó lenne alternatívának apósoméknál, nyilván csak az egy ottani PC-re.
A Zoho OneAuth-ról esetleg valaki valamit hallott-e már?
Aktív témák
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest