Keresés

Aktív témák

• prsq

aktív tag

válasz ekkold #650 üzenetére

Ha ragaszkodsz a böngészőbővítményhez, ott a 2FAS.
    (Van sima PC-s autentikátor több is.)

• prsq

aktív tag

válasz MaCS_70 #494 üzenetére

Az idős generáció egyszerűen nem tudja kezelni néha az érintőképernyőt. Az ő idejükben, egy gombot benyomtál - mindegy milyen szögből - és be volt nyomva. Egy dolgot csinált, ha benyomtad.

Anyám (77) kapott pár éve okostelefont (nem tudja rendesen használni), de egyszerűen nem érzi/érti a különbséget a "megérintjük", a megnyomjuk és tartjuk", a nyomjuk és húzzuk", meg a "hosszan nyomjuk" (pl. kikapcs) között.
    De apósom is elismerte, hogy amióta okostelefonja van, SMS-t nem tud írni vele (túl apró a virtuális billentyűzet). Elbukdácsol vele, de ő sem tudja, mi az a frissítés, néha lekapcsolja a wifit és nem veszi észre (mobilnet megy olyankor), nyitva van 30 app és 100 böngészőablak.
    Az öregek bizonytalanok a modern technikával, nem volna szabad rákényszeríteni őket így az ügyintézésre.

• prsq

aktív tag

Végigolvastam a topicot, köszönöm a sok hasznos infót.

Most váltottunk ÜK+-ra, asszonynak Google Authenticator, én a Bitwardenét állítottam be magamnak.

Viszont apósoméknak (70+) is kellene valami megoldás, nézegettem a PC-seket. Telefonra meg tudom oldani a Google Authenticatort nekik is, de apósom szokta anyósom Ügyfélkapuját is nézni, jó lenne, ha nem kéne a telefonért futkosni (anyósom butatelefont használ, az okostelefon kb. csak erre lenne, nyilván lemerül, keresni kell, stb.).

A totp.app-ot kihagynám (egyrészt írták itt, hogy orosz, másrészt, ami az állam ajánl, pl. NISZ hitelesítő, azt elvből :)) .

A Verifyr nekem büdös. Semmit nem tudni róluk, hogy kik is ők, a domain adatok is csak a tárhelyszolgáltató adatai.

Megnéztem a 2FAGuard-ot és az Ente Auth-ot. Előbbi jó nagy, be kell lépni hozzá, csak Windows-ra van, bár a portable-t még megnézem. (Esedékes a célgépen Linuxra váltás, most is duál boot van már.)

Az Ente Auth tetszik. Magyarul ez sem tud, de egyszerű, nem kötelező belépni (nekem pont van Ente fiókom, ha belépek , még ment is), fel is raktam én is az itthoni PC-n (máshol nem fogom), gyorsabb és egyszerűbb így generálni kulcsot. (Egyszerű védelemnek PIN kódot állítottam be rajta.)

Ez szerintem jó lenne alternatívának apósoméknál, nyilván csak az egy ottani PC-re.

A Zoho OneAuth-ról esetleg valaki valamit hallott-e már?

Aktív témák