- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Yany
addikt
Most hogy Voda lett a szolgáltató, tudni arról valamit, hogy átrakhatom Digi Junior vagy Digi Max előfizumat eSim-re? Okosórába tenném.
-
aldebaran
addikt
Másnál is van olyan, hogy ha digi-ről digit hív, akkor vagy fél-1 perc mire sikerül a hívás?
-
válasz
4Grider #42687 üzenetére
DIGI üfsz is azt tanácsolja, hogy tegyék telefonba vagy olyan eszközbe amin lehet manuálisan hálózatot választani a vodára, kapcsolják be az adatroamingot mindent, és úgy rakják vissza a stickbe/routerbe és több ilyen esetnél ez megoldotta a problémát. Persze nem 100%
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Digi mobilnettel is tudtok segíteni?
melyik wifis modem jó a digire? USB stick nem tudja a roaming opciót így nem tudom használni Voda hálózaton.vagy melyik usb stick jó?
köszönöm
-
ati2
őstag
Sziasztok! A lányomnak június 1.-el elment az 50-es mobilnetje. APN a régi Digis, eddig nem volt vele gond. A telóban (RedniNote9S) egy Digi + Voda sim van.
Közben olvasom, hogy már Voda hálózat van...Mit lehet tenni, hogy éljen újra az 50-esen a net?
-
mzso
veterán
válasz
4Grider #42668 üzenetére
Kyváncsiságból megnéztem. Engedélyeztem a "csevegési funkciók"-at (gondolom ez az RCS). Azt írja "engedélyezve erre a számra" ami a digis szám. A telekomos szám (másik SIM) nem jelenik meg. Küldés gombnál meg egy lakatot mutat a Digis számhoz a Telekomoshoz meg SMS-t. Amikor elküldöm digissel akkor is lakat van. Miután rámentem kiírta, hogy nincs kézbesítve. Ha arra is rábökök akkor azt írja, hogy vár a címzett online állapotára.
Csak mobilnettel megy ez RCS mizéria?
-
MadMancs
veterán
válasz
Lackooo84 #42663 üzenetére
Szerintem ez csak arra az 1 típusra vonatkozik. Nálam most is és eddig is gyári volt, se most se a múltban nincs baj RCS vel. Sőt, akkor is működött amikor a Google féle azt mondta hogy no (vodánál valami megszűnik azt mégse eset volt).
Telekom simmel dettó.
Digi jóideje egy routerben pihen várva hogy mikor utazunk valahova. :)
S21 ultra.
-
válasz
Mr.Talbot #42656 üzenetére
Pvil szerintem is hülyeséget beszél a 9000-es számlájával, de azért van abban valami, amit írt, hogy nem fontosak az előfizetők.
Az igaz, hogy a nerdigivoda az előfizetőkből él, csak nem úgy, ahogy te gondolod. Az adófizetők pénzéből, olyanokéból is, akik nem az előfizetőik. Remélem érthető, mire célzok. Nem piaci alapon működik és mint ilyen, nem elsődleges a jó áron, jó szolgáltatás nyújtása. Elsődleges célja a tulajdonosok gazdagítása. A profit. 0 befektetésből sokszoros haszon. Ez a cél.
Nincs szükségük minden egyes előfizetőre. Lesz egy bizonyos számú bázisuk, akik pl olyan helyen élnek, ahol csak a digi van, vagy csak a voda. Lesz egy másik bázisuk, akik ezen az áron is előfizetnek, mert szerintük az ár-érték arány még így is jó. Nem fontos nekik a problémázó, jelentgető ügyfél, az csak probléma. Ami veszteség lesz az ilyen előfizetők elvesztésével, azt kipótolja az állam a költségvetésből. Lesz egy nem túl magas színvonalú szolgáltatás az eddiginél sokkal magasabb áron, ez az eredménye, ha piaci dolgokba szól bele az aktuális kormány. Nem csak a távközlési szolgáltatóknál van ez a szomorú tendencia. Sajnos. -
name
csendes tag
Úgy tudom, hogy a vodafone-t az állam vette meg, a digi-t meg a Pénztáros Lőrincz. Az végülis ugyanaz.
Szerintem úgy vannak vele, hogy megkapod a legolcsóbb mobilnetet, aztán ha valami nem tetszik viszlát, nem kötelező előfizetni.
A flegma digis ügyfélszolgálatosokról meg inkább nem írok semmit. 1-2 napig nem volt mobilnet, aztán nekiálltak vergődni, hogy azért mert már elhasználtam a keretet, vagy be se fizettem stb. Aztán kiderült, hogy 1ik se igaz. Nagynehezen írtak egy panasz bejelentést.
De azért az 1ik szakértő megjegyezte, hogy haggyad úgyis tudjuk mit netezik.
???
Rákérdeztem, hogy mégis milyen jogon turkálnak a netes előzményeimben. Erre az volt a válasz, hogy ilyenkor ezt is le kell ellenőrizni. Mert lehet hogy egy vírusos videó okozza a hibát.
Egy videó nem lehet vírusos! A weblap, amin a videó van, csinálhat dolgokat, de az nem vírus.
Majd biztos egy IT analfabéta fogja ránézésre megmondani hogy mi a "vírusos"Vagy pl felszólítást küldtek egy olyan számláról, ami már be volt fizetve. (ez nem csak velem történt meg)
Aztán amikor bevittem nekik a bizonylatot, akkor közölték, hogy a rendszerükben ez a számla nincs befizetve. Vagy 2x fizeted vagy takarogy.
Eddig se volt a kedvencem a digi, de mostmár biztos hogy lemondom az egészet...
-
dzf007
aktív tag
Ma délután a digi/Voda és a Voda is elhasalt..Több percig hálózat se volt..Nyíregyháza [kép]
-
djsunstealer
aktív tag
A Voda még mindig jobb, mint a Yettel féle bohóckodás, legalábbis arra amerre én járok.
Ne akarjon nekem 6000-ért olyat adni, amit 1830-ért megkapok. Ráadásul reklámozza a voWifit, holott be sem vezették, csak szűk körnek.
A Telekom a legjobb arányaiban véve.
Digis kártyát mondjuk tényleg cserélhetnék. -
name
csendes tag
válasz
Dr Bubo #41947 üzenetére
Ha jól értem, ez a roaming-os dolog év végéig lesz. De akkor miért év közepén álltak át? Év vége felé mindenki kapott volna egy vodás simet, aztán megy tovább minden.
Mennyivel volt egyszerűbb ez a megoldás? Úgyis ugyanaz lesz a vége. Tömeges sim kártya csere stb. Ezt személyesen adják, vagy elküldik levélben? Mert ha személyesen, az ügyfélszolgálaton, akkor lesz akkora káosz mint a nemtudommi...
Nekem úgy tűnik, hogy fontosabb volt a digi tornyok lekapcsolása, mint az hogy a felhasználók megkapják a szolgáltatást amit kifizettek.
A másik meg az hogy szerintem van egy réteg, (idősebbek) akik a kiküldött levél alapján nem tudták beállítani a telefont...
-
válasz
eFeMeR74 #42641 üzenetére
Már megszokhattad, hogy a kormánypárti médiumok össze-vissza hazudoznak. Vannak akik csak ezeket olvassák és így elhiszik, hogy milyen szép, csodálatos a magyhar nemzethy világ.
Amit lefirkantanak, az az (i)gazság. Az alap. A HWSW-nél megfigyeltem már korábban is, hogy eléggé Digiellenesek voltak. Ferdítették a dolgokat. Ellenük beszéltek. Most meg átfordult a tendencia, már minden zökkenőmentes. -
válasz
eFeMeR74 #42632 üzenetére
Pedig 4Gridernek igaza van.
A Digi nem tehet arról hogy a te készüléked valami miatt merül, mert éppen nem tetszik neki valami, jelen esetben pl. a roaming.
Viszont megoldásokat is sokat írtunk már: manuális hálózatválasztás, gyári beállítások visszaállítása stb.Ha nem lenne egyértelmű a Digi Mobil megfog szűnni, ez most jelenleg egy ideiglenes fél éves átmeneti időszak amíg SIM kártya csere nélkül tudod tovább használni az előfizetésedet (ezért a roaming) - később nagy valószínűséggel jön majd a SIM kártya csere és akkor már nem lesz roaming.
A hálózatot le kellett kapcsolniuk, biztosan meg volt rá az okuk, erre a roaming volt jelenleg a legegyszerűbb és leggyorsabb átmeneti megoldás. -
ACE-
addikt
-
Eddigi tapasztalataim Digi-voda átallással kapcsolatban:
Lefedettség jóval kevesebb (vagy térerő?) azaz többször akad meg a netrádió és fedett helyen többször nem működik már a mobilnet. (Digi mobilkártyát a 30gb net miatt használom netezni és kocsiban netrádióra/navira)
Sebességre nem teszteltem speedtest-el, nem igazán érzem hogy lassabb lenne leszámítva hogy kevesebb helyen működik.11
A hálózatot kézzel kellett átállítanom Samsung A70 és Huawei 12s készülékeken, alapból nem állt át, ugyan így roamingot is be kellett állítani.
Szóval eddig nem vészes, bár biztos vagyok benne hogy a digi mobil leépítése lesz a cél.
Amúgy a vodával csak rossz tapasztalataim vannak, mind az átvett upc hálózat mind mobilnet terén, illetve a számlázásuk is egy katasztrófa volt egy éve most már nem cseszik el legalább.
Esélyes ha megszűnik a digi mobil akkor van egy telenoros vagy mi a tököm már kártyám majd arra rakok inkább plusz mobilnetet bár közel sem lesz olyan olcsó mint a digis kártya volt. Lefedettségben azt éreztem eddig a legjobbnak. (van mindegyik szolgáltatónál előfizetésem, céges és magán vegyesen) -
terror
tag
Sziasztok!
Mióta a Digi mobil átállt a vodafone hálózatára és a készüléken (mobiltelefon, sim kártyás okosóra), át kellett állni Roaming üzemmódra, azóta a mobiltelefon és okosóra akku üzemideje drasztikusan csökken. Az óra eddig 1 napot kibírt, most Roamingban fèl napot bír. A mobil is nagyon merül így.
Ti is tapasztaltátok ezt? -
drr
őstag
válasz
Lackooo84 #42611 üzenetére
Vagy 4G+ van max térerőn és semmi se tölt be... Volt olyan, hogy városon kívüli településen max térerő mellett nem tudtam elkuldeni egy messenger üzenetet sem
A merülésről ne is beszéljünk...
Én besokaltam... Hétfő éjfélig maradok még Digis, viszem a számom a jetihez flottába. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
mucsgyver70 #42607 üzenetére
Najó...
Azért az tényleg durva, h ma is bementem Tatán egy Pennybe és nem töltött be a reklámújság a
digisvodafos nettel... (alig volt térerő) -
DJGABI
addikt
válasz
4Grider #42587 üzenetére
Voda mindenhol vacak szerintem
Amúgy belváros, van lefedettség. Biztos hogy nem mindenkinek ilyen tragikus. Hát nem értek hozzá, csak azt hittem ez a roaming dolog kavarhat be, de gondolom inkább valami sebesség limitet tettek a Digis kártyákra.
Most rámértem, össze-vissza ugrál, van hogy 4-5 Mbps, mobilon még valami 50-et is bedobott egyszer, de inkább ilyen egy számjegyű az érték. (Közvetlen egymás mellett mérve: mobilon 15Mbps, gépen 3Mbps. Rá fél percre: mobilon sem megy 2Mbps fölé.)
-
4Grider
félisten
válasz
DJGABI #42586 üzenetére
Azért nem értem a felvetésed, mert nálunk pont annyit mérek vodás simmel, mint Digissel. Nem is logikus, hogy mást mérjek. Szóval mire mennél a Digis helyett vodás simmel, ha vacak helyben a voda?
Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy az usb modemed Cat4-es, így csak az egyik voda frekvenciát tudja fogni, és ha az történetesen túlterhelt, akkor azzal az eszközzel így jártál. De ezen a voda sim sem fog segíteni, max. ha a sim-et egy normálisabb (több frekvenciasávot egyszerre használni képes) eszközben használod. -
sgg
tag
Sziasztok, volt valaki külföldön a váltás óta? Azért kérdezem mert a fiam most van kirándulási Erdélyben, de neki ott nem kapcsolódik fel. Itthon működött, diginel a roaming be van kapcsolva. Htc u11 amúgy. Persze gondolom manuálisan nem erőltette a kapcsolodast
-
Per Me
tag
válasz
djsunstealer #42549 üzenetére
Meglett a megoldás az adatforgalomra APN újra beállítással. Egyáltalán nem használta a Digit. Mindkét kártyán van mobilnet és be volt kapcsolva az Internet átkapcsolás a Samsungon, így a másik mobilnetet használta. Ellőttem 300 megát ott.
-
sfdrakex
nagyúr
A Diginél 1000/300 as net van, az 1000 az bruttó 960 körül megy valósan, ami 120 megabájt/sec. Viszont nem mindegy hogyan mérsz, wifi vagy kábel, böngésző, app vagy parancssor. Milyen hardvered van, milyen a routered.
A 0/0 garantált csak mobilneteknél van. Vezetékesnél van minimum, maximum.
-
name
csendes tag
válasz
Ba cy lus #42553 üzenetére
Én is hasonlókat mérek. Én ezeket a 384mb-s méréseket nem értem.
A digi kábel amit 1000/1000-nek neveznek, az valójában durván 240mbit.
Mert kb mindent mbyte-ban mérnek az alkalmazások/programok (steam, torrent, böngésző stb.) és nem mbit-ben. A különbség egy 8as szorzó. Leírják hogy 1000 mbit, ami valójában max 25-30 mbyte. Ha stabil 30mb akkor is csak 240mbit és nem 1000.
Azért a biztonság kedvéért, minden szerződésben leírják, hogy a garantált sávszélesség=0.
-
name
csendes tag
válasz
mucsgyver70 #42548 üzenetére
150mbit a 4g max sávszélessége. A kábeles 1000/1000 digivel se mértem ennyit.
-
A 4G és az LTE ugyanazt jelenti, csak más megnevezés. Mint a kocsi és az autó.
Simán tud 300 Mbit/s sebességet is ha több sávot össze tud fogni a készülék.Telekom 200 körül tud a falumban már évek óta: [kép] (azért ír ki Digit, mert román és itt roamingol)
A Vodafone pár hónapja rakott egy új bázisállomást, de nincs rajta CA csak B1 és B20 amiből a B1 éjszaka lekapcsolódik
így nappal 70-100 Mbit/s éjszaka pedig 20-40 Mbit/s a jellemző sebesség Digivel
-
-
4Grider
félisten
válasz
pentiumboi #42526 üzenetére
A digi online ügyfélszolgálati rendszerében bekapcsolt roamingnak nincs köze ehhez a roaminghoz.
A telefon rendesen el tudja menteni a beállítások menüjében engedélyezett adatroaming kapcsoló állását? (Újraindítás után is marad on-ban?) -
pentiumboi
csendes tag
válasz
zelikocc #42438 üzenetére
Gyakorlatilag már mindent IS kipróbáltam a Xiaomi Redmi Note 5 Pro készülékemen, eredménytelenül. Eléggé elszomorít a helyzet, hogy kvázi egyik napról a másikra megszűnt a mobilinternetem. A telefonálás működik, az adatroaming nem.
Édesanyám iPhone Se (first gen) telefonján egyből ment minden, mókolás nélkül. Szerettem volna még használni ezt a telefonom, de mobilinternet nélkül, max. wifi közelben lesz értelme, illetve telefonálásra -in case of emergency
A teljesség igénye nélkül ezeken vagyok túl:
- a digi által javasoltakat (APN beállítás, újraindítás, új APN létrehozása stb.) megtettem
- átpakoltam másik simslotba, hátha alapon
- bekapcsoltam a volte vowifi kapcsolókat is
- és ezen is túl vagyok természetesen IN_VoLTE-Vodafone profillal -
riki
senior tag
Sziasztok .
A remény ,hogy tovább használhatom régi bevált Digi R2 telómat ,szerte szállt. Voda kártyával se VoLte, se 4g nem volt. Az eredeti készülékben Mi 9, ott mind két funkció tökéletesen működik. Ez lépésre kényszerített. Köszönöm mindenkinek az egyre bővülő listát ,ami sokat segített a választásban. Maradtam a családban rendszeresített márkánál. Ez lett a befutó :Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G. Mindenkinek köszönöm a segítséget ,szép napot.Alex: Nem biztatás , de a Mi9 a leányomnál is merül mint a Titanic.
-
advance2
csendes tag
válasz
dzf007 #42500 üzenetére
Nekünk semmi sem fog változni amíg a Digivel vagyunk szerződésben. Teljesen mindegy milyen hálózaton szolgáltat, a digis tarifák és szolgáltatások érvényesek. Valószínű év végén fel fognak ajánlani valami csomagot és megkérnek h szerződj a vodával. Az már egy új szerződés, új tarifával. Mivel van számhordozás így a számod is maradhat.
-
4Grider
félisten
válasz
alex devil #42507 üzenetére
Ez azért érdekes, mert nincs már Digi RAN, tehát a mostani roaming az pontosan ugyanaz a roaming, mint amikor külföldön roamingolsz. Talán annyi különbség van, hogy megy rajta a VoLTE roaming (megfelelő készülék esetén).
-
KurtCobain
őstag
-
TMhun
tag
Esetleg Xiaomi Redmi Note 10 5G VoLTE roaming-gal kapcsolatban van valakinek biztos információja?
(Ami biztos, hogy Yettel VoLTE és Telekom VoLTE+VoWiFi megy vele, illetve korábban Digi VoLTE+VoWiFi is ment.) -
csaszi75
senior tag
ide is:
Milyen érdekes dolgokat lehet kibányászni az interneten
Most hogy a Digi-t apportálták a Vodába, rohadt sok állás jelent meg az oldalukon..
Pl itt egy jó kis Data Core mérnöki állás:
Voda karrier
Tehát ha valaki nagy elhivatottságot érez, akkor ez tutira egy jó lehetőség, hogy a DIGI-s usereket is tudja igazgatniGondolom ez tényleg csak data core, mert a rádióra pl szintén van plusz állás.. rögtön a fenti alatt, meg egy csomó más mindenre
Most ennyire kevés az ember, vagy szerintetek mi lehet az oka? -
kl122
tag
"Május 31-én kivált a DIGI Kft-ből a MIS OMEGA Kft.
A kiválás a DIGI tulajdonában, illetve üzemeltetésében álló egyes mobil hálózati infrastruktúra elemeinek, valamint bizonyos mobil távközlési szolgáltatás keretében gyakorolt rádiófrekvenciahasználati jogosultságokat közeljövőben értékesítése érdekében került sor. " -
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki TP-Link MR6400 as 4g routert digi50 net megosztására?
Nekem amióta hálózat váltás volt vodára nem megy és nem is tudom életre kelteni ...
Manuális hálózat választas lehetőség nincs adat roaming engedélyezve. Mégsem megy ...
Valaki ötlet?
Itt a modem menüje: -
válasz
abudai #42465 üzenetére
Két iPhone XS-ünk van, mindkettőben 2-2 SIM kártya, mostmár a Digi miatt mindegyik kártya roamingol bennük. A második kártya január óta roamingol bennük.
Nyomát sem láttuk gyorsabb merülésnek, sőt a Digi roaming óta mintha még jobb is lenne.Samsung S9+ nagyon sokat használtam roamingban, nem vettem észre gyorsabb merülést.
Próbálj meg egy gyári visszaállítást a 11-esen és töltsd vissza az adatokat biztonsági mentésből. Illetve a manuális hálózat választást.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok, az én MI9 telefonom merül mint a Titanic pedig térerő fullos. Egy éjszaka 30% az eddigi 4% helyett, nappal ha nyomkodom is nem bírja ki az egy napot.
Van erre valami gyógymód vagy kiba a Digis kártyámat a kukába? -
novinyul
veterán
Na ma lemondtam a 2 Digi kártyámat
Ez így már nem igazán használható, sajnálom hogy ez lett a vége
-
válasz
qnadam #42455 üzenetére
OK. Ezért viszont elnézést kérek, az eddigi tapasztalataitokból az látszott, hogy a Xiaomik többsége nem kezeli a Digi VoLTE Roamingot, de ezekszerint csak felkellett hozni témának és egyből megjöttek azok a néma felhasználók is akiknek működik jól.
Egyelőre írjatok be minden infót a topikgazda által létrehozott táblázatba és majd valamikor rendszerezem.
-
Idézd be nekem hol vettem egy kalap alá (főleg sarkosan) minden készüléket és minden júzert légyszi.
Korábban amikor Xiaomi hibát írtam, (nem tudom honnan veszed hogy mindegyik Xiaomira írtam) azt írtam, hogy a készülék hibája, hogy nem működik az adatroaming kapcsolója, nem pedig a Digié. A márka megnevezés alatt azt értettem, hogy több készüléket is érint a probléma és mindegyik Xiaomi.
Sehol nem volt kijelentve hogy az összes Xiaomi összes júzere érintett lenne, nem is értem honnan veszed ezt. -
atua
aktív tag
válasz
zelikocc #42449 üzenetére
Na ja, csak te korábban elég sarkosan kijelentetted, hogy ez Xiaomi hiba, egy kalap alá véve minden készüléket és minden júzert...
Ezzel szemben 5 éve használok redmi note 5-öt, sose volt gondja a roaminggal se telekommal, se digivel mióta itt is bevezették. A volte-hez kellett a már említett kód, illetve a volte roaming is működik 9-es droidon (állapotsoron nem jelzi, de hívás közben, hívásnaplóban látszik).
Viszont átállás óta jobban merül a telefon, akár a roaming, akár a tornyok miatt van. -
válasz
zelikocc #42438 üzenetére
Xiaomitól óvaintenélek, mert pont velük nem nagyon megy a Digis VoLTE Roaming és velük vannak olyan bugok hogy nem lehet bekapcsolni az adatroamingot, így még internet sincs.
mi note 10, gyári miuival simán volte roamingol minden egyéb trükközés nélkül. a volte bekapcsolásához kellett évekkel ezelőtt beírni a bekapcsoló kódot, és ennyi.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Digi VoLTE roaming képes készülékek
Itt be lehet írni a tapasztalatokat. -
válasz
Laci.M #42445 üzenetére
Emlékeztetnélek, hogy ez a Digi Mobil topik. Mióta támogatja a VoLTE Roamingot minden országban a Digi Mobil?
Na és akkor ha ezen elkezdesz egy kicsit gondolkozni, akkor rájössz, hogy más a helyzet Digi Mobil esetében.
A kérdező nem azt kérdezte melyik készüléken működik a Telekommal vagy bármi mással a VoLTE Roaming, hanem azt kérdezte melyikkel tudja használni a Digivel.
Igen a legtöbb Xiaomi támogatja magát a funkciót, mégis eddig ettől a márkától jött a legtöbb panasz, hogy nem megy a Digivel.De mivel teljesen vakon vagyunk, ezért kezdtem el készíteni egy táblázatot ahová össze lehet gyűjteni, hogy melyik készülékek támogatják a DIGI-vel.
-
Sajnos ez a két márka csak az ami biztos.
Az összefoglaló legtetején ott van egy táblázat, abban megnézheted a Honort és az Oppot, de előbbi esetében csak az 50 és 50 Lite-ra írja hogy kompatibilis, az utóbbi esetében meg valamelyik igen, valamelyik nem.
De ne a táblázat alapján válassz telefont, mert elavult információ lehet, hanem az itteni tapasztalatok alapján.
Illetve ugye előfeltétel az is, hogy a Digi hálózatával VoLTE kompatibilis legyen a készülék és csak azután lehet nézni hogy na akkor tudja-e a VoLTE Roamingot, mert lehet a készülék tudja, de a hálózat alapból nem kompatibilis a sima VoLTE-vel sem.Várom a tapasztalatokat egyébként, tervezek készíteni egy táblázatot amivel a visszajelzések alapján biztosabban lehet tájékozódni a kompatibilitásról.
-
Xiaomitól óvaintenélek, mert pont velük nem nagyon megy a Digis VoLTE Roaming és velük vannak olyan bugok hogy nem lehet bekapcsolni az adatroamingot, így még internet sincs.
A szemforgatásnak nem tudom mi az oka, talán a te véleményed szerint szar az alma? Jelenleg az iPhone az egyetlen ami 2014-ig visszamenően(!) minden egyes VoLTE kompatibilis telefonjával támogatja a VoLTE Roamingot is mindenféle külön kapcsolgatás vagy szarakodás nélkül. Digi esetében mivel nem lett ideje hivatalos szolgáltatóvá válni, így az iPhone 7 és az felett támogatja (2016).
Androidos vonalon amivel majdnem biztosan működik az a Samsung android 11-től. De láthatod hogy az alsó kategóriák (A40) hiába android 11 mégsem tudják. Szóval lehet pontosabb úgy, hogy A50, A51, A52, A53 és ezek feletti android 11-es samsungok.
az S szériát tekintve S10 és az felett.Máskülönben pedig ha a vodás kártyával megy a VoLTE, akkor fél évet kell csak kibírni 2G hívással, mert ez egy átmeneti időszak és végén úgyis vodás (vagy One-os) kártyát fogunk kapni.
-
riki
senior tag
Sziasztok.
Nekem tegnap volt egy köröm az ügyfélszolgálattal. Két hölggyel beszéltem ,miben kifejtettem a problémámat, Ők azonnal jelezték ,hogy sajnos nem tudnak segíteni amikor kimondta a varázs szót VoLte Roming, adtak tovább a "szakembernek". Ez dicséretes ,mert nem jártunk körbe körbe. A "szakember" molyolt sokat /gépelt /, szakmai kérdése nem igazán volt. Na itt ment a körtánc , sem telefon típust nem tudott ajánlani ,de jelezte ,hogy Digi R2 készülékre, frissítést ne is várjak. Azért jeleztem, hogy nem azt a szolgáltatást kapom több pénzért mint eddig kaptam. /Azért ez is megér egy fogyasztóvédelmi eljárást/. Most délelőtt megpróbálom, hogy Voda kártyával van e VoLte . Ha nincs akkor ,ezzel szemezek :Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G 128GB 6GB RAM. Ebben lehet VoLte Roming ? Ja a "szakember " jelezte ,hogy nála van VoLte ,és nagy nehezen kinyögte milyen telója van : Almás. -
onetwo
tag
Sziasztok!
Telefonon, postán, levélben le lehet mondani a digimobilt?
-
válasz
4Grider #42417 üzenetére
Ja nyugaton nem nagyon volt lefedettség, de tornyok számában országosan majdnem utolérték a vodát... a vodával pont az a baj hogy relatív kevés a tornyuk az országban és főként ez okozza a túlterhelődésüket. Rengeteg új bázisállomás kellene nekik.
Egyes Digis tornyok integrálásával nagymértékben lehetett volna javítani a hálózat bedugulásán, de úgylátszik a minőség javítása nem érdekli őket, csak a pénz.
Amennyiért eladják a hálózatot, ugyanannyit költhetnek fejlesztésre így... -
gabor9991
addikt
-
name
csendes tag
válasz
jan herz #42403 üzenetére
Ez a probléma. Eddig egész jól ment. Most meg 1280-as lagokat mérek. (50 a max amíg használhatónak lehet nevezni)
Csak tudnám hogy ennek mégis mi értelme volt?
Annyira tolták a digi hálózátot. Már majdnem teljes volt a lefedés.
Most meg mindenki egy nyomorék tornyot használ 1-2kb sávszéllel...
-
kismrina
csendes tag
válasz
kanyi51 #42202 üzenetére
Ugyanez a jelenség a fiam S23 ultrán. Írtam hibabejelentőre, ezt az infót válaszolták, de így sem jó továbbra sem. Idézem a szöveget, hátha valakinek hasznos lesz.
(I)(I)(I)"Tisztelt Előfizetőnk!
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
A hozzánk beérkezett levelével kapcsolatban kérjük, engedje meg, hogy az
alábbi tájékoztatást adjuk.2023.június 1-jétől meglévő előfizetésével és SIM kártyájával már a
Vodafone mobilhálózatán használhatják a mobil hang- és
adatszolgáltatásainkat.Kérjük, az alábbi beállításokat legyen szíves ellenőrizni a készülékén:
• Fontos, hogy a mobilkészülék kártyafüggetlen legyen. A dual SIM-
es készülékek mind kártyafüggetlenek.
• Dual SIM-es készülék esetén a SIM 1 foglalatban legyen a Digi
SIM kártya.
• Kézzel ki kell választani a telefon beállításaiban, hogy a Digi
SIM kártya a Vodafone hálózatára csatlakozzon, az automatikus választás
sajnos sok esetben nem megfelelő, hiába csatlakozik a megfelelő
hálózatra.
• Az adat roaming vagy más néven adatbarangolás minden esetben
legyen bekapcsolva, különben nem fog csatlakozni. Természetesen az
adatbarangolás bekapcsolása a figyelmeztetés ellenére belföldön
semmilyen költséggel nem jár.
• Ezek után szükség lehet a telefon újraindítására, ha a hálózatot
a készülék X-el vagy tiltottnak jelöli.A hálózatválasztás és adatroaming bekapcsolásával kapcsolatos minden
információt megtalál az alábbi weboldalon:https://digi.hu/halozatvalasztas
Ha a fent leírtak nem vezetnek megoldásra, akkor az alábbi lépések
elvégzésére is szükség van:• Digi roaming mód beállítása:
SIM kártyát a készülékbe helyezve megjelenik egy alkalmazás ahol a
romaming módot lehet választani. Fontos, hogy ez minden esetben a
„normál" lehetőségen legyen. Készülék típusonként eltérő néven jelenhet
meg, általában SIM Toolkit / SIM eszközkészlet / SIM eszköztár néven van
a telepített alkalmazások között és egy SIM chip ikonja van. Kérjük
indítsa el az alkalmazást, ezután meg kell nyitni a roaming mód
választót, ahol kérjük válassza ki alul az "OK" gombot, azon belül pedig
válassza ki a "Normál mód"-ot és ismét az "OK" gombot.• APN beállítása:
Erre az internet csatlakozáshoz van szükség. Meg kell adni a
készüléknek, hogy milyen DIGI hozzáférési ponton keresztül történjen meg
a csatlakozás. Ehhez a weboldalunkon az alábbi hivatkozáson talál
leírást:
https://digi.hu/sites/default/files/dokumentumtar/apn_beallitas.pdf"(/I)(/I)(/I) -
jan herz
tag
És a másik tapasztalatom, hogy eszméletlenül merül a teló, 6,5% a mobilhasználat, 0 p. beszélgetéssel. Folyamatosan hálózatot keres, és levált 2g-re ahol a Digi hálózaton stabilan 4g volt.
-
válasz
hjudit58 #42382 üzenetére
Ez sajnos Xiaomi hiba. Nem te vagy az egyetlen, de nem láttam még megoldást rá sajnos.
Nem akarok előítéletes lenni, de ha az ember ilyen kínai készülékeket vásárol, akkor számítani lehet rá, hogy elő fognak jönni ilyen olyan problémák és frissítés nem valószínű hogy lesz rá... pedig hardverileg minőségiek... de ugye a szoftver...
Én a hajamat tépném, ha elmennék külföldre és ezt csinálná a telefon (mert ugye akkor ezekszerint ott is ezt csinálja - teljesen független a Digitől)... a következő lépésben hajítanám ki. -
funkygee
aktív tag
Hello. Van eseteleg valaki, aki szintén frissen migrálódott digi mobilnetről vodára? Gyalázatos sebességeket produkál, 0.2-1 megabit/s max. Ez mitől lehet? Izmos tablet, LTE,B20 stb.
Ötlet?
Köszi. -
hjudit58
friss újonc
Üdvözletem! A Digi-ről Vodafonra átállás miatt be kellene kapcsolnom a Nemzetközi adatbarangolást "Soha" állásból "Mindig"-re. Ezt meg is tettem, de amikor kilépek a menüpontból mindig visszaáll "Soha"-ra. Xiaomi Redmi Note5-ös készülékről van szó. Már mindent végrehajtottam, amit a Digi Üszi ajánlott, de a probléma továbbra is fennáll. A régi Samsung S3-es telefonomba beraktam a Digi-s SIM kártyát, azonnal be tudtam kapcsolni az adatroamingot és kapcsolódott az internethez. Mit tegyek? Dobjam ki a 3 éves telefont? Köszönöm a segítséget.
-
-
válasz
csaszi75 #42350 üzenetére
Igen, köszi, a Cellmappert közben már más is ajánlotta.
Bármelyik szolgáltató, ha torlódik egy cella előbb-utóbb kénytelen bővíteni.
Ez az, erre voltam kiváncsi, gondolom itt is ez a helyzet, h túl sokan használjuk egyszerre, ezért ilyen gyalázatos az elérhető sebesség.
De ha te olyan helyen vagy, ahol gyengébb a vétel, akkor az halmozottan hátrányos.
Egy dolgot tudsz, hogy a lakás több helyén kísérletezel, (reggel, délben, este) hogy melyik helyről a legjobb a böngészés/letöltés.Ez pont fordítva van. A Diginél volt gyengébb a térerő, de még a gyenge térerő mellett is jól lehetett a netet használni, szépen töltődtek be a weboldalak, működött a Youtube.
Most a plafonig érő térerő mellett se lehet használni a netet.
Azért az már nagyon régen volt, h 128Kbit, meg 256Kbit legyen a letöltési sebesség, nem?Én még kb Vágási Ferivel együtt szálltam be az internetbe, és emlékszek, mikor az Invitel indult, akkor 512Kbit, meg 1Mbit, 2Mbit csomagok közül lehetett választani, és néhány év után akik kezdettől fogva 2Mbitre fizettek elő, felemelték 3Mbitre, szóval már akkor is csak a szxrabb helyeken lehetett 128-as, meg 256-os netre előfizetni, és most folyamatosan ezeket mérek, igaz, 5-10Mbites feltöltések mellett.
Remélem ez nem marad így, mert ez a netsebesség még Facebookra is kevés, az üzenetek nem mennek át Messengeren, csak késve, Instán, Skypeon szintén.Ráadásul a netre szükségem lenne a munkámhoz is, de nem bírok letöltögetni e-mail csatolmányokat se, olyan lassan érnek le.
Egyébként két Digis kártyát használtam.
Egyik a telefonban van, ugye mobilnet gyanánt.
A másik egy másik telefonban az ablakban volt, arról osztottam hotspotot az itthoni eszközöknek (laptopok, tablet). Ez így elég volt a 2x30GB, és a sebesség is tökjó volt.Namost a Vodát hiába ér plafonig a térerő, semennyire se lehet használni.
Amúgy meg millió cikket/írást lehet találni..
Igen, gondoltam, h biztosan le vannak ezek írva frankó technológiai leírásokban, csak azt nem tudtam milyen keresőkifejezéssel keressek rá, mert ez a "hogyan csatlakozik a telefon egy adótoronyhoz?" ez gondoltam biztos nem lesz célravezető.
Mindenesetre most már értem, h mégis hogy van ez, mekkora sebességet képes egy torony adni az összes rácsatlakozott készüléknek, köszi a segítséget.Nem akarok vezetékesre váltani, TV-t nem nézünk, így nincs szükség rá. Hazajárok hetente-kéthetente, otthon van vezetékes net, letöltök pár filmet, sorozatot, szóval a nagy adatmennyiség letöltését pár terás külső HDD-vel megoldom, jó volt ez a Digis olcsónet korszak itt helyben eddig. :/
-
chuck91
tag
Sziasztok!
Sajnos nálam sehogy se sikerült normálisan életre kelteni.
Másfél éve megy 0/24-be hibátlanul egy Xiaomi Note 5 pro telefonba a digis sim kártya ,azon hotspottal van megosztva az internet.
Átállás útán pár úraindítás és manuálisan a Vodafone 4g hálozat választással lett is hálozat+internet. De kb átlagoasn 20-40 percig, majd a telefon kiirja hogy nincs benne SIM kártya. Csak a telefon teljes úraindítása segit. Digi telefonos ügyfélszolgálaton nem tudtak segíteni. Mert nem nagyon értették, minden áron a manuális keresést mondogatták(hiába mondtam hogy az működik csak 1 órán belül mindig eldobja a sim kártyát a telefon). Másik telefonba próbálva a sim kártyát ugyan ez a helyzet.
Ügyfélszogálat szerint "nem tud elromlani a SIM kártya" igy a csere csak akkor lehetséges ha 4000ft-ot fizetek a cseréért.
Esetleg valakinek volt már hasonló problémája? -
csaszi75
senior tag
válasz
Thunderzolee #42323 üzenetére
Nézd meg a celláidat a Cellmapperen.
Esztergom vasútállomás térsége
Itt ki tudod választani vagy a Digi-t vagy a Vodát, majd össze tudod hasonlítani.
Sztem kiszámíthatatlan, hogy egy cella épp hogy szolgál ki.. hosszú hetek hónapok statisztikáira tudnak alapozni.
Bármelyik szolgáltató, ha torlódik egy cella előbb-utóbb kénytelen bővíteni.
Gondolom nincs ilyen egzakt adat, hogy te csak 1 mbit-tel fogsz letölteni.
Ahogy épp a telefon és a torony lebeszéli egymással.. plusz amennyit épp kapsz az elérhető sebességből.
De ha te olyan helyen vagy, ahol gyengébb a vétel, akkor az halmozottan hátrányos.
Egy dolgot tudsz, hogy a lakás több helyén kísérletezel, (reggel, délben, este) hogy melyik helyről a legjobb a böngészés/letöltés.
Amúgy meg millió cikket/írást lehet találni.. De amit kérdezel, olyan nincs -
KurtCobain
őstag
Akinek Redmi Note 5-je van, és nem megy a VoLTE roaming:
Anno csináltam egy leírást a teló topikjában (Lackooo84 írása ihlette
). Illetve a topikjában a VoLTE-re keresve vannak még okosságok.
A leírás a profil kiválasztásáig megegyezik, de most másikat kell kiválasztani, az IN_VoLTE-Vodafone profilt.
Értelemszerűen arra a SIM slotra aktiválod, amiben a Digi-s kártyád van.
Talán más Xiaomikhoz is segítség lehet ez.
-
Blackmate
őstag
válasz
sfdrakex #42333 üzenetére
Igen, APN visszaírva DIGI-sre ezen leírás alapján, adatbarangorálás bekapcsolva.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Autós topik
- Nintendo Wii
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fujifilm X
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest