- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
nylontacsko
senior tag
válasz
zannor #40559 üzenetére
Azt nem értem, miért "mennek ki felmérni"...
Múlt héten kötötték a csomagot nálam.
Net 500/200 - Kábel TV - TelefonFelhívtam a központi számot, ahol elmondták, hogy a 100PRO net csomag feletti csomagok esetén, ők (idézem) kivizsgálják, hogy alkalmas-e a terület a megadott net kötésére. A TV, telefon nem is volt kérdés.
15 napot adtak a vizsgálat idejére. Kb. 10 nap után kaptam egy emailt, hogy mehet a menet. Viszont ennél a netnél előre kell személyesen szerződést kötni. Menjek be a legközelebbi irodába.
Megtettem. Szerződés aláír, majd mondja a Hölgy, hogy innentől 15 napon belül jelentkezik a szerelő és bekötnek.
Másnap már hívtak is és harmadnap jöttek kötni.Igaz ez Győr nem Pest, de szerintem a metodika mindenhol ua.
Összességében én ott sem voltam a "kivizsgálásnál", csak a kötésnél.
Aki a lépcsőházban meg ki van rakva, ő egy vállalkozó üzletkötő. Ahogy leírták: járhatsz vele jól is, rosszabbul is. Lutri.Szerintem telefonon is el tudsz majdnem mindent intézni.
-
Flashget
félisten
válasz
zannor #40559 üzenetére
Menj be a legközelebbi üfsz-re és rendeld meg ott. Annál nincs gyorsabb menete a dolognak.
Tök mindegy telefon, üzletkötő vagy üfsz az ár szempontjából.
Ha megrendeled hozzá a 200Ft-os telefont is köthetsz hűséget és a teljes 1 v 2 évre jár a kedvezmény nem csak 1-2-6 hónapra mint a konkurenciánál. -
válasz
zannor #40559 üzenetére
szia,
az "üzletkötő" jutalékot kap, ezt tovább tudod gondolni, hogy mit és miért mond.
a tapasztalatok szerint ha van eltérés, akkor a személyes ügyfélszolgálati ügyintézés szokott gyorsabban átfutni, de sokkal a netes és az üzletkötős módozat sem szokott lemaradni, legalábbis ideális esetben.
az árak tekintetében nincs eltérés, kötessék meg bármilyen módon a szerződés.
nem csak/kimondottan a lakást mérik fel, a megrendelt szolgáltatások függvényében a saját hálózatukat is nézni kell a lakásig, hogy van egyáltalán kiépítve, vagy sem, amennyiben igen, úgy jó a rendelés szerint, vagy fejleszteni kell...stb.
annak a függvénye is lehet a bekötési intervallum, hogy milyen szolgáltatásokat kérsz, kell hozzá szolgáltatós eszköz (a lakásba is), vagy csak rádugnak a(z esetlegesen már adott) kábel végére...stb. -
TeeJay
félisten
válasz
zannor #39656 üzenetére
ha panelba kábelezel akkor az is fontos milyen az alaprajza
nekünk ilyen a panel lakásha a bejárathoz tenném a routert akkor a nagy szobába illetve a hátsó közepes szobába már elég gyenge lenne a wifi hogy 60-80megabitet toljon
csak az bejáratnál, a konyhánál és a legkisebb szobában lenne jó a vételezért én a DIG kábelt bevittem a legnagyobb szoba ajtaja mellé, és onnan kábeleznék a többi szoba felé
így a wifi is jó a router pont a 3 szoba között helyezkedik el kb.
és onnan könnyű átkábelezni a többi szobábaén is hagynám a helyedben a fali aljzatokat, szimplán csak húzd be a kábelt, hagyj pár métert és a végére dugó aztán pá.
jóval kevesebb hibalehetőség, filléres ebay-es tesztelővel magadnak is tudsz kábelt gyártani
egy olcsó krimpelő 1500-ból kijön, kábelt meg CAT5e otthonra bőven elég gigabitig
nem most lesz az hogy 1gigabit fölé menjünk -
poli27
veterán
válasz
zannor #39656 üzenetére
Sztem tök feleslegesen baxol ki 10k körüli összeget a faliajzatra a routernél, csak simán kijön a falból a kábel, rá egy csati és kész, kevesebb csatlakozás, kevesebb hibalehetőség..., és ez igaz a másik végén is... Sima vakdugót kell tenni az aljaz helyére (pl a prodaxnak van) kifúrni és még jól is néz ki.
-
Varszegig
veterán
válasz
zannor #39656 üzenetére
Arra vigyázz, hogy az ilyen szép aljzatok 99%-a nem fog gigabites lan-t átengedni, szóval, ha 100 Mbs felett tervezel netet, akkor nagyon nézd meg, milyen az aljzat. (Cat5e, de inkább Cat6 legyen.) És amit behúznak kábel az is minimum Cat5e legyen.
Mentolka: Szinte biztos, hogy router hiba, mintha nem menne a hw NAT gyorsítás.
-
kevinium
aktív tag
válasz
zannor #39656 üzenetére
(4 csatlakozó, ebből egy be a routerbe és 3 tovább a routerből a szobákba)?
Igen, így meg lehet csinálni. De én 1 dupla csatlakozóval csinálnám, és 2db 1-essel. Így van 3 csatlakozód a három szobába 4 lyukkal. (Amiből az egyik a router WAN portjára van kötve, az lesz a "bemeneti")
2db dupla csatlakozót nem tudom, hogyan akarod tenni három szobába. (De lehet, hogy csak én nem bírom megérteni amit írni szeretnél/ írtál.) Ha pedig összesen 4 csatlakozóról van szó, 2db dupla 2db simpla, az 6 lyuk. A routereden van összesen 5 db. (1 WAN és 4db lan.) Tehát az egyik dupla felesleges.
De úgy biztos ne akard bekötni ahogy gondolom, hogy gondolod:
Bekötöd a két darab dupla csatlakozót a routerbe. (1-wan 3 lan) és utána a dupla csatlakozókat akarod összekötni a sima csatlakozókkal (2 lyukat a dupla csatlakozóból, a 2 sima csatlakozóval.) A harmadik meg a dupla csatlakozók szobájában lévő gép. Másképp nem jön ki a te matekoddal, de így szerintem ne csináld.Amúgy miért akarsz a bemenethez is csinálni egy csatlakozót?
Be akarod falazni a routert?Vagy szerinted annyira csúnya ha egyből a router WAN portjába van bedugva a kábel? -
kevinium
aktív tag
válasz
zannor #39654 üzenetére
a ruterből utp vissza egy másik dugaljba (ergó itt egy kettes dugalj kell)
Nem tudom milyen routered van, de 4 lan port szokott rajta lenni. (A lan a sárga, wan a kék általában), Ha az kevés akkor még azt is bővítheted switch-el.
Szerintem minden ugyanúgy marad, mint eddig, csak a digi netet egyből oda dugod be ahol a upc kijött a modemből... (A router WAN portjára.)
kettes dugalj kell
Vagy itt te már switch-re gondoltál?
roterbe és onnan utp-vel vagy wifi-vel szétosztom
Most is ugyanígy kell csinálni... -
válasz
zannor #39651 üzenetére
Huha, neked nem sok elképzelésed van a hálózat felépítéséről.
Szóval, digi lan kábel bejön a lakásodba, erre csatlakoztatod a routert wan portját (a router lesz az a "számítógép", ami bejelentkezik neked az internetre és egy általa kezelt belső hálón (LAN) szétosztja azt.
Szóval minden szobába bemegy a kábel és ezek másik vége egy pontban találkozik és oda kéne rakni a routert. És oda kell behúzatni a digi lan kábelét is.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- PlayStation 5
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen autót vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest