Keresés

Aktív témák

• Zoli_1980

csendes újonc

válasz Libretom #73658 üzenetére

A legtöbb embernek elég a 100-as. Ha a hálókártyád 100-as és csak az az 1 gép lóg a neten, akkor tök fölöseges az 500-as. Az 500-as arra is jó lehet, hogy letöltés mellett youtube videókat nézz. Az például olyan letöltés, amit nem írsz ki a vinyóra, tehát nem feltétlenül kell gyors vinyó a netezéshez, csak ha konkrétan le is mented magadnak a tartalmat. De azért ekkora adatmennyiséget élőben elfogyasztani elég nehéz, még 100mbitet is.
    Ugyanakkor 200Ft nem nagy összeg a nagyobb sávszélességért. Nekem is 500-as netem van, pedig nincs rá szükségem. Nagyon ritkán van olyan, hogy a 100 feletti részt kihasználom, de a +200Ft-ot megéri nekem, hogy akkor nem kell lassítgatnom a letöltést csak azért, hogy akadásmentessen nézhessem a youtubeot. De 100-assal is simán meglennék, ha nagyon spórolni akarnék, vagy technikailag nem lenne elérhető az 500-as.

Ha nincs meg az ajánlott konfiguráció az adott sávszélhez, akkor sem lesz semmi baj, mert az oprendszerek ezt kezelik. Pl. ha nem tudja olyan gyorsan kiírni, akkor addig nem kéri a következő csomagokat a másik oldaltól és így lassítja az adatátvitelt automatikusan. Annyi, hogy ne lepődj meg, ha mondjuk egy torrent nem hozza az 500mbitet. De bajod nem lehet belőle a havi 200Ft extra kiadáson kívül.

• sfdrakex

nagyúr

válasz Libretom #73658 üzenetére

Aida64et tedd fel, az kiírja a hálókártya típusát. Torrenthez gyenge az 5400as vinyó, ha az nincs, egy szálas letöltéshez elég lehet.

Aktív témák