Keresés

Aktív témák

• kali

legenda

válasz csaszip #10070 üzenetére

szerintem először azért csak nézzen rá a beállításokra és a bekötésekre egy hozzáértő(bb) ismerősöd, hátha sikerül bekonfigurálni! adott router megy digi pppoe net alatt!
    mondjuk olyan hibával már találkoztam, hogy rosszul volt bekötve a net (digi), értem úgy, hogy két szálat felcseréltek a csatiban, és alaplapi lan esetén nem jelentkezett jelentős hiba, de router esetén több típussal sem ment rendesen a net - itt ugye nem a router volt a hiba forrása!
    a routered kábelen tudja a jelenlegi sebességedet, tehát az alapján nem feltétlenül kell cserélni, wifi hálózaton a g szabvány ~ 20 - 22 megabit/sec gyakorlati korlátja miatt nem tudja, 40/20 megabit/sec wifi hálózaton történő maximális átviteléhez már n szabványos eszközök kellenek - azt fontos megemlíteni, hogy hiába veszel n szabványos routert, ha az ellenoldali wifi modulod csak g szabványos, akkor marad a g szabványos átvitel!
    amennyiben feltétlenül új router vásárlása mellett döntenél, úgy elég lehet egy aránylag olcsó (5 e ft környéki) tp-link tl-wr741nd vagy tl-wr740n típusú is, erősebb hardveres kiépítésű, mint a jelenlegi routered, kábelen is jóval többet tud, a terhelést is jobban bírja, illetve - megfelelő (n szabványos) ellenoldal esetén - wifi hálózaton is átviszi a jelenlegi netes sebességedet!

• kali

legenda

válasz csaszip #10062 üzenetére

a nullázás módja adott esetben mindegy, a lényeg az, hogy a korábbi beállítások törlődjenek, és az alapokról történjen az eltérő típusú szolgáltatás bekonfigurálása!
    40/20 alá még hozzávetőlegesen elég a tl-wr542g, ha nem gyilkolod le például húzós torrentes forgalommal!

• kali

legenda

válasz csaszip #10060 üzenetére

router teljes reset, mivel eltérő a szolgáltató - illetve a szolgáltatás típusa is -, utána újrakonfig az új szolgáltatásnak megfelelően! routeres szolgáltatás esetén a munkaállomásokon törölni/tiltani kell a pppoe csatlakozásokat, hogy a router dhcp által oszthasson ki ip címeket a gépeknek, amiknél automatikusra kell állítani a csatlakozást, illetve az ip címek lekérését!
    a router pontos típusa, és a netes sebességed?

Aktív témák