- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
lajos0001
tag
válasz
MacCay #29730 üzenetére
ha nem változtattál semmit a beállításokon, és magától lényegesen javult a sebesség, akkor lehet a fő probléma nem nálad van. ha minden javasolt dolgot is még pluszban optimalizáltál, és délelőtt még jobb a sebesség, akkor lehet, hogy a hálózat (is) túlterhelt. rendes routerrel az elérhető max. kábelen tapasztalat szerint 930-940 mbit/s körül szokott lenni wan-lan irányban (ha minden más OK egyébként, routerbeállítások is. hardveres nat?)
asztali gép konfigja? lehet gyengébb hardverű? digi oldalán nézd meg a hw minimum követelményeket a csomagok leírásánál.
-
lajos0001
tag
válasz
MacCay #29718 üzenetére
szia,
utánanéztem a laptopod lehetséges konfigjának: egyben nem éri el a gigabit minimum konfigját (ld. digi oldalán): ssd helyett 5400-as hibrid hd van benne, ez lehet gond, de szerintem nem feltétlenül muszáj ilyen lassúnak lennie csak emiatt. lehet más gond(ok) is van(nak) paralel. csak a rend kedvéért: kábelt direkt a gépbe dugva mérni + nézni a madzagcsatlakozásokat is megérné (kontakt?) .... driverek biztos legfrissebbek? teszt mellett háttérben futó visszafogó egyéb alkalmazások? túl sok windows service a háttérben? (mit mond a feladatkezelő/process explorer?) agyontöredezett hd-partíciók? túl szigorú tűzfal + antivírus, esetleg kémfogók (netán túlbiztosítás)? firefoxban túl sok forrásigényes plugin netán? (némelyek kegyetlenül tudnak lassítani) + már elnézést: esetleg rootkit/egyéb fertőzés, amely visszafogja a gépet? a wifiről nem szólok, az lehet lutri is, de kábelen szerintem jobbnak illene lennie az adott hw esetében.
-
Drenadar
veterán
válasz
MacCay #29718 üzenetére
amennyiben direktbe rákötve az eszközeid a garantált min felett vannak a mért értékeke felesleges a digihez fordulnod, abban az esetben fordulj a pénztárcádhoz és a számtechboltokhoz.
ha garantált érték alatt mérsz akkor hívhatod a digit nyugodtan.
Az előbbi kollégának elméleti síkon igaza van, ha a BIOS tiltja az eszközt, és nem létesít vele kapcsolatot, akkor a win cseszheti a drivereket. Hiszen ugyebár a bios dolga az, ami...
Viszont miért lenne blacklisten? -
DonMaster
addikt
válasz
MacCay #29699 üzenetére
egy jobb wifi kárytya kell bele és több lesz a sebesség, káblen is kevés kicsit a 400, de az még oké, persze ha cat5e minimum a kábel és gbits-es lan van a gépben a router elkel birja 800-940-ig gyári firm el a hardveres nat miatt, wifin-n viszont nem lesz soha sem gbit/s ahoz elég komyol router és vevö is kell, tehát igy teljesen jo az ami jön, talán probálj meg szerzni egy dualos vevö-t és avval biztos az 5ghz-es sávon több lesz a sávszél,
-
szabonagyur
félisten
válasz
MacCay #29701 üzenetére
Ezt irtam neked elsőre, hogy valszeg 2,4-s a Wlan kártyád, igy ennyi a reális kb. 1-2 beállitást meg lehet nézni a routerben ami néha hoz pár megabitet, de a max szerintem 90Mbit lehet. Ilyen beállitás az only N ha nincs ami a régit igényelné stb. Ezeket a routeres téméban elmondják.
(#29703) DonMaster: a gépbe nem tud más Wlant rakni, max USB-be rakhat jobbat.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MacCay #29694 üzenetére
Kösz, ebből aztán sokat megtudtam
A 60Mbit amúgy reális, gondolom a gépben lévő Wlan kártya csak 2,4 Ghz-n tud menni, lehet a kártya sem a leggyorsabb (ha megirod a pontos tipust akkor kiderül), tehát a max 94 körüli Wifi érték nálad ennyire jön ki. Sőt ha tippelhetem még sok is a Wifi hálózat a közeledben ami mellett még jó is az érték.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Prohardver app (nem hivatalos)
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk