Aktív témák

• Pr3no

tag

Sziasztok!

Albérletbe 1-2 hete kötötték be a Digi-t (DIGINET 1000 - FTTH), azóta nem volt olyan nap, hogy ne szakadna meg ezerszer. Érdekes módon többnyire hétköznap nappal van vele gond, hétköznap este felé és egész hétvégén többnyire stabilan működik.

A gyárilag kapott ZTE F618V2 routert használom, nem nyúltam hozzá a beállításokhoz, ha elmegy az internet a router beállításaiban az Internet WAN connection status-nál az IP cím és DNS csupa 0, IPv4 connection status-nál "connecting" szerepel, disconnect reason-nál pedig "ISP Timeout". Ekkor általában a router újraindítása után 10-30 percig van internet, aztán megint elmegy.

Néha a disconnect reason-nál "No Carrier" szerepel, ekkor az újraindítás sem segít, ha kikapcsolom a routert és az APC kábelt kihúzom + vissza akkor néha helyrejön, néha meg csak az idő javítja meg.

Van tipp, hogy mi lehet a probléma és a megoldás,vagy a szolgáltató felé jelezzem? Van saját routerem is, azt még nem próbáltam meg, hogy a ZTE-s helyett azt használom, de ha az megoldja előkapom, mert így nem lehet itthonról se dolgozni, se szórakozni.

Router beálításaiban próbáltam NAT-ot kikapcsolni, nem láttam különbséget, de ha 1 órával később visszalépek visszavált ON-ra...
    IPv6-ot is próbáltam bekapcsolni, úgy abszolút nem volt internet.

Aktív témák