- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- Netfone
- Samsung Galaxy A12 - idén sem erősebb
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
khalox
őstag
válasz
Steelheart #11 üzenetére
Nem a kiterjesztést kell átnevezni...
Kell a programkódban lenni egy ilyen sornak valahol a uses után:
{$r akarmi.rc}
És persze léteznie kell egy ilyen nevű .rc fájlnak a forrás mellett, amiben le van írva, hogy mit kell belinkelnie a szerkesztéskor (pl. vmi bitmap, akkor ilyesmi tartalma van:
2 BITMAP akarmi.jpg)
Ekkor elvileg megnézi mi van benne, csinál a képből egy object-et ilyen kiterjesztéssel, hogy owr. És összeszerkeszti az EXE-t...
Ha viszont project file van, akkor azt kell megynyitni és fordítani, nem a pas-t... (de a példák között ha jól emléxem, akkor nincs ilyen).
Ha ezt a menudemo-t a freepascalfriends (vagy mi a fene) win32 tutorialjaról szedted, akkor abban .res-ek vannak, nem pedig .rc-k. A res-ekből kellene .rc-ket csinálnod. Erre van valami program is, meg lehet csinálni kézzel is (parancssorból), és akkor a fordításkor már nem sír, hogy nincs is olyan. (De erre már nem emléxem hogyan, utána kellene néznem, de azt akár meg tudod csinálni te is... :D)
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Kösz, még annyi lenne a kérdésem, hogy pontosan minek a kiterjesztését kell átnevezni?
-
khalox
őstag
válasz
Steelheart #8 üzenetére
Nincsen azzal semmi gond, tökéletesen működik...
Ha külön-külön töltötted le a FreePascalt meg a Dev-et, akkor a Dev használata előtt meg kell mondani neki, hogy mi hol van...:
Options->Compiler options, Directories fül.
Pl. ha a Free-pascal telepítve a C:DevPas-ban van (ez lenne akkor, ha egyszerre jött volna a kettő), akkor:
Bin directory: C:DevPasinwin32
Pascal unit: C:DevPasunitswin32;C:DevPasunitswin32 tl;
(és ide még továbbiak is kellenek, ha más lib-eket (pl. OpenGL) akarsz használni - akkor azokat is meg kell adni itt - vagy be kell állítani projectben).
Libraries directory: kb. ua. mint a pascal unit...
Természetesen, ha a Freepascal máshol van, akkor a megfelelő elérési utat kell odaírni mindenhez, vagy előbb összemásolod a kettőt és ha kész a beűállítás működik, újracsomagolod, legközelebb nem kell szívni vele.)
Nálad ez valószínűleg be is van állítva rendesen, hiszen a program lefordult, csak a link-nél nem ment már tovább...
Az általad írt fordítási hibát akkor generálja, amikor nem jó a resource leíró állomány formátuma (kétfélét ismer, azaz az egyiket nem ismeri - és a példa pont olyan). Egyszerűen csak át kell írni a másik fajtára és akkor jó lesz. A Hint: az meg nem hiba, csak nagyon okos akar lenni.
Amúgy ezek mind le vannak írva a dokumentációban, szóval rtfm :D
Néhány hibától eltekintve ez egy valóban jól használható rendszer, sok szerencsét hozzá...
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Ezzel a link-kel lehet vmi gond. Lehet, hogy mert XP-n futtatom? bár elvileg nem szabadna nem működnie...
-
Steelheart
senior tag
Hát én nem tudom, de akármit csinálok, ez akkor is talál hibákat még a példaprogramokban is...
10 / 13 menu.pp | Hint: Unit STRINGS not used in MENUDEMO
link.res | file not recognized: File format not recognized
285 / 1 menu.pp | Error: Error while linking
Mindig ezeket írja ki. Alapon telepítettem és mivel máshogy nem is lehet, egyszerűen nem állítottam át semmit csak megnyitottam egy example-t és adtam neki egy ikont.
Valaki meg tudná mondani, hogyan kell a DevPast konfigurálni ahhoz, hogy jól működjön, és ne menjek vissza Turbo Pascalozni? :DDD
[Szerkesztve] -
KovacsUr
addikt
válasz
Steelheart #3 üzenetére
[L]http://athene.prakinf.tu-ilmenau.de/lehre/dateien/piv/2003W/devpas192.exe[/L]
-
rog
addikt
válasz
Steelheart #3 üzenetére
töltsd le nélküle és keresd meg a free pascalt külön. vagy ott gnu-s az pont ugyanúgy működik.
-
Steelheart
senior tag
Na igen, ez az a bizonyos, mikor klikk a linkre, és aztán:
Not Found
The requested URL /dev/devpas192.exe was not found on this server.
A Free Pascalos kéne, ha lehet -
rog
addikt
válasz
Steelheart #1 üzenetére
[L]http://www.bloodshed.net/devpascal.html[/L]
-
Steelheart
senior tag
Lehet, hogy régi egy kicsit a progi, bár már a pascal nyelvhez képest nem is annyira, de azért jól használható. Az egyetlen problémám, hogy nekem olyan példány jutott, ami nem tud lefordítani, sem futtatni egy egész egyszerű progit sem. Egyszóval nem tudom használni. Tudna valaki küldeni egy hibamentes DevPas 1.9.2-t, vagy legalább belinkelni egy címet vagy ftp-t, ahonnan letölthetném? A hivatalos oldalon sajna már nem elérhető (fene tudja, miért) :(
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest