- Milyen okostelefont vegyek?
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- Netfone
- Samsung Galaxy A12 - idén sem erősebb
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
emre33
addikt
fél siker ! Az általad írtakat pontosan megcsináltam és Müködött ! Szépen sorba kizárásos alapon megprobáltam kiszüri mi lehet a gázos dolog a pogramban, és kiderült !
Ha a mükdöd(fentebb általad irt programhoz) hozzáadom a NMHTTP1 nevü komponenst( 6-os delphit használok) nem tudja a windows bezárni a programot, NMHTTP1 pedig nem tudom nélkülözni.
vmi tipp esetleg ? -
emre33
addikt
kicsit közelebb kerültem a megoldáshoz - ha a program indulásakor csak a tálca ikon látható(óra mellett) akkar a leállitás rendben végigmegy, ha a bal klikkel elöhozom a föablakot, akkor megint nem tudja bezárni a progit
a tálca ikon kattintás figyelést a következő rész csinálja:
....
procedure WndProc(var Msg: TMessage); override;
.....
procedure TForm1.WndProc(var Msg: TMessage);
var p : TPoint;
begin
case Msg.LParam of
WM_RBUTTONDOWN : //kattintás az egér jobb gombjával
begin
GetCursorPos(p); //a kurzor pozíciója a kattintáskor
PopupMenu1.Popup(p.x,p.y); //a menü kinyitása
end;
WM_LBUTTONDBLCLK : //bal dupla-kattintás
begin
Form1.Show;
end;
WM_LBUTTONDOWN : //kattintás az egér bal gombjával;
Begin
Form1.Show;
end;
end;
inherited; //a le nem kezelt üzenetek elintéztetése
end;
ha a CloseQuery esemény meghívodik, mert ha hozzárendelem a tálca ikon törtélst akkor az végrehajtódik, ha beirom a ''Application.Terminate;'' sort is, akkor leállításkor be zárja a progit csak nem folytatódik a leállitás folyamata. (most a WM_QUERYENDSESSION nem serepel a programban -
emre33
addikt
csináltam egy kis programot dephibe és ha fut a program és le akarom állitani a windowst , akkor a windows be tudja zárni a programot, de a leállitás folyamaa nem folytatódik tovább
Idemásolom a kérdéses részt:
.....
procedure WMQUERYEndSession(var Msg:Tmessage); message WM_QUERYENDSESSION;
.....
procedure TForm1.WMQUERYEndSession(var Msg:TMessage);
begin
// Msg.Result:=1;
Form1.Close;
DeleteTrayIcon;
inherited;
end;
Mi lehet a hiba? Ha adok visszatérésési értéket (Msg.Result:=1;) akkor ugyanugy a program bezáródik , de a kijelentkzés folyamata megszakad !
Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest