Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
Új hozzászólás Aktív témák
-
lao ce
aktív tag
tolem mindig valami bonyolultat olvasol.
- canvas-t nem tudom magyarul, de vaszon (festo) ha leforditod szo szerint.
- a nyolc az pixelben van. amolyan magic number, izles szerint.
- ez a kod iszonyu, ezert nehez erteni kicsit.
a TextWidth amire mi utazunk, es ez egy canvashoz kapcsolodik, tok mindegy hogy melyiket hasznaljuk. tobb canvas is van eppen hasznalatban, a stringgridnek es a formnak biztosan ott csucsulnek a canvasai.
ha csak ugy siman benyogi az ember hogy canvast ide vazze, akkor a form canvasat erti a delphi. de, ha with...do is van, akko' eloszor megprobalja, hogy ami a with-be van irva annak van-e canvasa ha igen akkor azt hasznalja. aki irta ezt a programreszletet nyilvanvaloan nem volt tisztaban ezzel.
namarmost.
Canvas.Font := Font
ez a sor hulyeseg. vedd ki a fenebe. megprobaltam leirni hogy miert hulyeseg, de inkabb 'gondolkozz rajta', mert 15 sor volt a magyarazat es en magam sem ertettem a vegen amit irtam...
tudod mit? atirtam neked, mert igy legalabb ertheto mi tortenik, ne mar 6 soron muljon.
// vegigmegy ket ciklussal a cellakon oszloponkent, kiolvassa a cella
// szovegenek szelesseget (TextWidth), eltarolja a legnagyobb erteket
// vegul beallitja az oszlopot a legnagyobb szelessegre
for j := 0 to StringGrid1.ColCount -1 do begin
...maxSzeles := 0;
...for i := 0 to StringGrid1.RowCount -1 do begin
......aktSzeles := StringGrid1.Canvas.TextWidth(StringGrid1.Cells[j, i]) + 8;
......if aktSzeles > MaxSzeles then maxSzeles := aktSzeles;
...end;
...if maxSzeles > 0 then StringGrid1.ColWidths[j] := maxSzeles;
end;
lefogadom hogy igy mar teljesen vilagos mirol van szo. sot, talan a tanarok is elboldogulnak vele
Új hozzászólás Aktív témák
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- Lenovo P1 GEN 5/16'WQUXGA 4K TOUCH/i7-12800H vPro/32GB DDR5/4TB SSD/RTX A4500 16GB GDDR6/GARANCIA!!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED Mario Edition 20.5, 512GB MicroSD + Android + Atmosphere, 3 hó garanciával
- Eladó alaplap + processzor + memória + hűtő
- HYPERX ALLOY FPS mechanikus billentyűzet - Cherry MX RED
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Dell XPS 13 9380 FHD, 16GB RAM, 256-512GB SSD, szép állapot, számla, garancia . Utolsó db.
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest