Keresés

Aktív témák

• amargo

addikt

válasz Alan #65 üzenetére

Köszi!
    utána fogok nézni.. könyvet nem tudom, hoyg fogok e tudni venni.. még tanulok és igy nehézkes, de utána olvasok!
    a kérdéseim sajnos mindig pontatlanok ütik is a fejem miatta :))
    köszi még eccer!

• amargo

addikt

válasz Alan #61 üzenetére

igy világosabb a dolog, viszont akkor miért van az, hogy kisebb programok kékhalállal elszálnak? vagy teszam azt memoria túlcsordulással? gondolom a memoria kezelésnél is piorítási alapokon mennek a foglalások és hogy kivel mikor foglalkoznak. vagy nem igy lenne? most álltalánósítva windowsról kérdezek, mert eddig linux alatt ilyen problemám sose volt.. vagy csak éppen. de win alat már jópárszor találkoztam ilyennel. 98 alatt rengetegszer elő fordult, de 2000alat eddig eccer sem(gondolom itt már kijavították a hibát).. de erről esetleg tudtsz vmit?
    csak kiváncsiság képpen érdeklődöm, ha tudsz mutatni vmi oldalt azt is elolvasom, ne keljen annyit körmölnöd :)
    igázából ezek a dolgok azért is érdekelnének, mert nekem is telt már meg a gépem programozás alatt ez kicsit idegesített.. bár hamar megoldottam egy memoria felszabadítóval.. viszont a programba is eztkéne beépíteni, mert eléggé félkészszaga van igy.. még csak most tanulom a programozást.. csak sajnos a tanárunk nem sok mindent árúl el ezzel kapcsolatban :(
    köszönöm a válaszod előre is!
    amargo

• amargo

addikt

válasz amargo #58 üzenetére

hát igy mégeccer nekifutva az annak mait leírtál, lehet rosszul tudom és tényleg mindenki egyenlő? de akkor hova tünik az az irgalmatlanul sok memoria?

• amargo

addikt

elolvastam Alan írását a lapozó területről, ami nagyon érdekes volt! viszont egy részét én másképpen ismerem.. volt egy rész ahol azt írtad, hogy a Windows memoria kezelése demokratikus én ezt jkicsit megcáfolnám.. mivel mindig elönyben részesití a saját programjait amivel nincs is gond mind addig amig a más kicsiny programok elöl halássza el a lapozó területet.. vagy a mutatít fogja és felül írja a kénye kedve szerint. és ilyenkor lőn ''kék halál'' és windows kolléga még elsem gondolkozik, hogy tette azt, hogy elszete a kicsi programocska elöl azta kis cimkét.
    egy írás én is tudnék mutatni a memoria kezelésről :[L]http://www.microsoft.com/hun/technet/Memo.asp[/L]
    bár amit Alan leírt az teljessen bemutatta a működését, de ez is érdekes olvasmány :)

Aktív témák

Hirdetés