- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papaj x
senior tag
válasz
7Sony7 #132985 üzenetére
Elméletileg ez nem meghatározható, legalábbis szerintem. (vagyis talán de..)
Trafó részen szerintem pl. teljesen mind1, ugyanis addig nincs transzformátor feszültség (helyesebben nem állít elő), még nem kapcsolod azt.
Inverter esetében, hát ez a nehezebb kérdés. Az, hogy az esetleges kisülés-töltődés, avagy az állandó üzem (az egyes részeken, terhelten), nem tudom meghatározható-e. (igen, gyanúsan meghatározható).
Én úgy gondolom az állandó üzem kevesebb "kárt" csinál, mint a folyamatos ki be kapcsolás mint a pufferek, mint pedig az esetleges hirtelen "túláram" miatt, de ha tévedek javítson ki valaki. Ergo. szerintem többet használódik ki be kapcsolásnál, mint folyamatos "áram ellátottság mellett".Szerk.: Biztos vagyok benne, hogy nem jól fogalmaztam meg információ hiányok miatt, de remélem érhető, mire gondoltam.
-
bobace
addikt
válasz
7Sony7 #132593 üzenetére
Akkor végülis utána az neked bevált a kezdeti kérdéses rész után, köszi az infót!
hcs57: köszi, az elmélet megvan. szellőztetek és van páramentesítő is, igyekszem 60% fölé nem engedni, de egy-két helyre ez is kevés (sarokkanapé mögött, szekrény mögött), ahol nincs v nagyon kicsi légáram jut. A ház 4 szélső sarkából 2-nél van igazából probléma, ott a sarokban 16-17 fokos a fal a többi rész 21 fokjához képest. Az egyéb élek elég jók, ott nincs két foknál nagyobb eltérés.
-
Zsoleszhun
addikt
-
szotyika77
aktív tag
válasz
7Sony7 #130768 üzenetére
Az egyik forgalmazó oldalon a következő infókat találtam róla:
,,A TCH széria konvektoraiban a levegőt a készülékben elektromosan felfűtött fűtőszálak melegítik fel, és ennek következtében a meleg levegő felfelé száll, és egy természetes szívóhatás, beáramlás jön létre, a hideg levegő így folyamatosan be tud áramolni a készülékbe. Ennek következtében a helyiség egészében egy folyamatos meleg levegőáramlás jön létre, ami minden sarokba, szegletbe eljut. A meleg mindenhol egyenletesen kiterjed, az egyes részek kihűlése, vagy túlmelegedése így nem lehetséges. Amint az előre beállított hőfokot eléri a radiátor, a készülék energiatakarékos módon lekapcsol, ha hűl a levegő, a konvektor újra működésbe lép."
Nem tudom, hogy mennyire jók, nekünk volt ilyen elektromos konvektor szerűségünk, viszont a túlmelegedés szabályzója elromlott és most addig nyomja a meleget amíg ki nem kapcsoljuk
-
gps76
őstag
válasz
7Sony7 #130157 üzenetére
Nekem az Orion hőlégkeveréses sutője van, szinte mindet lehet sütni benne, és megmaradnak az ízek.
Állitólag főzni is lehet vele, azt nem próbáltam még.
[link]
Egyedül a sültkrumpli nem igazán jó benne, de pl. halrudacskáról el sem képzelnéd mennyire más íze is lehet a halnak. -
-
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #130106 üzenetére
Az fincsi lehetett
Egér az szemtelen bármit megszokik, csak az irtás
Itt a munkahelyen régen volt egér gond, éjszaka ültem az asztalnál ment a tv, egyszer csak valami tőlem 30cm-re mászkált, hát nem egy piszok egér
Lett 2-3 macska, na azok kiirtották a nagyját, csak most lehet megint gond lesz mert nincs fix macska csak egy két kóborló -
-
pyxystyx
tag
válasz
7Sony7 #129955 üzenetére
Szia!
Ugyanezzel a problémával küzdünk egy páran, sajnos a Tekekom hálózata Debrecenben bizonyos helyeken kritikán aluli. Annyira, hogy az érintett készülékek között van több típusú Xiaomi, Samsung, Huawey, Iphone.
Nekem Mi8 van, amivel sehol nincs probléma, kivéve a munkahelyemen. Ha átállítom 2G-re, kicsit jobb a helyzet, de még úgy is lemarad néhány hívás. Az állapotsorban és az akkuhasználatnál is látszik, hogy nincs gsm térerő.
Ugyanott furcsa módon a Telenoros készülékek vígan hasítanak... -
Wajk
addikt
válasz
7Sony7 #129949 üzenetére
amikor hívásod van a telefon 3G-re vált, és ha vége akkor vissza 4G-re. Amíg a VoLTE nincsen aktiválva, ez így megy. a le/fel váltással vannak problémái a telódnak.
Ha nem gond, megoldható a biztonsági mentés akkor egy HR-el megpróbálkoznék, vagy valami Hálózat resettel. Esetleg ha van másik T-s kártya érdemes lenne tesztelni, az hamar eldöntené a kérdést, hogy a teló vagy a kártya a ludas. Nagy százalékban inkább a készülékben szokott lenni a gond.
-
atike
nagyúr
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #129269 üzenetére
Igen, sőt úgy általában a feszültségingadozásoktól is, ez az AVR funkció Automatic Voltage Regulator, feszültség szabályozás.
Nézz be ide ha több kérdésed van tanyáznak ott még páran: Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #129262 üzenetére
Amire te akarod arra egyik sem. Ahogy olvasom több eszköz van tehát a veszteség is több:
adott UPS 1db 100W-os fogyasztót tovább fog tudni tartani mint 10db 10W-osat.
Itt pedig nem 1db irodai PC-ről van szó vagy 1 NAS-ról, hanem 5-6 eszközről. Tartós áramszünet áthidalására vagy akár teljes kiváltására ezek a UPS-ek nem valók.Egy inverter kellene és hozzá egy pár jó nagy akku, pl ezekben jellemzően 1db 7 vagy 9Ah-ás akku van, 9 ezer forintért már lehet venni 1db 18Ah-ásat, vagy 14 ezerért 1db 28Ah-ásat.
Nézzük ezzel 12V 2x28Ah =56Ah 28 ezer forintért, egy inverter (kvázi akku nélküli UPS) 23-30k tehát kb. 55-60k-ból úszod meg de akkor akár egy napig nincs áram mindent tud tartani.
Legolcsóbb megoldás:
- SPS SOHO 300 22,5k + szállítás
- 2x18Ah-ás akku 18kszállítással együtt mondjuk 40-42k-ból már 36Ah-ás védelmed van ami 5x erősebb mint egy 7Ah-ás UPS, de + 10k-ért akár 56Ah-át is vehetsz.
Vagy veheted a 600VA-es inverter-t és arra - 480W tartásra képes - mást is rákötketsz olyat ami jellemzően akkor üzemel amikor otthon vagy.
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #129252 üzenetére
kb. 20 esetleg 30 perc, de ez nagyon sok mindentől függ:
- az akkuk minősége, életkora
- a hőmérséklet, páratartalom
- egy vagy több eszköz - több eszköz több a veszteségDe egy negyed órát mindenképpen illene. Kb. a max terhelést szokták 3-5 percig - tehát 300W - ennek mondjuk akkor 5-6x-át tudja 50W-al.
aryes
Gondolom UPS azokban jellemzően szivárgásmentes ólomsavas akku van esetleg zselés de az nem gyakori ilyen kis teljesítményen.
-
-
dew28
aktív tag
válasz
7Sony7 #127577 üzenetére
MusicSafe Pro-t hasznalunk 3 fele erossegu szuro, teljesen rendben csillapit (a legerosebb, 2kHz-en 27.7dB!), siman ertheto mellette a beszed.
azt nyilvan ne vard, hogy ket meterrol csak azt hallod aki fele eppen fordulsz, mert nem, ugyanugy kozelebb kell menni az emberkehez mint barmi mas fuldugo/fejhallgato eseteben.
nekem hosszabb tavon (5-6+ ora) viszket tole a fulemgondolom a work safe is hasonlo, csak nem varialhato ennyire.
az aktiv zajszures is erdekes, mert az fokepp arra van, hogy mindent kiszurjon ami korulotted jon. szoval ha headsetkent radugod a fulest a telefonra mondjuk, telefonalni tok jo, mert mas a forras, de ha kivul beszel valaki, akkor azt hogy dontse el szegeny hogy zaj vagy ertelmes dolog?#127578 Kinek mi a sok. 10k korul van egy szett, ha nem hagyom el, 2-3 evet siman kibir, ennyit meg hallokeszulekre is boven raszansz a kesobbiekben ha nem hasznalod
#127582 a Desperado miota rockzenekar?
-
válasz
7Sony7 #127577 üzenetére
Nekem van Alpine musicsafe füldugóm, bár én még nem használtam, de az egyik kollégám dicsérte, és biztosan működik is, mert mocskosul sokba került ahhoz képest, hogy csak egy 1cm-es műanyag darab.
Akkor rendeltem, amikor még sokat játszottunk rockzenekarokkal, de mióta megvan azóta nem volt olyan koncert, így nem bírtam kipróbálni. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
7Sony7 #127424 üzenetére
Talán Huawei Talkband vagy sima Band, de a zenében nem vagyok biztos utóbbinál.
Xiaomi Mi Band ajánlott még, de az nincs nekem, így nem ismerem.Pebble viszont már megszűnt, ezt jó tudni, de minden működik tovább, Rebble szerveren.
És szerintem a mai napig a legjobb, ár/érték arányban mindenképp! -
törölt tag
válasz
7Sony7 #127370 üzenetére
Ismerős érzés.
Szerszámövet még sosem próbáltam.
Valahogy körülményesnek érzem a szerszámvisszahelyezés folyamatát. Bele kell találni, vagy oda kell nézni amikor visszarakod, de túl nagy az öv kerületén hasznos hely.
Valahogy én, amikor olyan meló van, akkor övtáskát használok.
Mixvillnél van 3e Ft körül Handy övtáska, elég jó, ha átvarratod egy cipésszel a deréköv részét.
Én be tudtam lakni hamar. Jól tagolt. Kés, csavarhúzók, fogók, kiskalapács (60dkg) elvan benne szépen, és mellette marad hely a szerelési anyagnak is (tipli, csavar). És a relatíve nagy szerszámsűrűség miatt elég hamar megtalálod a helyet ahova vissza kell tenni, vagy belököd a közepébe... -
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #127324 üzenetére
Miért ne lehetne 60-80k-ért mosógépet venni? Mennyivel vagy előrébb a 300k-ssal? Az olcsóbb mosógép is elmegy 3-5 évet, átlagos használat mellett: heti mondjuk 4-6 adag mosás, egy 10 tagú család vagy ahol még a nagykabát is mosásba megy egy hordás után oda kell mosó és szárítógép is.
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #127210 üzenetére
Üdv az a fajta a jó ami felül és két oldalt odaragasztasz az ajtóhoz középen pedig mágnesesen záródik ha alul teljesen leér akkor gyakorlatilag nem fog tudni bejönni semmi amikor nekimész a mágnes enged és ha ki vagy bementél utánad a mágnes összezáródik megint.
Az Árukeresőn ahogy látom "Delight" márkában van több is: [link]
Ami fontos:
- 2 részből álljon - tehát nem jó ami több "lamellából" áll - középen nyílik csak
- felülre és oldalra oda lehet ragasztani
- FONTOS! A hossza megfelelő legyen különben alul be tudnak jönni a rovarok
- középen mágnesen zár legyen
- az alja mivel leér a küszöbig valami erősített anyagból legyen tehát ott erősebb legyen az anyag -
mezis
félisten
-
Zola007
veterán
válasz
7Sony7 #126464 üzenetére
Gratula a kitartásodhoz
Átérzem
Idő most van rá, mert téli felni és a gumi cserés, így ráérek októberig.
Ha lesz kompresszor akkor azzal, ha nem, akkor veszünk újat, mert nem érdemes kézzel nekiállni, ez már olyan állapotban van.wwhy: Debrecenben az originaltech az egyik legolcsóbb, náluk 30e Ft a 4db acélfelni szórással, alapozással, porfestéssel. De szerintem sem éri meg ennyit költeni a dologra, inkább eladni 10-ért a 4-et és venni 30-35-ért egy új garnitúrát. Haználtan sem érdemes, mert a jó részük ugyanígy néz ki (vagy bontott autóról van és ki tudja mit kapott a balesetben)
-
Zola007
veterán
válasz
7Sony7 #126457 üzenetére
Én majd nyáron fogom megcsinálni, de biztosan nem csiszolással.
Egyszer már csináltam rozsdás felnit kefe, vászon, drótkoronggal, de az biztos, hogy még egyszer nem szívok vele.
A lényegi részekhez sajnos nem fér hozzá és ha rendesen meg akarod csinálni, akkor legalább 2 óra munka a 4 felnire csak a csiszolgatás.Elvileg tudok kölcsönkérni egy erős kompresszort vagy homokfúvó gépet
Ha csak kompresszor van, már jó vagyok, mert veszek egy homokszóró pisztolyt 6-7e Ft-ért, az nekem jó lesz életem végéig.
Úgyis kell más fém tárgyakat is festeni az éven tesómék portáján, a szitált hernádi folyami homok meg ingyen van. -
Zola007
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #126339 üzenetére
Minta darabot a lehető legjobban szétszedem és kitapogatom, meg az eladóknak felteszem a kérdést is, és ha ez se akkor ott helyszínen Google
Amúgy nem nyomja hanem a súlyom miatt hamar beszakad deformálódik
Ezt a Lotto cipőt tudom ajánlani nagyon tartós, legalábbis az a két pár amit elnyűttem belőle az volt
Érdemes kivárni a kettőt fizet hármat vihet akciót és olyankor ez a cipő is nincs 7e Ft
És ha vesz az ember 3-at és az egyik véletlenül utolsó darab ugye az olcsóbb és nincs benne az ilyen akcióba, szólni kell az egyik eladónak hogy ugyan kérdezzen már rá hogy hogy mégis beleszámoljon, és mondani neki hogy nyugodtan ráírhatja a számát a dobozra(mert az nekik plusz)
(#126341) csicso82
Vettem én már Fila, meg nem is tudom már melyik nevesebb gyártótól is rácsos talpút nem is bírták
-
Zola007
veterán
válasz
7Sony7 #126044 üzenetére
Lehet, hogy több értelme van hosszú távon, mint annak hogy hánykor kezdenek falun vasárnap flexelni vagy hova parkolnak a robogósok
A lényeg, hogy minden 10 kilónként 3-5g élelmi rost és 3-5 dl víz csússzon le a napi kajával, akkor általában nem kell újsággal járni WC-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest