- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tahepa
senior tag
válasz
dew28 #148471 üzenetére
Rendőrt hívni minek? A helyszínen már ott volt egy..igaz csak önkéntes verzióban.
Szerinte meg kell nevelni a szabályszegőt ott és akkor..esetleg úgy is hogy a másik mozgásképtelen legyen...
Ha engem akartál volna fegyelmezni ilyen módon esetleg úgy hogy nekem sürgősen indulnom kellett volna....akkor az autódat toltam volna Záhonyig esetleg veled együtt...
Természetesen engem is zavarna ha nincs parkolóhely és valaki így állna meg.. DE itt volt parkolóhely szabadon de te ugye meg akartad mutatni mekkora ember vagy. A másik fél ezt nem értékelte pozitívan és megtorolta...és ez neked fizikai fájdalmat okozott és elsírtad magad a fórum topikjában.
Én erre írtam hogy két f@sz viadala és eddig egal...szerintem joggal !
Ismerek olyan embert aki egy ilyen akciódért a lakótelepi parkolóban a verdádat elhelyezte volna egy lépcsőházi fordulóban...nem pocsékolta volna az idejét holmi rágótömködésre. -
tahepa
senior tag
1:1 Két f@sz viadala... eddig egal...
-
tahepa
senior tag
Vegyetek 70mai RC6 kamerát
-
tahepa
senior tag
válasz
paatrick #148274 üzenetére
Tankolni nem akartam . Benzin nincs , csomagátvétel nincs , kiszolgálás nincs , flegma szöveg és ábrázat van.
Ez a kút a taplók gyújtőhelye lehet mert már több alkalommal is ezt tapasztaltam...máshol ilyen kútnál még nem. Egymásba ért a f.szuk a pult mögött de kiszolgálás az nincs. Gratula.
Sajnos előre kifizettem a csomagot így nem akarok elállni az átvételtől. -
tahepa
senior tag
Dögöljek meg ha még egyszer abba a sz.jbabasz.ott kútra kérek bármit is.
-
tahepa
senior tag
válasz
elfelejtette #147656 üzenetére
-
tahepa
senior tag
válasz
Cs1csó #147306 üzenetére
Malom utcán ez a "MÁS" dolog megtörtént. Az az utca egy zsák utca végé egy ipartelep ( raktárbázis) van száz éve. Régebben Füszért telep volt és amikor az megszünt nem sokkal később a COOP nagyker raktár költözött oda. Utólag épült az utcában egy sorház melynek lakói fel is jelenetették a raktárbázist. Zavarta a lakókat a hajnali órákban keletkező rakodási zaj. Volt hivatalos hangterhelés mérése is. A vége a dolognak nem tudom mi lett de az tény hogy regel 6 óránál hamarabb nincs rakodás.
...nagy az isten állatkertje de alacsony a kerítés és szöknek az állatok.... -
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
válasz
Aryes #147097 üzenetére
Egy hete vasárnap olvadt majd másnap reggelre -10 fok és kész a befagyás...persze behúzott kézifék.
De inkább hagyjuk ...itt mindenki (tisztelet a kivételnek) tudós ember...persze a monitor előtt főleg...mint írtam megoldottam a dolgot.
Már bánom hogy egy kibaszott betűt is leütöttem...megtanulhattam volna már hogy itt nem divat segíteni a másikon..ez Debrecen. -
tahepa
senior tag
Megoldottam. Kerekek le , kalapáccsal dob megkocogtatva , kerekek fel.
Az hogy egy dobfék behúzott kézifékkel befagyhat majd egyszer elmagyarázom és megmutatom annak aki el sem tudja képzelni..és csak az jut eszébe hogy én vagyok a hunyó. -
tahepa
senior tag
A drága feleségem egy hete leállt az autóval és behúzta a kéziféket. Természetesen befagyott és se előre se hátra. Ölni tudnék.
-
tahepa
senior tag
Nincs véletlenül egy debreceni vagy környéki telenoros user(ügyintéző) a csapatban?
Lenne pár kérdésem -
tahepa
senior tag
válasz
RandomName #146733 üzenetére
Nem utaztam velük hanem lazán kétszer akarták letolni az utról ( közúti veszélyeztetés) azt az autót amiben utaztam majd lazán dudálva elhúzták a belüket. Az volt a szerencséjük ,hogy a jobb egyben ültem..mert lehet hogy őket kellett volna összeseperni az út széléről.
Senkinek nem leszek adósa....majd törlesztek kamatokkal együtt. -
tahepa
senior tag
Az összes taxis népművészeti agyagedény de a debreceni csordájuk kitűnik a tahó-vadparaszt viselkedésével.
-
tahepa
senior tag
válasz
sto1911 #146369 üzenetére
..mert lehet hogy már két maszeket nem bír el a közösség pénztárcája...a kereskedelem már csak ilyen...fel kell mérni a lehetőségeket ( piackutatás) és ezek alapján kell dönteni.
Azért érdekes ez a nagy vehemencia egy magánkereskedő védelmében...béke van..PEACE...olajág és fehér galamb... -
tahepa
senior tag
....egy magyar kisvállalkozónál senki sem tud szebben sírni....talán csak egy magyar nagyvállalkozó....
-
tahepa
senior tag
válasz
gyulazsolti #146238 üzenetére
-
tahepa
senior tag
Nem megy valaki véletlenül a Bp-i Őrs Vezér téri IKEA-ba ?
Vásárolnék egy főzőlapot de csak áruházi átvétel lehetséges.... az ideg megöl..
Ha tud valaki segíteni akkor nem lennék hálátlan -
tahepa
senior tag
válasz
gyulazsolti #145790 üzenetére
Köszönöm
-
tahepa
senior tag
Tudja-e valaki biztosra hogy holnap az OTI-ban (Bethlen utca 11-17) lehet-e felvenni a harmadik Covid elleni oltást? Nyitva lesz-e az oltópont?
-
tahepa
senior tag
Használt autó akksit (12V 72Ah) szeretnék leadni.
Debrecenben hol érdemes leadni ? Hol és mennyit fizetnek mostanában érte? ( Google a barátom de minden kérdésemre nem találok választ)
Előre is köszönöm a válaszokat. -
tahepa
senior tag
Véletlenül valaki a jövő héten nem tudna kölcsön adni egy Ultimate Speed Ulgd 5 A1 6V/12V 5A LCD digitális akkumulátor töltő készüléket?
Előre is köszönöm. -
tahepa
senior tag
Alakul ez szépen....
2021.10.01.
95-ös Benzin E10 +6.- Ft
Gázolaj +8.- Ft95-ös benzin: 465 Ft/liter
Gázolaj: 478 Ft/liter
-
tahepa
senior tag
Csülköspacalt hol lehet enni a városban ahol be is lehet ülni?
-
tahepa
senior tag
Én ebben a liberalizmusban hiszek :
"...A liberalizmus olyan globális filozófia, amely a gazdaságban, a politikában és a társadalomban is az egyén számára követel szabadságjogokat. Az egyént az állam, s minden más, egyén feletti kategória elé helyezi. Az igazsághoz a nézetek ütköztetése révén jut el az egyének vitája során, s ennek intézményesült formája a parlament, amelynek ideális változata a kétkamarás, hiszen így jobban lehet egyensúlyozni. A liberalizmus szemben áll a hatalommal, melynek minden abszolút, totális változatát elutasítja, s olyan garanciákat épít be a politika rendszerébe, amelyek megakadályozzák a korlátlan hatalom kialakulását. Az egyik a hatalom megosztása a törvényhozás, a kormány és a bírói testület között, ahogy ezt a felvilágosodás nagyjai megfogalmazták. A másik a decentralizáció, azaz hogy a főváros ne legyen állam az államban. Az eszköztárhoz tartozik a konkurencia elve és gyakorlata gazdaságban, politikában. A hatalom korlátozásának az alkotmány, a politikai játékszabályokat rögzítő dokumentum is fontos intézménye. A liberalizmus számára az alig látható, érezhető hatalom az ideális, mivel szerinte a hatalom önmagában rossz (ezért a liberalizmust az anarchizmus egyik változatának is tartják).A liberalizmus két elvet hirdet az egyén számára: a legszélesebb értelemben vett szabadságot (szólás, sajtó, gyülekezési, egyesülési, stb.) és az egyenlőséget.
A liberalizmus azonban két területen, a törvény előtt és az adózás terén hirdet egyenlőséget. Minden egyéb téren egyenlőtlenséget képvisel, okoz, s ez jelentkezik már a politikában. Egy liberális rendszer politikai életében való részvétel egyenlőtlenséget okozó tényezőkre, főleg a vagyonra, a pénzre épül. Aki azonban teljesíti a feltételeket, az politikai emberré válhat, s részt vehet a politika életében. Egyenlőtlenségekhez vezető tényező a kultúra is, amely azonban mégis fontos mobilizációs tényező. Az érvényesülésre ugyanis vagy az anyagi, vagy a szellemi gazdagság ad lehetőséget. Ez utóbbi területen a polgári társadalomba való belépést az érettségi vizsga tette lehetővé. A vagyon és az intelligencia szerepét egy liberális társadalomban az angol Macaulay és számos kortársa kiemelte, eszerint egy ország kormányzásában e két tényezőnek van meghatározó szerepe. A liberális elvek letéteményesének az angolok a középosztály tagjait tartották, mivel sem a szegénység, sem a nagy vagyon kísértései nem befolyásolják őket. Úgy vélték, a középosztály szüntetheti meg az osztálykülönbségeket, a hierarchiát, s mindenki számára megnyithatja a gazdasági, társadalmi, politikai felemelkedés kapuit. A modern, haladó, középosztályi társadalom programját tehát a liberalizmus fogalmazza meg. S míg a jogi egyenlőséget minden egyén számára biztosítja, a politikában csak az anyagi vagy a szellemi vagyonnal rendelkező elit szabadságát valósítja meg..."
forrás : http://arkadiafolyoirat.hu/index.php/5-eszmetortenet/83-a-liberalizmus -
tahepa
senior tag
válasz
RandomName #144382 üzenetére
Bonyolult a dolog ugye?
Tipikus esete az "élő fába is beleköt" -nek....
Tájékozódni kellene nem rámászni a másikra..... -
tahepa
senior tag
válasz
gyulazsolti #144202 üzenetére
Köszi.
Akkor reggel ott kezdek. -
tahepa
senior tag
Európai egészségbiztosítási kártyát még mindig a Darabos utcán kell intézni?
Kell vagy lehet időpontot foglalni és hol? (A kormányablak fel sem hozza lehetőségként a Darabos utcát)
Azonnal megcsinálják?
Előre is köszönöm a válaszokat.Tudom google a barátom de most nem segített érdemben...
SOAD19
Buta focistává ? Nem ..SOHA !! -
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
Debrecenben hol érdemes most forintért eurót váltani ? 60-70 ezer forintot váltanék a legköltséghatékonyabb módon.
..tudom van a "SZIAURAM" verzió ..de inkább elkerülném .... -
tahepa
senior tag
válasz
RandomName #143986 üzenetére
... a fóbiádat nem ártana szakemberrel kezeltetni....mielőtt még nagyobb baj lesz....
-
tahepa
senior tag
Hátha valaki tudja...
A jövő héten Komárnoba (SK) mennénk és még aznap vissza.
Most milyen be és kiutazási szabályok vannak ?
Mi a teendőm.
Próbáltam már informálódni de nem elég tiszta a kép előttem.
Kell valami regisztráció? Véd.kártyám van.
Előre is köszönöm a segítséget. -
tahepa
senior tag
válasz
gyulazsolti #143058 üzenetére
Ezt nem lehet intézni Kormányablakban? Ha igen akkor oda már nem kell előzetes időpont foglalás.
-
tahepa
senior tag
válasz
Zsoleszhun #142696 üzenetére
+1
-
tahepa
senior tag
Vegyetek kisautót !
Egyszemélyes városi használatban volt eddig.
Nem az enyém az eladás tárgya , egy jó ismerősömé. -
tahepa
senior tag
válasz
Chesterfield #142186 üzenetére
7 óra előtt nem volt időpont oltásra...csaxólok.
Mivel munkából léptem ki és siettem vissza ezért érdekemben volt hogy az elsők között legyek és PONT. -
tahepa
senior tag
Ma reggel 7 órára volt időpontom a Kenézy kórház rehabjára az 5-s oltópontra.
Szokásom szerint jóval előtte megérkeztem ( első voltam a sorban).
7-kor egy kis hölgy bejelentette hogy tévesen tájékoztatták az embereket mert 7-kor biztos hogy nem indul a buli mert a gyógyszerészek még nem érkeztek meg ( ők intézik a vakcinával a teendőket)..mert még nem is kellett megérkezniük....de várjunk türelemmel...megpróbálják hamarabb elkezdeni.
Végül 1/2 nyolckor megtörtént az oltás ( dá , igen szputnyik) és az ajánlott 15 perc pihi után távozás.
Bent a sorban legalább ötvenen voltak és az épület előtt a sor a buszmegállóig ért.
Állítólag ma 1600 oltást kell beadniuk ezen a helyen......na hajrá... -
tahepa
senior tag
Vegyetek BT 5.0 fülest
Topiklakóknak kedvezmény -
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
Keresek 160 mm-es autóhangszórót párban. A beépítési mélysége 40-45 mm lehet maximum.
Tipus és ármegjelöléssel küldj privát üzenetet ha rendelkezel ilyennel és meg szándékozol válni tőle.
Köszönöm. -
tahepa
senior tag
válasz
Chesterfield #141410 üzenetére
Ha van meghivód akkor menj mert be fognak oltani.
-
tahepa
senior tag
válasz
sto1911 #141149 üzenetére
Nem próbáltam a win10-et. ~ 10 éve dobozban áll.
második link lehet a jó driver. -
tahepa
senior tag
Kettő darab USB csatlakozó fészket szeretnék beszerelni egy szgk-ba
Egyet előre egyet pedig a csomagtartó környékére.
Ehhez szeretnék olyan user segítségét igénybe venni aki csinált már ilyet és bevállalná számomra is. Természetesen nem kívánnám ingyen.
Írj rám és megbeszéljük.
Nem sürgős a dolog mert még most szerezném be a cuccot.
Mellékelnék egy fotót a céleszközről.Tudom , forduljak autóvillamossági szerelőhöz...de ilyennel ők nem nagyon szeretnek pepecselni......
-
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
válasz
zsolti1debre #140849 üzenetére
Én ha utánvétes csomagot küldök akkor mindig előre utalással kérem a szállítási díj kétszeresét és az utánvét amit fizet az átvevő : a termék ára minusz az egyszeres szállítási díj.
Aki ezt nem tudja felvállalni attól elköszönök. -
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
válasz
Atomantiii #140105 üzenetére
-
tahepa
senior tag
Kellene egy ajándékba szánt táblaszerű valami ( esetleg felakasztható) amire az lenne ráaplikálva : MAJD MEGOLDOM
Ha valaki tudna ilyet ajánlani-készíteni számomra kérem jelezze méret és irányár megadásával.
Jelige : nem aranyáron
Köszönöm -
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
-
tahepa
senior tag
válasz
szotyika77 #139598 üzenetére
Ezt előttünk csomagolták ( dupla nylon zacskóba) és kizárt dolog hogy nem érezték a bűzt amikor megfogták...sajnos mi kb. 2 méterre álltunk egy magas pult másik oldalán..akkor még nem éreztük. a bűzét , csak otthon a konyhában amikor kinyitottuk a zacskókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest