- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papaj x
senior tag
válasz
sto1911 #153803 üzenetére
Igen, tud, s az a baj, hogy a pára tartalom normális (magában a légkörben), s mégis ilyen problémák vannak.
Ebből 2 is van a helyiségben, az említett termékből.. Hozzá vetőleg 30 légköbméterről van szó ráadásul..
Most néztem meg, a helyiség/helyiségek 46% levegő páratartalommal bírnak jelenleg is (ez már nem is a normális alatt van).. S napról napra..
-
Papaj x
senior tag
válasz
sto1911 #153800 üzenetére
Vicces az, hogy klíma fűtés van, gyakran páramentesítéssel, s napi szellőztetéssel.
Idén költöztünk ki a helyiségből, mint szoba, ergo keveset használjuk, azóta szált el ezen probléma, de jelenleg emberes szinten..Tehát a helyiség felújítás alatt van, de hogy nem tartózkodunk bent, így nagyon tetszik ezen gombáknak ezen dolog..
7Sony7: Ergo, ha jól értem, ha nem menne napi szinten x órát, kb mind1 is ezen gép relevenciája.. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
sto1911 #153776 üzenetére
Most megnéztem, a legolcsóbb a Xiaomi Mi Electric Scooter Essential, megbízható helyeken 150e-nél kezdődik. Ez jó?
1-2 típussal összefutottam a neten és ilyen 200-250e körüli árakkal találkoztam. -
Dan-szan
senior tag
válasz
sto1911 #153757 üzenetére
Érdekes ez, mármint így,hogy hozzátetted az ex tanárt.
Akik nincsenek benne azt tapasztalom tényleg csak a nyári szabadság és egyéb ilyen fals infók után legyintenek és nem értik miért is panaszkodnak a pedagógusok.
Te viszont aki benne voltál, saját bőrödön tapasztaltad a tényleges valóságot úgy tűnik beleszürkülsz ebbe a tömegbe.
Pedig érintett lehetsz vagy leszel gyerek,unoka kapcsán.
A feleségem pedagógus, lehet elfogult vagyok de azt mondom lelkiismeretes is, talán nagyon is az.
Mindemellett vagy pont mindezért megértem, hogy elhagytad a tanári pályát.U.i. : Most láttam mit írtál még, azt inkább nem kommentálom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #153473 üzenetére
Tyűűű... Én valamikor a 90-es évek végefelé voltam cirkuszban. Elment egynek, de sokkal jobban emlékszem arra, hogy apukámmal voltunk, és hazafelé egy hatalmas nagy hidegeső zúdult a nyakunkba (október vége - november körül volt), és majd megfagytunk hazafelé, és anyukám meleg tejberizzsel várt minket, ami nagyon jó volt
Konkrétan ekkor voltam előadáson.
Az, hpogy különféle cirkusz szerű izékbe bementem nézelődni stb, olyan pár éve volt. a Cirkuszos területre meg szerinem nem kellene társasház, bár, még inkább oda, mint mondjuk ide.
Azt néztem májusban a tóciban járkálva (általában csak az istvánút felöli szélén járok), hogy 3-4 évvel ezelőtthöz képest kezdik jelentősen beépíteni szép nagy parkjait és tereit
Arról nem is beszélve, hogy a 80-as évekhez képest milyen durván be van építve. -
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #153468 üzenetére
Te emlékszel hogy miért regisztráltál?
Én ha jól emlékszek azért mert egy DVD író firmware akartam frissíteni de nem ment és ebben a témában kérdeztem.
(#153472) DrBubo77
Hú cirkusz
Még CityFM rádió játékán nyertem egyszer két fős jegyet, édesanyámat vittem el
Azóta a pénztárcámba van a jegy kabalakéntEgyszer meg női fürdőruhát nyertem, valami neon zöld tangás volt
-
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #153337 üzenetére
Örököltem, de nem kevés hitellel rajta. A törlesztő nagyobb volt havi szinten mint akkor a fizetésem, és előbb kölcsönből kölcsönbe ugrova zuhantam egyre mélyebb adósság spirálba, majd kimentem külföldre, és reggel 7-től este 10ig, heti hat napban kőkemény vendéglátózás volt. Illetve júl végétől szept 10ig heti 7 napban ugyanez. Akkor valahogy senki sem irigyelt.
Nem bivalyröcsögei, sokkal jobb helyen vana másfelet úgy 30-al beszorozhatod. Életem talán legjobb befektetése volt, ha csak azt nézem, hogy mióta kifizettem az utolsó fillért is rá azóta mennyit emelkedett az értéke.
Túlságosan sok pénzem nem volt amit euroba válthattam volna, ennek ellenére büszkén elmondhatom, hogy amikor csak volt nélkülözhető pénzecském, az mindig euroban volt (és hogy mennyire kár, hogy én is tévedek, dollárban még jobb lett volna tartani - ezt ugyanis nem láttam).
Sajnos teljesen jogos, hogy igénylik. Ez az eredménye annak, hogy az oktatás immár lassan 20 éve szándákosan el van sorvasztva. Az egyetemeinken rengeteg külföldi diák tanul (ami amúgy tök jó) miközben (mostanában nem néztem ugyan) a magyar diákok között túljelentkezés van. De elég megnézni, hogy most mit csinálnak az iskolákkal, a pedagógusokkal. Lassan már a hullamosó is vonzóbb karrier lesz mint a pedagógusé.
Amikor a kriptós mondta nekem, akkoriban 3-400 ezerből már egy bányászatra alkalmas kártya sem nagyon telt ki, nemhogy komplett rigek, amik ugyebár milliós tételt képviseltek, és még fogyasztásuk is volt. Látva a criptot és azt, hogy milyen volatibilis 3-400 ezret sem volt kedvem belerakni, nemhogy sokkal többet. Ennek ellenére mindkét cripto ügyletemen elégedett vagyok a haszonnal, csak sosem bányásztam, mivel azt meglehetősen elutasítom a mai napig. (bármilyen különös, nemrégiben találtam egy szituációt amiben még a jelen körülmények között is criptobányászatra adnám a fejem, és sajnos nem is olyan extrém ez a szitu már
)
Azért alapvetően szerinted melyik a rosszabb helyzet :
1. Amikor albérletben vagy, és van 3-400 ezred, de egy volatilis valamitől várod a csodát, hátha az lesz a nagy pillanatod
2. Saját házad van, talán nincs 3-400 ezred, vagy ha igen, akkor sem csak úgy elszórni -
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #153125 üzenetére
Hangsúlyoztam, hogy a nem elhivatottakra gondoltam, akiknek a cél elsősorban a "diploma" és egy egyszerűbb tanári végzettséget könnyebb lehet megszerezni mint egy orvosi, jogi, villamosmérnöki, vagy közgazdász diplomát. Sok - főleg multik - keresnek kb. bármilyen embert csak diplomája legyen - és nyelvtudása - alapon. Annyira specifikus a terület ahol dolgoznia kell, hogy oda - az idegen nyelven kívül - egy képzés után már dolgozhat is.
Amúgy azt is mondhatnám, hogy "joker" diplomák ezek, mert számos helyen el lehet velük helyezkedni nem egy szűk területre specializált. Főleg pl. főiskolai 3 éves képzéssel megszerezhetőekre gondoltam ami időben is kevesebb (nem tudom most hogy működik a felsőoktatás de korábban sok 3 éves főiskolai diplomát adó képzés volt)
KÖSZI Aryes !!
-
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #153120 üzenetére
Ha több a fizettés és megvannak becsülve többen válasszák a tanári munkát, ha több van van lehetősség válogatni és akkor a rossz tanárok lemorzsolódnak.
Tehát javulni fog a színvonal.Ha itthon kerestek volna rendesen a szakemberek nem mentek volna nyugatra és akkor itthon is nagyobb esélyel lehetne pl hozzáértő burkolót találni.
Persze ehez mindenkinek jobban kellett volna keresni hogy ki tudja fizettni.Nem véletlen kullog a minimálbér a többi országhoz visszonyítva, és mostanra hogy romlik a forint még jobban nyílik az olló. Direkt tartották alacsonyan.
-
válasz
sto1911 #153125 üzenetére
Nem tudom, hogy most az összes pedagógus nevében vagy felháborodva?
Amit leírt, az tökéletesen fedi a valóságot. Egy szóval sem írta, hogy az összes tanár így került a pályára, sem azt, hogy kizárólag azok választják a tanári pályát, akik semmi másra nem alkalmasak.
A saját ismeretségi / rokoni körömből számtalan példát tudnék hozni. Például a zenei pálya pont ilyen. Aki szereti a zenét, elmegy főiskolára. Ez instant tanári végzettséget ad, függetlenül attól, hogy az illető amúgy alkalmas-e tanárnak. Aki nem elég jó ahhoz, hogy előadó legyen, az elmegy valahová tanítani. A 80%-uk kezébe sosem adnám a gyerekem. Hallom, ahogy némelyik azzal kérkedik, hogy hogyan tud a lehető legkevesebb befektetett munkával "tanítani", miközben valójában csak épp jelen van a teremben, vagy még az se. -
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #153120 üzenetére
Ez egy folyamat aminek az eredményét látjuk. A "tanári" pedagógusi végzettség mindig is egy menekülő út volt azoknak akiknek kellett valami végzettség de nem volt túl sok elhivatottságuk. Persze régen még a hivatastudattal bírók is mentek tanárnak az előbb felsoroltak meg inkább pl. egy multihoz. Csak úgy ma már azok sem mennek tanárnak akik jó tanárok lennének.
-
Papaj x
senior tag
válasz
sto1911 #152587 üzenetére
LG..
De esküszöm, ez nekem így ebben a formában új, avagy ennyire tudatlan vagyok..
Anno egy samsung monitort is úgy gariztattam, semmi nem volt meg, küldték érte a futárt miután elküldtem a címkéket, s azonosítókat (mellesleg kiderült, hogy az sem magyarországi vásárlás volt).. Így most vagy ők voltak jófejek, vagy változott a törvény, nem tudom.. -
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #152336 üzenetére
Az a baj, hogy nem csak a bontószökevényekre vannak hatalmas szigorral, hanem pl az oldtimerekre is. Próbáltál mostanság (amerikai) oldtimert vizsgáztatni? Jóformán az OT az egyetlen út, ha nem akarod az autó árát még egyszer kifizetni a 3 betű 3 szám (mostmár 4 betű 3 szám) rendszámért, és utána még havi szinten komoly összegeket kiadni, pusztán az autó létezése miatt.
OK, nem azt mondom, hogy legyen az mint pl Alabamába (elég egy fékezett tengely és fényforrás, és máris megvan a title), de azért lehetne némi rugalmasság. pl a németeknél vagy az olaszoknál még akár egy hotrod is forgalomba helyezhető... Itt meg kavicsfelverődésen vacakolnak? -
-
lamiki
senior tag
-
válasz
sto1911 #152297 üzenetére
Jól tudod igen szervizelek. De azon kívül, hogy esetleg "könnyebben" megmondom, hogy mi a baj, vagy hogy miből eredhet a hiba, azon kívül nekem sincs minden polcon. Tehát nekem is bukó, ha van valami és én adom a gart, nem az ahonnan beszereztem.
Pl a te esetedben kalkulálhatsz egy bevizsgálási árral, sok helyen 4-7e közt van, de van ahol ez ingyenes. Nah most pl amit eladsz rászámolsz, pl 3e pluszba, mivel nem minden terméket hoznak vissza, így amit visszahoznak, az sem lesz akkora bukó. De persze ez csak a szuverén véleményem.
Ha nem vállalsz gart rá, akkor viszont ennek árban kell megnyilvánulnia, hogy a vásárló ezt "benyelje". Igen lehet ez a legjobb döntés annak a részéről, aki valamilyen oknál fogva nem vállal gart. Áron alul eladja, és. Mindenki nyugodt, boldog -
válasz
sto1911 #152294 üzenetére
Ez két oldalú, én minden eladásomra vállalok gart, kár céges, akár megánszemélyes eladás. Mivel nem akarok átverni én sem senkit, és biztos vagyok benne, hogy jó is (persze bármi elromolhat), ezért bevállalom 3hó-12, esetekben 24 hó(ez céges nyilván).
A másik oldala amit te mondasz. -
-
RandomName
senior tag
válasz
sto1911 #151716 üzenetére
Átvettük a nyugati okítást, hogy nem kell lexikális tudás, mert pár éve megmondták, hogy átlag szakma 3 évente lecseréli az alap tudásbázis nagy részét, mert fejlődik a technológia. Emiatt rálátást kell tanítani, és te mint munkáltató, majd megmondod a fiatal munkavállalónak, hogy hülye mindenhez, és engedje el azt a pénzt amit gondolt, mert te kb abból tanítod meg azt, amit a suliban nem tanult meg...
Ezzel nincs baj, hanem emiatt nem nem tanulnak meg a fiatalok tanulni, nem tudnak öszpontosítani, és erre rájött a következő, még figyelemhiányosabb generáció.... -
RandomName
senior tag
válasz
sto1911 #151692 üzenetére
Amúgy imádom azt a karakteres létezésed amiről én már leszoktam, örülök, hogy neked van még erre türelmed.
De, amikor olyan a KRESZ oktatás, hogy évek óta lehet csak automata jogsit kérni, akkor szerinted ki fogja megérteni, hogy mikor hogyan működik a telezöld? Szerinted miért alakul ki dugó, ha rendőr irányítja a forgalmat?
Mert a beseggelt, és elfelejtett tudást kellene alkalmazni, ami nem megy. -
válasz
sto1911 #151702 üzenetére
Hülyeséget beszélsz... Vannak a logikának ellentmondó, ritkán előforduló helyzetek, ahol nem elég figyelni, tudni kell a szabályt. Például zárt pályáról kihajtó, irányváltoztató, nem irányváltoztató vagy körforgalmat keresztező villamosnak mikor kell és mikor nem kell elsőbbséget adni? Fogadjunk, hogy nem tudod te sem anélkül, hogy utánanéznél?
-
válasz
sto1911 #151700 üzenetére
Hiába vagy ennyire arrogáns, egészen biztosan van olyan része a KRESZ-nek, amiről halvány emlékeid sincsenek, mert nem használod napi szinten.
Tény, hogy bizonyos idő után minden autós megbukna egy KRESZ vizsgán, a fenti okokból. Én is. Te is.
Ha mégsem, annak 2 oka lehet:
- különleges memóriád van
- hetente átolvasod a szabályokat -
pigmeus
tag
válasz
sto1911 #151651 üzenetére
ja, végülis az egyik nap a hadházin egy sima egyirányú kereszteződésbe behajtó elütött egy robogóst mert a kanyarodó nem látta hogy jönnek szembe... előtte a Nagyerdőn tavaly egy postás ütött el egy kerékpározó nőt, bele is halt, aki csak kerékpározott egyenesen fényes nappal..ezzel ez erővel szerintem neked kell vigyázni, mert másokat nem érdekel kin és mikor mennek át
-
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #151388 üzenetére
Nem, itt az egészben a tulaj szivatja az alkamazottakat. Ugyanis attól kezdve, hogy az alkalmazott kapott borravalót a tulaj úgy gondolta, nééé már, fizethetek kevesebbet, mert ez úgyis kap zsebre egy csomó pénzt ... és ezzel meg is van spórolva a pincérek fizetésének jelentős része. Persze ez nem így van kimondva, de pl 4 órára van bejelentve 4 órás bérért, miközben 8-12t dolgozik, de elteheti a borravalót, és hasonlók. A szakács meg azért nem kap semmit, mert ő kap egy rendes (feletti) fizetést, hivatalosan. Legalábbis régebben így mentek a dolgok.
Külföldön van egy sokkal jobb elterjedt és jobb szokás, de van ahol már itthon is csinálják : Mindenki megkapja normál fizetését, ahogy kell. A borravaló bekerül egy perselybe, és hó végén szétosztják a személyzet között. Persze nem egyenlő arányban, hanem leginkább úgy, hogy a nagy főnök kap pl 8 "egységet" a kisebb főnökök/szakács 2-4 egységet, a felszolgálók, meg a mosogatók, konyhai kisegítők 1-1-1 egységet*. így mindenki kap végülis borravalót, de természetesen az aki a legjobban keres (tulaj, főnökök) kapják a legtöbb borravalót, még akkor is, ha sok esetben nem is találkoznak a vedégekkel.
A tipikusan borravaló targetált személyeknek (maguknak a felszolgálóknak) ez nem a legjobb, mert ők lényegében szinte biztosan kevesebbet kapnak így, mint amit amúgy kapnának, de még ez is tud "kaszton" belül is változó lenni, hiszen egy fiatal szép lány sokkal többet kap, mint egy középkorú pocakos felszolgáló csávó, még akkor is, ha esetleg az utóbbi szakmailag sokkal magasabban van. Viszont így a borravaló valóban plusz pénzként realizálható hó végén.
Ezenfelül létezik még a "kihívós" módszer is, ezt főleg angol vendégektől láttam : A lényege az, hogy ha valakinek borravalót akarnak adni, akkor egy laza csevely keretében rákérdeznek, mikor dolgozol, mikor nem, majd elejtik, hogy ekkor és ekkor itt vagy ott lesznek, és szívesen meghívnak egy italra, ha van kedved hozzájuk csatlakozni. Ilyenkor általában nem csak egy sörről van szó, kaptam már így egytelen embertől is célzottan 50 eurot. Ez eléggé ritka, és általában olyan vendégek csinálják, akik törzsvendégek és rendszeresen elégedettek az emberrel. Jellemzően a szezonduplázók csinálták szezon végén (vagyis aki előszezonban is elment nyaralni, majd kedvezménnyel mert volt előszezonban, szezonvégén még 1-2 hétre ugyanoda visszament nyaralni. így kétszer is nyaralt, egy csúcsidős nyaralás áráért, és a hotel is jól járt, meg mi is).* Teszem azt van egy étterem, hó végére összejön 1000 euro borravaló, és súlyozott szétosztás van.
1db nagyfőnök 8× vagyis 400 euro borravaló
1db séf/szakács 4× vagyis 200 euro borravaló
1db kisfőnök 2× vagyis 100 euro borravaló
3db felszolgáló és 3db konyhai kisegítő/mosogató 1× vagyis fejenként 50 euro borravaló -
válasz
sto1911 #151316 üzenetére
Én annyit tudok elmondani az i-gázról, (Tar sándor), hogy nálunk mikor konvektorcsere volt, meg egyet tettünk a konyhába is (így 2 új került be) Papír mindenről van, gar volt.. stb. Volt igen, hogy nem 5 perc alatt értem őket, de nézd van munkájuk, ha most 5 percenként veszik fel a telót....
Az, hogy ki hogy járt velük azt nem tudom.
Szerintem google keresés alapján nem fogsz olyat találni akit te keresel.Mindig lesznek negatív vélemények, ha nem szűrik őket.
Ha már az egyik volt nálad, és azt írtad, hogy rendben volt, akkor adj neki esélyt. Legalább már ismered -
válasz
sto1911 #151311 üzenetére
Megbízható szakit kerestél, 3 volt írva kb. Nekem velük van kapcsolatom illetve van még egy személy, ő még árban is jó, meg régi motoros.
Borbás Mihály: [link]
Am csak kérdezem, mit vártál mit kerestél??? ( nem vagyok elájulva tőlük.)
az egyikőjük volt már nálam gáztűzhelyet bekötni, abban nem volt hiba (= azóta se robbant ránk.)
Most akkor te kit is keresel és mire? -
RandomName
senior tag
válasz
sto1911 #151218 üzenetére
Hát az szerintem nem lesz olcsó. A Sebes utcát tudom ajánlani, van ott egy kárpitos, de mint mindenkit van aki köpködi, van aki dicséri. Főnökömnek dolgozott többször, mi hoztuk el a munkadarabokat, és teljesen rendben van. Akár fine dining étterembe is beraknám azokat a székeket amiket áthúzott. Cserébe drága.
-
lorcsi
veterán
válasz
sto1911 #150872 üzenetére
Az ok, hogy a kp-ra nezzuk akkor 20% az emelkedes… k.. va jol hangzik
De az ingatlanok az elmult 5-7 evben nem 20%-ot emelkedtek
ha volt mondjuk 20M kp. Es dollarban allt vagy €-ban
abbol most sem tud normalis kertest venni hitel nelkul
mindenkeppen kell a hitel
a zold hitelt el is kapkodtak -
zolikaDB
veterán
válasz
sto1911 #150868 üzenetére
Anno a frank is sokat ért forintban, aztán történt valami
Volt a 2007-es válság alatt ekkora gáz, mint amit most látunk kibontakozni? És amit a magyar emberek látszólag nem akarnak látni/nem vesznek tudomásul/szimplán nem látnak vagy csak én parázom túl?
Amikor Bokros azt mondta, megszorítás, mindenkiben vigyázzba állt a sz.r és elkezdte mantrázni a k.va életbe, megszorítás.
Most nem mondja ki senki 10m magyar előtt világosan, tisztán, h emberek, kutya kemény megszorítások veszik kezdetét - tehát nincs is.
Vagy megint én vagyok hülye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest