- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zed895
csendes újonc
válasz
ubyegon2 #8887 üzenetére
Igen, ilyen launchert ("parancsikont") is csinaltam, ez az ami legalabb egy pillanatra feldobja a terminalt, mintha valami tortenne, de amugy semmi.
Tovabbra is az lenne a cel, hogy a jar-on duplaklikkre inditsa el az adott jar-t. Nem lehet nagy dolog, ha terminalbol el tudom inditani...
Koszi. -
Zed895
csendes újonc
Oke, egy kis elorelepes:
Csinaltam a desktopra egy parancsikont (nem tudom hogy hivjak Debian-ul) es ez a parancs benne:
/usr/bin/java -jar /home/sysadmin/NetBeansProjects/helloWorld/dist/helloWorld.jarTehat a java, a -jar parameter es a pontos helye a helloworld.jar programnak. Erre duplaklikk es egy pillanatra feldobja a terminalt (gondolom lefut a program, kiirja, hogy "hello world") majd a terminal bezarodik. Szovla nem latom mi zajlik a terminalban, de ez igy normalisnak tunik.
Mar csak az kellene, hogy a helloworld.jar -ra kattintva is elinduljon vegre...
UPDATE:
lehet megsem fut le a terminalban, mert ha "esznelkul" klikkelgetek ra, akkor nem tunik el eleg gyorsan, szoval egy pillanatig latom a terminal tartalmat es nincs bene semmi, nem latom kiirva, hogy "Hello World"... -
Zed895
csendes újonc
válasz
bambano #8883 üzenetére
Oke, ez logikusan hangzik, de hogyan allitom be a -jar kapcsolot? Problakoztam ezzel:
hellowolrd.jar ikonjan jobbklikk, "open with other applications", mivel alapbol nincs a listan megadom neki, hogy
/usr/bin/java -jar
Es ekkor sem csinal semmit. Az a gond, hogy annyi ilyennek problakoztam mar, hogy mar van 6 javam a listan, de egyik se latom, hogy micsoda (pl. benne van e a -jar kapcsolo), mivel egyszeruen nem szerkeszthetoek, csak kivalaszthatoak. Pedig tudom, hogy trivialis a megoldas mert kb. egy eve volt ugyanez a problemam (akkor Minecraft miatt kellett a jar-t futtatni) es akkor is megoldottam valahogy, de nem emlekszem, hogy hogyan es azota uj alaplap miatt uj rendszer van (az is debian volt cinamonnal).Amugy mar azt sem tudom, hogy executable legyen vagy ne az akarmi.jar file...
Koszi. -
Zed895
csendes újonc
válasz
ubyegon2 #8881 üzenetére
Szia,
oszinten szolva ezt nem igazan ertem. Nalam System settings es azon belul startup applications van, de abban csak 2 cucc: egy bluetooth valami meg egy pulse audio.
Olyan is van itt, hogy "prefered applications", de ott is csak abbol a listabol valaszthatok ami az adott file ikonjan jobbklik, majd "open with other application"-re is feljon, ott eredetileg nem volt java, de miutan egy csomot problakoztam mar van 5 java is, de egyikkel sem megy.Talan jobban teszem ha megvarom amig gep elott leszel
-
Zed895
csendes újonc
válasz
bambano #8880 üzenetére
Szia,
1. tudom, hogy archivum, en csinaltam :-)
2. Oke, megadtam neki a /usr/bin/java -t. Ugyanugy semmit sem csinal.
3. "valószínűleg azért nem indítja el a programodat, mert a java akarmi.jar sem indítja el" -Ha terminalban elmegyek a programom (helloworld.jar) mappajaba, onnan a java -jar helloworld.jar szepen elinditja (kiirja terminalban, hogy "Hello World").
4. Nem ertem a "paramétereket is oda kell írni. java -jar akarmi.jar." reszt. Miert es hol adjam meg, hiszen nem csak ezt az egy programot szeretnem, hanem azt, ha minden jar file-t a java nyitna meg.
5. Szoval debian lelkivilagat illetoen kezdo vagyok, ezert irtam, hogy valoszinuleg trivialis a problema, csak nekem nem az, de a java az amugy jol mukodik es terminalbol megnyitja, csak duplaklikkre is kellene. -
Zed895
csendes újonc
Sziasztok,
egy kis segitseg kellene:
Debian 9-et hasznalok Cinnamon asztali kornyezettel.A Synaptic csomagkezelovel feltettem a Netbeans-t, ami fuggosegkent feltette az Open JDK-t es JRE-t.
A Netbeans fut is szepen, csinaltam egy kis helloWorld programot, ami szepen lefut ha a mappajaban terminalbol kiadom a java -jar helloWorld.jar parancsot.A gond az, hogy a jar-file-ra duplaklikkel nem megy, az archivalo nyitja meg. Probaltam hozzarendelni helyette a javat, hogy az nyissa meg (open with other application), de nem tudtam hol a java. Kis netes kereses utan arra jutottam, hogy a update-alternatives --config java megadja, ez azt irja, hogy:
"
There is only one alternative in link group java (providing /usr/bin/java): /usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java
"
Szoval az jar-on valo jobbklik utan probaltam ujra az "open with other application" -t es megadtam neki, hogy a "/usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java" nyissa meg. De igy sem csinal semmit. Mondjuk legalabb mar az archivalo sem nyitja meg.
Szoval gondolom valami path -gond lehet, nem tudom. Lehet, hogy trivialis a megoldas, ha van valakinek otlete, koszonom.Z.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest