Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mégis lesz Galaxy S26 Edge. Vagy nem? De!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- 
			  Mobilarena Debian GNU/Linux 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

gt7100 tag válasz  spammer

üzenetére spammer

üzenetéreJó pár éve leszoktam arról, hogy debiant használjak desktopra, szóval hiányos a listám: 
 firefox helyett iceweasel
 flash repoban/ami van az gázosabb, mint az Adobe
 Ahogy előttem írták: sok csomag nagyon régi, mert ragaszkodtam a stabil ághoz, miután a testing alatt az "apt-get upgrade" két alkalommal is bootolhatatlanná tette a rendszeremet.
 Compiz-t szerettem volna, mikor már viszonylag stabil volt, de debianon valamiért nem igazán jött össze
 stb.Az lxc-t meg azért említettem, mert kb. hasonló jellegű gondokba futottam rendszeresen gnome/KDE alatt debianon. Minden megoldható, csak annyit kell érte dolgozni, hogy inkább hagyom a fenébe. Miközben pl. Ubuntun out of box működik. Mindez ha szervert akarok összerakni, akkor _általában_ nem gond, de a desktop cuccokat szeretem úgy használni, hogy feldobom és megy. 
- 

gt7100 tag "Senki nem állította, hogy szerver op.rendszer", csak a desktopja annyira fapados tud lenni, hogy ha valaki desktop rendszert keres, jobban teszi, ha nem Debiannal szopatja magát. Csak egy példa, ráadásul szerveres: lxc - elvileg a jessie-ben lévő már tudna mezei userhez tartozó konténert kezelni. N+1 leírás van hozzá, hogy hogyan kellene, épp csak a többség kevés ahhoz, hogy jessie alatt működjön. [L=https://myles.sh/configuring-lxc-unprivileged-containers-in-debian-jessie/]Egyet találtam, ami vélhetőleg működik, de annyira bonyolult, hogy inkább feladtam és maradok a root alatt futó konténereknél amíg stabillá válik az Ubuntu 16.04...  
 És hasonlókat tapasztaltam anno éveken át desktop vonalon.
- 

gt7100 tag Nem vagyok tisztában az xscreensaver összes funkciójával. Van vagy lehet benne olyan biztonsági hiba, ami indokolja ezt a ... jobb szót nem tudom rá... hisztit? 
 Én még ott tartottam, hogy az össz feladata az x session zárolása a beállított idő elteltével.
 Ebben egy remote exploitot nehezen tudok elképzelni.
 (Nincs kéznél gép amin megnézhetném, mert kiirtottam mindenhonnan)
- 

gt7100 tag válasz  CPT.Pirk

üzenetére CPT.Pirk

üzenetérePéldául? 
 A backports egyébként úgy tudom, egy olyan opció, aminek még a biztonsági frissítései is elmaradhatnak.
 Ubuntu 14.04-ig viszonylag használható volt és valamivel frissebb csomagokból épült fel, mint a debian. Hogy az új LTS milyen lesz... hát ott már vannak kétségeim.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- Linux Mint
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Vicces képek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest