- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerray
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan logoló rendszert javasolni, ami logol minden fájl, mappa mozgatást, másolást, törlést egy adott mappán belül?
Köszönöm!
-
powerray
tag
Köszönöm, sikerült!
gugliról csak annyit, hogy mire jó akkor egy jó szakmai fórum, ami méghozzá magyar? Arról nem is beszélve, hogy guglin is fórumok találatai jönnek többnyire elő, de akkor, ha minden fórumon ez lenne a trend, hogy "guglizz", nem lenne találat kb. Én pedig szeretem a prohardvert és ragaszkodom hozzá, de szívesen fogadom, ha van jobb magyar fórum ennél, és már itt sem vagyok
-
powerray
tag
Sziasztok!
Hogy tudok futtatható fájlt létrehozni mondjuk az asztalra? Egy egyszerűbb parancs sorozatot akarok beleírni, amit lefuttat, ha rákattintok az ikonra. Példának okáért mint Windowsban egy batch fájl.
Köszönöm a segítséget!
-
powerray
tag
Sziasztok!
Szeretném virtualizálni a jelenlegi fizikai Debian rendszeremet. Tudnátok valami egyszerű programot rá, akár windows alá, akár linux alá? Próbáltam vCenter converterrel, de sajnos elakadtam vele rögtön az elején(Unable to query the live Linux source machine. Make sure that you can run sudo without entering a password when logged in to the source machine over SSH as 'pi'.).
Köszi.
-
powerray
tag
Sziasztok!
Egy raspberry pi-m van és az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy egy újonnan létrehozott user-el nem tudok belépni az automatikusan felmountolt külső vinyómra?
/media/pi könyvtárba már nem enged be, ahol a mountolt eszközök lennének, a mappának a tulojdonosa és a csoportja "root", és ha hozzáadom az "ftppi" usert a root csoporthoz, akkor se enged be (750 joga van a mappának). Ha megváltoztatom a csoporját a mappának, akkor se. És 777 joggal se.
ftppi@raspberrypi:/media $ groups ftppi
ftppi : ftppi root ftp
ftppi@raspberrypi:/media $ ls -la
összesen 12
drwxr-xr-x 3 root root 4096 nov 29 2017 .
drwxr-xr-x 21 root root 4096 márc 4 12:06 ..
drwxr-x---+ 10 root root 4096 jún 24 20:40 pi
ftppi@raspberrypi:/media $ cd pi/
bash: cd: pi/: Engedély megtagadva
ftppi@raspberrypi:/media $Biztos valami egyszerű amatőr hiba, mit ronthatok el?
Köszi! -
powerray
tag
Sziasztok!
Mi a legjobb megoldás, arra, hogy backupoljam a jelenlegi rendszerem beállításait, packageit és azok beállításait is, hogy egy másik meglévő rendszerre át tudjam vinni és ott alkalmazni, hogy az akár automata le is töltse a packageket és alkalmazza is a régi configokokat rá?
Van valami jó backupoló?Jelen esetben raspberryről van szó, de debian alapokon nyugszik, így jónak láttam ezt a topicot is.
Köszi a segítséget és a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest