- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
Na csak meglett amit kerestem.
nano /etc/pam.d/gdm3
ebben a fájlban lesz egy olyan sor, hogy
auth required pam_succeed_if.so user != root quiet
ez elé teszünk egy #-et vagy pedig töröljük a sort és voilà, root login engedélyezve van (fedorában így kell, gondoltam akkor hátha itt is működni fog és működött).
-
Воланд
titán
válasz
bambano #3125 üzenetére
Az a baj, hogy nem.
Ugye kéri az user és root jelszavakat telepítéskor, beírom, bejelentkezéskor kiadja a user nevét, rákattintok, hogy más, beírom, hogy root, beírom a jelszót és hitelesítés hiba, holott tuti, hogy jó a jelszó, mivel ha terminálban váltok rootra akkor elfogadja. Valamelyik konfig fájlban van tiltva, vagy bele kell tenni a root fiókot és ez az amit nem találok.
(#3126) The DJ: Ezeket mind tudom, viszont magába a rendszerbe nem lehet bejelentkezni a root fiókkal.
ugye van olyan, hogy /etc/gdm3/daemon.config, ebben a fájlban található egy security bejegyzés, ide betettem az AllowRoot=true sort, elment, újraindít és még mindig hitelesítés megtagadva.
Igazából nem létszükség, viszont zavar, hogy nem találom.
-
Воланд
titán
Sziasztok!
Lenne egy elég, khmm kezdő kérdésem, félve is teszem fel, kéretik nem leugatni.
Szóval root login engedélyezése, de hogy a fenébe?
Tudom, nem ajánlott, csak itthon csinálnám így vm-en.
su - terminálba az oké, viszont tudom, hogy lehet engedélyezni a root fiókot is, de az istenért sem találom, hogy hol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged