Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Régóta vágyom arra hogy áttérjek linuxra. Gondolom az a kérdés hogy melyik linuxot válasszam? már a könyök kérdés. Persze nem is kell megválaszolni mert magam is tudom hogy ez ízlés kérdése. Őszinte véleményem hogy én olyan linuxot szeretnék amivel kezdetben egy kezdő is elboldogul, de ha belekell nyúlni akkor belelehet.
Szerintem erre a Debian a legjobb választás. Kb 14 éve történt hogy egy jó ismerősöm aki mára linux fun, anno egy 286-os gépén kezdte el tanulni a linuxot. Furcsa mód debiánt választotta és azt állította hogy ez az igazi linux. Azóta valahogy ezt tartom a legjobbnak.
Az érdemi kérdésem csak az lenne hogy ha nekiugrok, akkor a Grub-ot hova telepítsem?
A kérdés megválaszolásához leírom a szituációt:
Adatik egy SSD amin a WIN7 van. Adatik továbbá egy üres HDD. Erre menne a linux. És azt szeretném megoldani, hogy ha mondjuk a linux elszállna valamilyen oknál fogva, akkor ne szálljon el a WIN7.
Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Gitáros topic
- iPad topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- League of Legends
- Projektor topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest