- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jobbman
tag
Sziasztok!
Amóta kiderült hogy a procim volt a ludas, azóta az OCZ 1600-as 7-7-7-es 1.7V-os ramok teljesen jól mennek.
A kérdésem az, hogy ez az 1.65V-os intel limit sandy1155-ös esetében ez valós, úgy értem e fölött nagyon terheli a procit? Mert ezek a ramok a gyári időzítésen 1600-on csak 1.8V-on képesek futni. Hosszútávon ez nagyon nem tesz jót a procinak? G840-es van most jelenleg. Illetve ez változik majd ha másik procit teszek be mellé?Előre is köszi a válaszokat.
-
jobbman
tag
Értem, de külön sem bootoltak sajnos.
Tápegységem már régóta hibátlanul megy a régebbi konfigomban, pedig P5K+E8400@4GHz és 4890-el volt küldve. Egyébként ZM500-HP a táp.Én CPU-ra tippelek elsősorban, aztán alaplap, de holnapra elvileg meg lesz a letesztelése más alkatrészekkel.
-
jobbman
tag
Köszönöm a választ.
Egy modullal, CMOS reset után próbáltam igen, elemet is kivettem de nem vártam fél órát csak 1 percet. Ilyen sok kell neki hogy elfelejtse? Ramokat is variáltam, minden slotban próbáltam.
PC speaker nem csipogott egyet sem.
Biost nem tudom mivel nem bootolt be a lap.Most egyik PH-s kollégánál van, neki van másik procija meg másik ramja is, ő próbálja ki nekem, remélem nem a lap halt meg. Ő azt mondta ilyen akkor szokott lenni amikor a proci halott, tehát amikor nincs semmi csipogás csak ki-be kapcsolgat.
-
jobbman
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, valószínű DDR3 ram téma.
Most szeretnék váltani Sandy Bridge alapokra, megvannak az alkatrészek de nem sikerült beindítani a rendszert. Bekapcsol, ventik pörögnek és kb 5 másodperc után lekapcsolt, amjd ismét bekapcsol 2 másodperc után és ezt játsza amíg le nem kapcsolom.
Az alaplap egy MSI Z68A-GD65 B3, előző gazdájánál egy i5-2500K és Corsair Vengeance, Patriot Viper ramok mentek benne.
Proci egy új G840, nem hiszem hogy ez rossz lenne.
A ram lehet az érdekes, mert egy OCZ DDR3 2x2Gb PC3-12800 1600MHz CL7 Platinum Edition kitről van szó, aminek a gyári feszültsége 1.7V.Namost, ha egy új alapban landol ez a ram akkor gondolom 1333-on vagy kevesebb frekin fog üzemelni alapesetben és magas időzítéseken. Ekkor gondolom nem kéne neki az az 1.7V hogy elinduljon. De lehet tévedek. Tehát biosig el kéne jutnom véleményem szerint.
Másrészt pedig van a lapon egy OC genie kapcsoló, amivel már bootoláskor 1.65V-ot ad a ramoknak (mérhető multiméterrel pár feszültség a lapon, direkt kivezetésekkel). Ezt is próbáltam, ugyanúgy csak bekapcsol majd le.
Mit lehet tenni ilyenkor, csak egy mezei rammal tudom beállítani az 1.7V-ot az OCZ-nek? Vagy az alaplap meghalt esetleg? Köszönöm előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest