- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi. Tegnap belenéztem egy kicsit a BIOS-ba. Már van valami fogalmam a dologról. Hány Mhz-re lőjem be a ramokat? Megtaláltam, hogy lehet a feszt és az időzítést állítani.
Nézegettem a "tuning" menüt, de nem túl logikus....
Valahogy nagyon nem úgy működik, mint a DS3. Beállítok 400-as FSB-t, erre a proci 900-on megy. (9-es szorzó mellett). Nem igazán értem a logikát, de arra már rájöttem, hogy az FSBx2,25 az órajel. Tehát 1066-nál megy alapon a proci. Viszot, hogy ez hogy kapcsolódik a ramokhoz, arra még nem sikerült 100%-ba rájönnöm.
Ha jól emlékszem (nem tudok ránézni, mert már bent vagyok melóba) alapból 1.5v-t kapnak a ramok. Az létezik?
-
TazLeacher
nagyúr
Ebből nem tddom, hogy Te tudod-e, hogy ezeket milyen chippel szerelik, vagy kell a pontos sorszám?
Ha esetleg tudsz majd segíteni, akkor elég részletesen, ha lehet, mert pl. úgy hallottam, hogy a DDR3 tuningnak semmi köze a proci FSB-jéhez, nincs felszorzás, mint a DDR2-nél. Ez nekem elég új. Tegnap sajnos nem volt időm, hogy nézelődjek a BIOS-ba, összeraktam megnéztem, hogy minden megy-e, azt mentem aludni (most meg melóba vagyok), úgyhogy még semmit nem tudok erről.
-
-
-
-
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
-
AirBooms
addikt
-
-
-
AirBooms
addikt
1,65 V-ot.
Amúgy most memtest 86-ozok, s kiderült, hogy 1800 8-8-8-16-on (ezek a gyári értékek) is szinte egyből hibáznak 2,0 V-on. Szóval itt valami bűzlik.
Most átraktam őket az 1-3 slotokba, s érdekes módon egyelőre CL8-ban hibátlanul megy a teszt. Pedig állítólag aranyszabály, hogy DDR3-as ramot csak a 2-4 slotokba szabad tenni! Asszem, ez most megdőlni látszik...NF-ben nem tudom kipróbálni őket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GIGA: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! HP Z8 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest