Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi. Tegnap belenéztem egy kicsit a BIOS-ba. Már van valami fogalmam a dologról. Hány Mhz-re lőjem be a ramokat? Megtaláltam, hogy lehet a feszt és az időzítést állítani.
Nézegettem a "tuning" menüt, de nem túl logikus....
Valahogy nagyon nem úgy működik, mint a DS3. Beállítok 400-as FSB-t, erre a proci 900-on megy. (9-es szorzó mellett). Nem igazán értem a logikát, de arra már rájöttem, hogy az FSBx2,25 az órajel. Tehát 1066-nál megy alapon a proci. Viszot, hogy ez hogy kapcsolódik a ramokhoz, arra még nem sikerült 100%-ba rájönnöm.
Ha jól emlékszem (nem tudok ránézni, mert már bent vagyok melóba) alapból 1.5v-t kapnak a ramok. Az létezik?
-
TazLeacher
nagyúr
Ebből nem tddom, hogy Te tudod-e, hogy ezeket milyen chippel szerelik, vagy kell a pontos sorszám?
Ha esetleg tudsz majd segíteni, akkor elég részletesen, ha lehet, mert pl. úgy hallottam, hogy a DDR3 tuningnak semmi köze a proci FSB-jéhez, nincs felszorzás, mint a DDR2-nél. Ez nekem elég új. Tegnap sajnos nem volt időm, hogy nézelődjek a BIOS-ba, összeraktam megnéztem, hogy minden megy-e, azt mentem aludni (most meg melóba vagyok), úgyhogy még semmit nem tudok erről.
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
1,65 V-ot.
Amúgy most memtest 86-ozok, s kiderült, hogy 1800 8-8-8-16-on (ezek a gyári értékek) is szinte egyből hibáznak 2,0 V-on. Szóval itt valami bűzlik.
Most átraktam őket az 1-3 slotokba, s érdekes módon egyelőre CL8-ban hibátlanul megy a teszt. Pedig állítólag aranyszabály, hogy DDR3-as ramot csak a 2-4 slotokba szabad tenni! Asszem, ez most megdőlni látszik...NF-ben nem tudom kipróbálni őket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ArmA 3 - This Is War
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest