Keresés

Aktív témák

• VGYke

addikt

válasz SzlobiG #4395 üzenetére

Performance gyorsít? :F Nekem normálon, Fast-on semmi (igaz nem mértem ki a változást), turbón gigantikus fagyi. Miért? :F

• VGYke

addikt

Sziasztok! Olyan ''kezdőnek'' mint én (és társaim) nem tudnátok ajánlani 1 olyan (lehetőleg magyar) linket, ahol el van magyarázva a DDR2 működése és az, mi, mit jelent?
    Gondolok itt a Mhz, kontra tCAS-tRCP-tRP-tRAS, (hab a tortán: tRRD, tRC, tWR, tWTR, és tREF) összefüggéseire?
    Szóval leegyszerűsítve input a fenti, output a MB/sec.
    Már kezdtem azt hinni, tapisgálok valamit, amikor ezt olvastam valahol: ''N/B Strap CPU As (FSB-RAM arányok): minél magasabb Strap értékeket használunk azonos memória órajelekhez, a sávszélesség annál kisebb lesz.''
    Na, itt az ideje hogy az alapoktól kezdve, újrakezdjük a DDR2 működésének (végső soron beállítás összefüggéseinek) megismerését!

[Szerkesztve]

• VGYke

addikt

válasz istu0517 #4215 üzenetére

istu0517! Én is azt hittem! Igaz 2GB Vista alatt van. Kikapcsolt virtuális memória mellett simán fut minden (na jó, full teljesítményt igénylő játékaim nincsenek, csak Settlers4Re.., Doom3, Call of Juarez), de simán elmentek virtualis ram nélkül.
    Aztán néha a Vista beszólt, hogy elfogyott a ram, és nem is feltétlenül játék alatt vagy után! A win ilyen, kell neki!!!! Szerintem 8giga mellett is kell! Itt az a kérdés, hogy milyen ram mellett mekkora az igénye, mert ugye a túl nagy virtuális, a HDD + töredezettség miatt lassít be.

• VGYke

addikt

válasz Qru #4214 üzenetére

Qru! Hálás köszönet :R ! Ha az alaplap alapból 1,8V-ot ad, akkor felemeltem +0,3V-al =2,1V (?? Everest szerint DIMM 2,11V = biosban csak +0,xyz-t tudok adni)
    A Memtest-86V3.2 alapbeállításon 1 pass + 2.pass 30%-ig lement hiba nélkül. Ez jelentheti azt, hogy győztem és 2,2V helyett 2,1V-on 4-4-4-12 beállítással stabil a RAM? Vagy egyéb stresszprogram futtatása javasolt?
    A többi beállításhoz (tRRD, RankWritetoRead, stb, amiről halvány fogalmam sincs mi) egyelőre ne nyúljak, legyen ''Auto'', illetve ''Refresh to ACT Delay''=0???
    És ha még kérdezhetek, a ''High Speed DRAM DLL Setting'' Option1-Option2 beállítás mi a bánat? Ugyan így a ''Memory Performance Enchange'', Normal, Fast, Turbo beállítás micsoda? Na azt tudom, hogy turbón óriási volt a fagyás :(( , fast-on nem történt semmi.
    Egyébként 5-5-5-18-ról 4-4-4-12-re állítva a ramot, a következő változott:
    Vista RAM élményindex: 5,7=5,8
    3DMark06: 8376=8393, 3DMark05: 13681=13942 (a növekedés belefér a ''mérési hiba'' kategóriába)
    EverestUltimate v4.00 olvasás: 6215=6285, írás: 4185=4222, más.: 4620=4813, késleltetés: 78,2=76,6ms
    Szóval az első lépések megvannak! Igaz az eredmény kb1-2% gyorsulás, nem túl sok úgy, hogy a RAM-ban kb 16%-al több hő keletkezik (persze ez lehet hogy hülyeség :DDD )...

• VGYke

addikt

Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok DDR2 beállításokban. így elnézést ha számotokra teljesen egyértelmű dolgokat kérdezek!
    A cuccom: Gigabyte965P-DS4 Award F9 BIOS, Core2 E6600, RAM=2x1 GB Kit Geil Ultra (low latency) 800Mhz CAS4 (azonosító szám sajnos nincs a dobozán, csak 800Mhz és CAS4)
    A RAM, tudtommal 4-4-4-12-es, a BIOS, auto beállításon 5-5-5-18-ra állítja. Ennek így kell lennie, a ''gyári értékek'' nincsenek eltárolva a RAM-ban és a BIOS-nak nem kellene felismerni?
    Ha kézzel beállítgatom (CAS, RAS to CAS, RAS Precharge, tRAS) 4-4-4-12 értékre, a többi értékhez (ACT to ACT..., Rank Write.., Write to Precharge..., Refresh to ACT..., Read to Precharge..., Feszültség) nem nyúlok, döbbeneteset fagy, a memteszt 0,001sec múlva ontja a hibákat. Na, szóval ez nem olyan egyszerű!
    Mit ellenőrizzek le és hogyan induljak el a normális beállítások (később tuning) útjain?

Aktív témák

Hirdetés