Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Phoen|x
üzenetére
Erre csak annyit mondok, hogy a ds3 2018 március óta van meg. Először PC-re vettem meg, majd az első boss miatt abba is hagytam. Ami ugye a játék első 15 percében van már.
Aztán végül pár éve megvettem PS-re, hogy majd ps-en jobb lesz mint egér bill kombóval. Végül eljutottam a végéig, de feladtam a nameless miatt. Ma meg végül a nameless skip-el vittem végig.
Ja, és pc-n és ps-en is megvannak a dlc-k is.
De ott is maradnak.
Számomra az ER kellemes csalódás volt, hogy az ilyen n00bok mint én is végig tudják vinni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Phoen|x
üzenetére
Azt nem is figyeltem, hogy sold out.
Úgy látszik tényleg van piaca az ilyesmiknek.Más: kb. ezredik DS1 végigjátszásom, most egész sokáig sikerült "tisztán" tartani a walkthrough-t, csak a Crystal Cave-nél kezdtem el save scumolni. Ezt elég nagy sikernek élem meg, tekintve, hogy a legutóbbi Remastered végigjátszásomnál Xboxon már a Capra Demonnál elfogyott a türelmem.

-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Szidtam ám én is az ogrét, amikor a tizedmásodpercre ugyanúgy elnyomott dodge-om hol sikeres, hol meg ugyanarra begrabbel, vagy amikor hol sikeresen eldodge-olok a két kézzel földre csapása elől, hol meg tök ugyanazzal az ütemmel dodge-olva rámfordul közben ("rollcatch-csel), és odapasszíroz a földhöz. Nem igazán láttam benne a rendszert. Viszont mégis élveztem, valahogy kihívás érzetet keltett.
Mondjuk ezek még csak ergya minibossok, így nem tudom, mi lesz, ha megjönnek a komolyabb játékosok.
(A tutorial végénél a story boss-t kb. felfogni sem tudtam, már le is pofozott a francba. Oké, ott elvileg ez a normál, de jó lett volna legalább kicsit felvenni ellene a kesztyűt!) -
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Most értem túl a chained ogre-n. Egyelőre nagyon tetszik, bár tényleg szokni kell egy-két dolgot. Egyszerre ismerős és mégis idegen.
Eddig általánosságban a minibossok közti részek nem nehezek (csak nagyon észnél kell lenni, meg sunnyogni/orgyilkolni, ha lehet), a két miniboss viszont feltörölte vele párszor a padlót. Úgy látom, itt nem lehet eltávolodni az ellenféltől és "ablakra" várni, hanem végig testközelben kell forgolódni, agresszív stílusban támadni, de közben folyamatosan résen lenni a jól időzített deflectre, dodge-ra, ugrásra, attól függően, hogy mit akar éppen. (Szvsz ebből a szempontból nehezebb ezért egyelőre, mint a megszokott souls formula. Viszont intenzívebb élményt is ad.) -
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Most mondhatnám, hogy nem klasszikus párharc, mert dual boss fight lesz (két opponens van ilyenkor), ráadásul henchman-ekkel (bírálóbizottság tagjai)
, de az az igazság, hogy inkább az idő az (pl. az előadás beleférjen a megszabott időbe úgy, hogy viszont minden olyat el is mond az ember, amit mások fontosnak vélnek), ami kicsit nehézzé teszi a harcot. A többi része olyan, mintha god mode-ban mennék (nagyon jó bírálatokat kaptam), csak az a fránya idő... az mindig is a gyengém volt. (Állítólag elég élvezetesen tudok előadni, csak sokat pofázok, nehezemre esik nem sztorizgatni, jobbra-balra kikacsintani közben... itt meg ugye nem lehet ilyet, főleg nem egy olyan bizottsági elnökkel, aki a hírek szerint háklis arra, hogy másodpercre minden idő be legyen tartva.)Amúgy Sekiróba tegnap este csak belenéztem (harc még nem volt, a kardom megszerzéséig vittem csak el), és megdöbbentem, hogy a Fromsoft normális ugrást is tud ezek szerint játékba rakni.
(Oké, az ER már majdnem vállalható volt ebből a szempontból.)Szerk: persil: oké, igyekszem észben tartani

-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Hát, én most még az elején, a nagy páncélos lovagszerűségeknél beleuntam. Nem nehezek, de ha itt tényleg az az effektív harc mód, hogy nem dodge-olok (mert ha igen, akkor tök random, hogy a mellém egy méterrel beütő fegyverrel eltalál-e, esetleg rollcatch-csel stb.), hanem körbe-körbe megyek körülöttük, ezek pedig eszetlenül csapkodnak a semmibe (így el sem tudnak találni, volt, hogy két percig ezzel szórakoztam, közben direkt oda sem ütöttem neki - röhej), esetleg még le is esnek a szakadékba....
A DS1 remastereden is érezni lehetett a kort, de az ezzel együtt is tiszta élvezet volt. A DS2 viszont nem tűnik annak. Valahogy nem érzem, miért kellene ezt nekem végigvinnem. Pedig Majula gyönyörű/hangulatos hub-nak tűnt.
(Szerintem ebből Sekiro vásárlás lesz
) -
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Vállról indítható rakétavetővel hitelesebb lett volna
A Sekirohoz: Most a Lords of the Fallen (2.0) elején is volt boss, akit ezerszer könnyebb volt parry-vel leverni (elsőre csak dodge-oltam -> meg is haltam, második nekifutásra próbáltam a parry-t, és úgy egyből meglett), magyarán ismerkedem/barátkozom ezzel a mechanikával. Lehet, hogy az lesz a vége, hogy megkedvelem, és egy akcióban behúzom majd a Sekirot!
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Az első (előző) végigjátszásomban, legalábbis az alapjátékot tekintve én is Aldrich-csal szívtam még relatíve többet, persze a már említett Lothric tesók mellett. Érdekes, a Pontiff, a Dancer vagy éppen a Nameless King simán lementek akkor (talán egyszer haltam csak mindegyiknél), de pl. Aldrichnak kb. ötször futottam neki.
Ezúttal Aldrich is könnyen lement (emlékeztem rá), igaz, csak a második próbára, mert az első nekifutásomnál valamiért spammelte a nyílzáporát, és a harmadiknál elcsesztem, nem futottam ki eléggé, s pillanatok alatt bedarált vele. Másodikra már visszavettem a greedből, és úgy sima liba volt.
Ez a ráfutásom amúgy úgy néz ki eddig, hogy:
Wolnir: 2 halál (szégyellem is
, mert röhejesen könnyű boss, de elfelejtettem az életszívós felhőt, és kétszer is beleragadtam, miközben a karkötőit hajkurásztam)
Pontiff: 3 halál (anno másodikra meglett - ezúttal nem éreztem annyira a támadásait, bár a harmadik ráfutásra már belejöttem, s akkor is majdnem sikerült; negyedikre meg talán 2-3 estus kellett összesen)
Aldrich: 1 halál
Dancer: 1 halál (az a rohadt greed, mint általában)
Dragonslayer Armor: 1 halál (másodikra viszont két estusból meglett - az első ráfutás igazából arról szólt, hogy visszaidézzem, mit tud, ezért akkor hagytam még érvényesülni)
Champion Gundyr: 1 halál (az első próbámnál kb. 1 mm-en múlott, hogy nem lett meg - a gurulásból elejtett vágásom pont nem érte el, ellenben ő beindult, és bár nekem kb. 75% hp és szinte tele tár estuskészlet volt, két másodperc alatt agyonvert két kombóval (ahogy felálltam az első után, már belém is tolta a másodikat)
Nameless King: ~5, esetleg 6 halál (nem számoltam pontosan - az előző körben másodikra lement, ahol a második fázisa ráadásul az első próbálkozásom volt. Hát, ezúttal nem volt akkora szerencsém/nem voltam olyan penge)
A játék végig bossnak majd a DLC-k után megyek csak neki. Az anno is nagyon ergya volt (addigra durván túlerősödtem szerintem), jóformán estus sem kellett hozzá. Szerintem most sem lesz másképpen.A DLC-ből Friede-re leszek nagyon kíváncsi! Anno harmadikra lement (én lepődtem meg a legjobban rajta), de az mákos menet volt. Lehet, hogy most elidőzök majd nála egy keveset.
Ja, és a másik DLC-ből Midirt otthagytam, nem nyomtam le. Szerintem ezúttal sem fogom, de azért rápróbálok majd párszor. (Lock nélkül béna vagyok ellene, a lockot meg ugye úgy dobálja le magáról, mintha égetnő, s már bolondul is meg a kamera rögtön...) -
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
A parry mechanika nekem nagyon "nemgyerebe", helyette ilyen "bukfencpajtás" módban tolom. (Egyedül az ER DLC egy bizonyos, csak így legyőzhető ellenféltípusánál voltam hajlandó parryzni/tanultam be ott az időzítést.) Ezért kicsit sem vonz a Sekiro, noha a látvány, körítés stb. elég vonzó. (A játékmechanikája viszont cseppet sem.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Nahát, éppen a GoW-ot tolom én is (de én még - fáziskéséses lemaradásban - a 2018-as alkotást)!

A harcrendszere - számomra - a Fromsoft játékokhoz képest kicsit "következetlen". Például vannak ellenfelek (Viken, Traveler), ahol a fejlesztők érezhetően úgy gondolták, hogy inkább dodge-old a támadásaikat. Úgyhogy ezeknél a dodge mechanika kifejezetten megengedő - kis túlzással még bénázhatsz is, akkor is viszonylag nagy időablakod van, és jó eséllyel elkerülöd a csapást. Másoknál viszont, ahol mondjuk block vagy parry lenne az üdvözítő a fejlesztők szerint, a dodge sokszor nem is működik rendesen, mert már dodge közben rád fordul az ellen (például duplafejszés draugr ellenfelek), és csomószor "beér" és eltalál, hiába gurultál.
Illetve furcsa az is, hogy a szintkülönbség mennyit számít. (Pl. ha alattam van 1 szinttel az ellen, akkor hagyhatom, hogy üssön, csak karcolgatni fog, míg ha felettem van eggyel, már combos pofonokat tud kiosztani. De ez vonatkozik a támadások megtörésére, az ellenfél ütésekkel lökögetésére mindenre. Nem mondom, hogy szar, csak furcsa...Tegnap rápróbáltam (egyszer, kíváncsiságból) egy valkűrre is: ott meg a locknak értelme sem volt, mert 5 másodpercig nem maradt rajta soha. (Nem nagyon használtam lockot a GoW-ban, de bizonyos ellenfelek ellen - pl. egymagában megjelenő traveler -, azért hasznosnak bizonyult. Nem bántam volna, ha a valkűrnél is működik - vagyis le tudja követni a kamera az ellen cikázását...)
Azért ezt leszámítva nagyon élvezetes, viszonylag könnyű/könnyed (balanced nehézségen - azért a valkűr elp*csázott elsőre, de majd úgyis a játék vége felé akarok rájuk menni majd), és a legelején ugyan nem éreztem, hogy ez vajon miért "hű, mekkora játék!", de az első pár óra alatt azért elkezdett behúzni, az apa/fiú páros (Kratos "előéletét" nagy vonalakban ismerem), no meg a többi megjelenő karakter egyre érdekesebbé válni, és egyre jobban élveztem/élvezem, s most már én is azt mondom, hogy ez egy nagyon-nagyon korrekt módon összerakott, kiemelkedő élményt adó játék!
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Nem lesz ezzel gond: csak próbaképpen indítottam egy warriort, két kézre fogva a csatabárdot (mert pajzssal nem bohóckodunk a jelszó már az ER karakterem óta!), és a tutorial legelején "fordulj vissza" feliratnál tovább mentem, mert miért ne, ez csak próbakarakter! Nem sajnáljuk, ha elkenik a száját, nem ijedünk meg!
A jelek szerint még benne van a kezemben a "bugi" a mai DS1 finálé (DLC tartalom + Gwyn letolása) után, mert elsőre lenyomtam azt a kristályos akármi gyíkot, aki ott héderelt a kanyon végében
(Igaz, elment a három estus, és annyi hp maradt mindössze, hogy ha valaki csúnyán rám néz, már attól meghalok.) És nem volt gond a "sebességgel" sem. (Nekem valahogy amúgy is jobban fekszik a jelek szerint, amikor gyorsan kell reagálni, és nincs "késleltetés".)Holnap megnézek egy mercenaryt is, mert izgat az a duál penge (csak akkor már négy gomb lesz a támadásokra vszg., én meg akkor tudok jól koncentrálni, ha nem kell polipot játszanom), azután eldöntöm, hogy ez lesz-e vagy maradok a harcosnál. (A knight sem lehet rossz, ha no magic fegyveres figurát gyártanék, de valahogy uncsin genericnek éreztem rápillantva.)
Mercenaryval nyilván egy dexes, a warriorrel meg egy quality build felé kacsintgatnék. (Oké, tudom, bárkiből lehet bármi, de szeretek már az elején úgy választani, hogy az adjon egy irányt.) De vszg. rálesek azért egy-két oldalra előtte, hogy lássam, kb. milyen irányba érdemes fejleszteni a karaktert: pl. az is lehet, hogy valami str build lesz majd a vége.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
MageRG és Phoenix: köszi!
Azt nem írtam, de a játékban a legveszélyesebb dolog a gravitáció volt (Blighttown, Crystal Cave, Anor Londo tetőgerendázat, Royal wood az alattomos szakadék részekkel pl.), míg a legkeményebb ellenfél a kamera

Amúgy viccet félretéve: szuper játék volt, tényleg! (A DS3 éppen 2 perce települt fel a gépemre.)
-
nanamii_o
tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Demons soulsban is van egy ilyen, hogy le van szúrva a földbe egy kard és azzal kell kinyírni a bosst. Először nem tudtam kinyírni, mert tele volt az inventorym és nem engedte, hogy felvegyem a kardot, de közben lőttek mindenhonnan. Az is vicces volt.
Nagy player vagyok, tudom.
Egy csomó ilyen storym van még. Volt olyan, hogy bossharc közben tört el a kardom, de nem volt nálam az a por amivel meg lehet javítani és úgy kellett megölnöm. Akkorát sebeztem mintha kaviccsal dobáltam volna kb.
-
Beretvás
veterán
válasz
Phoen|x
üzenetére
A második face nem nehéz videok alapján, csak odáig eljutni nekem még nem sikerült. Nem érzem még kicsit sem. Meg nem nyitottam ki a mellék utat a bosshoz sem, elfelejtettem tegnap. Majd ma ha az időm engedi. Aztán adok a pofájának. Tegnap elment 2 órám mire befarmoltam 1 milla soult a 15 intelre. Most 108 as a kari.
nem tudom jo e a szint mire elértem a twinhez.. bár lehet itt nem úgy van mint BB nél hogy a skillt tudod kompenzálni némileg szintezéssel. -
Tasunkó
őstag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Olyankor nagyon virtuózok szoknak lenni, nem tudom eldönteni, hogy csak képzelődöm, vagy leprogramozták hogy milyen mozgásom utal idegességre a végén. Viszont a DS2 -ben az biztos van, hogy egyrészt vannak etapjaik, de az utolsó 10-20 százaléknál felforr a vérük, de előtte eljátsszák 1 pillanatig hogy megroggyannak, a DS1 olyankor inkább kíméletesebb volt. -
Tasunkó
őstag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Nem szeretem a DLC-ket, de a DS2-nél kezdtem értelmét látni a DLC-nek. Kinézetre is, tartalomra is, jobb mint az alapjáték. Talán a boss-ok között vannak nehezek, de jó kihívások is. A sárkányos az nagyon epikus harc volt, a DLC-ben, meg jó balansz, nekem. Másodikra mentem bele, és lehet hogy elsőre könyebbek, az Ivory-t 1 évig pihentetnem kellett, szóval ha ki akarod próbálni, fontold meg, mert NG+on még erősebbek lesznek. Persze te is, de...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem tudom jo e a szint mire elértem a twinhez.. bár lehet itt nem úgy van mint BB nél hogy a skillt tudod kompenzálni némileg szintezéssel.