Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
Teljesen igaz : a D-Link WiFi-je sokkal gyengébb a Huawei-től. Nincs az a beállítás, amivel jobbra, vagy legalább ugyan olyanra tudtam volna kihozni. Persze ez a meglévő eszközeimre igaz. Lehet, hogyha beújítanék egy AC-s Stick-re minden megváltozna, de mióta beállították a NET-emet, azóta a Huawei is izzít 70/70-nel. WiFi-n az meg simán elég nálunk.
-
-
minas
aktív tag
Ugyanazzal a kliens készülékkel, ugyanolyan távolságról, ugyanolyan körülmények között jobb a wifije a huaweinek, mint a d-linknek. Tudom, akkor minek kínlódok, használjam a huaweit....
Használom, a d-lnk meg megy a fiók mélyére, nem üzemeltetek olyan készüléket, ami az áramfogyasztáson túl egy forintot nem ér (még szerencse, hogy ingyen adta a telekom). -
-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #91 üzenetére
Azért kaptuk/kértük ezt a d-link routert, hogy wifin is tudjunk minél többet kihasználni az előfizetett gigabites netből. Ehhez képest 45-50 megával megy csak a wifi. És ugyanarról a helyről a huaweiről sokkal erősebb jelet lehet fogni (mindkettőn a 2,4 GHz-en) , mint ez a f*s d-linkről. Vagyis kb. semmi értelme nincs.
-
-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #88 üzenetére
Ez jó kérdés, nem állítottam be semmit a saját menüjében, csak bekötöttem és kész. LAN és WLAN megy. Ezek szerint ezt be kellene állítanom?
-
-
minas
aktív tag
A meglévő telekomos huawei router mellé be lett kötve a kapott d-link dir-842 a gigabites nethez.
Létezik, hogy d-link sokkal gyengébb wifi jelet ad, mint a huawei. Mert ez utóbbi 2 antennás és még sötétítő függöny takarásából is erősebb jelet ad, mint a d-link a 4 antennával jobb pozícióból. -
toyee09
csendes tag
válasz
Vjankovics82 #80 üzenetére
Birja az 1000 mbitet! Gigabites kartya van a laptopba, nem tudtam rajonni mi okozhatja!
-
Itt kéne kitörölnöm mindkét mezőt és a D-Link-ben pedig beírnom felhasználónevem@@t-online.hu/ jelszavamat? Azt a jelszót, amit a Telekom felületén meg is tudok változtatni?
IgenTedd fel a Router gondok topikban is.
-
kokokka
addikt
válasz
Gubek-Einste #83 üzenetére
Az az igazság, hogy hárommal feljebb már leírtam. Azóta annyit javult a helyzet, hogy torrenten néha tudok mérni 20-25Mb-ot is, de ez a plafon és csak kábelen,PC-n. A mérésem továbbra sem megy 300 fölé kábelen, közvetlen PC-n mérve (Speedtest). A Wi-Fi-m továbbra is max 50, de ez lehet hogy javul, ha be tudom élesíteni a már megkapott DIR-842-őt. Erre két nappal ezelőtt ráment már majd két órám, de nem sikerült. Ez a PPPoE nem tiszta számomra :
A Huawei menüjében ezt találtam :
Itt kéne kitörölnöm mindkét mezőt és a D-Link-ben pedig beírnom felhasználónevem@@t-online.hu/ jelszavamat? Azt a jelszót, amit a Telekom felületén meg is tudok változtatni?
És ha már itt járunk van még egy gondom, mióta a Huawei-t bekötötték : A Popcorn A300-amra eddig hiba nélkül torrenteztem három éven keresztül. Most viszont ha elindítok egy letöltést az egy idő után leáll, mert megszakad a kapcsolat. Ez teljesen random, van, hogy az indítás után nagyon hamar, van, hogy csak pár perc múlva. A PC is elveszíti a Popcornal a kapcsolatot oda-vissza, tehát a megosztott mappáimat sem érem el a lejátszóról és a lejátszót se érem el a PC-ről. Ezen csak a lejátszó újraindítása segít. Ha ez megvan, indítom a torrent letöltés folytatását, de egy idő után megint ez történik. Újra és újra és újra. Tele van a hócipőm, de nem jövök rá mi lehet a baj. Hozzáteszem, ez alatt végig van IPTV-m és internet elérésem a PC-n, és WiFi a fiam szobájában is, tehát a NET nem szakad meg. Sőt, azt is leteszteltem már, hogy ha WiFi sticket dugok a Popcornba és azon megy rá a NET nem vezetéken, akkor minden tökéletesen működik.Ahogy vissza állok kábelre, megint kezdődik minden előről
Na ez nem lett rövid, de talán valaki tud segíteni mert nagyon tanácstalan vagyok -
Ezek szerint igen, írd le mi a gondod aztán majd válaszol rá valaki ha tud.
Egyéb lehetőségek (általános):
Általános hibaelhárítás
Wifi gond
Hálózat kialakítás/karbantartása -
kokokka
addikt
Ennyire kihalt ez a topik? Sokan privátra sem válaszolnak, itt meg aztán úgy látom nagyon ritka a jelenlét?
-
kokokka
addikt
Sziasztok!
Bekötötték az 1000-es NET-et. Most ezeket mérem Speedtest Beta-n, több eszközön is :
WiFi : 50Le 50Fel
Vezetékkel : 300Le 200FelFelhívtam az ügyfél szolgálatot, megerősítettek benne, hogy hamarosan megkapom a DIR-842-est. A kérdésem egyenlőre valójában az, hogy a mért 300Mbit mellett, miért szedek csak 7-12Mb-tal? Mindegy honnan, mindegy mit, mindegy mikor : e fölé nem megy sosem. Se Torrent, se Steam, se Google drive, sehonnan nem jön gyorsabban. Vezetéken PC-re is és média lejátszóra is próbáltam, de nincs javulás. Valamit nem állítottam be vagy ennek más oka van?
-
cyber86
őstag
Úgy tűnik sikerült nekem kifognom egy hibás darabot, mert már vagy 3x csináltam factory resetet a 2.4 es wifijét nem látni meg ha csak az van bekapcsolva akkor nem is világít a led, hogy a wifi be van kapcsolva rajta.
-
toyee09
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #77 üzenetére
Feltettem! Ujratelepitettem a windowst is, annyi lett az eredmenye hogy 150-180 mbit a letoltes! Kiprobaltuk masik laptoppal, az adta 770 mbit mint telekomosnal! Egyeb otlet? Koszonom a segitseget!
-
-
toyee09
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #74 üzenetére
Sztem OS, de ezt hogy tudnam kideriteni h biztosan?
-
toyee09
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #74 üzenetére
Marmint a laptop halokartyajanak driverere gondolsz h a gyarit vagy oprendszer altal letoltottet hasznalok?
-
-
toyee09
csendes tag
Sziasztok! Volt kint telekom es beallitotta netet, az eszkozeiken siman mertek 700/200 mbit/s sebesseget! De sajat laptopon barmit allitok letoltes 60-80 mbit/s , a feltoltes 150-170 mbit/s! Sosem lattam ilyet, vkinek otlete h ez mitol lehet! Halokartya gigabites, ONT Huawei + D link dir 842 adtak melle! Koszi segitseget
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Most kaptam meg a dlink dir-842 ac1200 routert, amit ap módba állítottam be. Lan kábelen szépen megy is net rajta keresztül, de wifi-re egy eszköz sem akar akar csatlakozni. Nemtudom mitől lehet ez? Próbálja meg egy resetet és újból konfigoljam?
-
Radion16
csendes tag
Sziasztok!
Nektek a szolgáltatás megrendelését követően mennyi idővel hozta ki a futár a Routert? Volt valami előzetes nyoma, vagy csak random beállított vele?
Köszi előre is.
Üdv: Radion -
zsotyo
csendes tag
Probléma megoldva
A Network Settings Enable DNS Relay: Disabled-re kellett állítani és működik rendesen a telefonokon is a net....
-
zsotyo
csendes tag
Sziasztok.Találkozott már valaki olyan problémával hogy huawei hg8247h mellé van berakva a dlink router és 2 laptopon wifin keresztül rendesen működik de két más típusú samsung telefonon a böngészők egyáltalán nem működnek (www.google.hu szerverének dns-címe nem található) hibát írnak ki,de viszont az online rádió alkalmazás működik meg a facebook is működnek
Ui:Előtte egy tp-link1043nd volt azt ha visszateszem minden hibátlanul működik... -
rankesz
veterán
válasz
Gubek-Einste #66 üzenetére
Openwrt van rajta nagyon rég óta. Meg lehetett volna oldani, de már jó ideje kevés is volt a netemhez, meg csomó ac-s eszközöm van, no meg a Surface 3 laptopommal se szerették egymást, szóval eléggé érett a csere
-
-
rankesz
veterán
Én is befogtam a héten egy ilyen típust, mert :
Sikeresen kizártam magam a tplink 1043-asomból
És olcsón hozzájutottam egy ilyenhez (5500 ft)Van esetleg ehhez a típushoz custom firmware? esetleg mód VPN-re?
-
csixy
addikt
válasz
morpheus133 #63 üzenetére
AC-n is jelentkezik ez a probléma? Én úgy használom és hibátlanul megy.
-
csixy
addikt
válasz
morpheus133 #61 üzenetére
Keress neki adequat kliest!
-
morpheus133
tag
Sziasztok!
Az lehet hogy a 7 éves TL-WR1043ND jobb mint ez a készülék?Olyan mintha állandóan elvesztené a jelet. Elkezdek lejátszani bármilyen videót, az percenként megáll és újra pufferel. (2,4 és az 5 Ghz en is..)
Mig ugyan azon a helyen a 1043ND tök flottul működik...Lehet valami beállítás vagy a készülék hibás?
-
szabyybp
csendes tag
Szevasztok !
Most szereztem egy ilyet. Nem tudom elmenteni a beállított konfigot, mert csak a passt kéri és nem ment semmit ...mondjuk firefoxban próbáltam csak.
Valamint nem találom a fix ip cim kiosztás lehetőségét DHCP -ben .
Ne is keressem vagy csak én vagyok még ügyetlen ?Köszi
-
válasz
enginev3.0 #58 üzenetére
Nem tud.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Ez a router tud olyat, hogy Wifin befog egy Wifit és azt továbbítja? Szóval nem kábelen kapja a netet, hanem Wifin és továbbítja azt szintén Wifin
-
Sanya
nagyúr
valaki el tudja kérni a telekomtól ennek a routernek a telekom által módosított verióját?
sajna nekem amikor megkaptam frissítettem a korábbi 2.02 stabilra és hiányzik a 2.03
-
Looserke
őstag
válasz
Gubek-Einste #51 üzenetére
És ilyen esetben, hogy lehet a port fowardot majd megoldanom, hogy torrent meg hasonlók ne reklamáljanak? Ugye a HGW-ban nem fogok tudni PPPoE Passthrough-t beállítani, hogy a továbbiakban egyszerű modemként működjön, mert az emeleti IPTV közvetlenül rá lesz kötve a HGW-re. A D-link routert milyen módba kell majd állítani?
-
-
Looserke
őstag
válasz
Gubek-Einste #49 üzenetére
az a baj, hogy a lenti fürdőből nagyon gyenge lenne mindenhol a WIFI jel, ezért van a router a nappaliban, csak eddig ugye VDSL volt és SatTV, nem kellett IGMP-re figyelni és az emeletre se kellett vezetékes net
-
-
Looserke
őstag
válasz
Gubek-Einste #47 üzenetére
nem tudom mi az az ONT...
A hálózat adott sajnos, be van kábelezve a falban. Az optikai kábel a lenti fürdőszobánál jön be, oda került a modem is HG8245H. Innen a lenti fürdőszobából (nem használjuk fürdőszobaként) ágaznak el csillagpontosan a szobákba menő UTP cat5e kábelek. A modem LAN1 portjába van dugva a nappaliba menő UTP kábel, a LAN2-be pedig a fenti hálószobába menő UTP kábel, amire közvetlenül lesz rákötve az IPTV.
A kérdés a nappaliba lévő UTP kébel megosztásáról szól, azt szeretném vagy switch-el, vagy amennyiben ez a router tudja, akkor így megosztani a netet a nappali IPTV-je és a router között. -
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Rendeltem IPTV szolgáltatást 2 TV készülékhez és 1000Mbites netet. Van itthon gigabites router ami osztja a netet (ez nem IGMP képes) a PC-nek és wifin a mobil eszközöknek (eddig VDSL-em volt és SatTV). A modemtől minden szobába be van kábelezve az UTP kábel a TV készülékekhez a falban. Viszont a nappaliban kijövő vezetéket szeretném megosztani a TV és a router között. Kell ehhez egy IGMP/Multicast támogatású switch, vagy tudja ezt kezelni a Telekomtól érkező D-link DIR-842 router?Switch-el a falból kijövő 1 UTP kábelt osztanám ketté és az egyik menne az IPTV beltéribe a másik a Routerbe. Vagy a falból kijövő utp mehet egyből a D-link routerbe, ha tudja az IGMP/Multicast támogatást és onnan osztanám tovább a PC, IPTV és wifi felé???
Használja így valaki a D-link routert?
Köszi!
-
kychy
csendes tag
Üdv!
San2000: a dyndns-el nekem is volt gondom mert előzőekben mindenféle ingyeneset használtam. Ezek sajnos nem működnek vele. Viszont a D-Link szériaszámával lehet ingyeneset regisztrálni a dyndns.org -on! Nekem 2 hónapja hibátlanul működik FTP-re, Webfelületre, Transmission remote-ra.
Röviden 2 hónap után a routerről: Ingyen jó kis cucc, de valószínű hogy nem venném meg ha routert kellene vennem. Wifi képességek: hozza a megfelelő sebességet (amit a klienseim elbírnak) de lefedettségben jóval gyengébb mint az előző routerem (1043ND-openwrt). Pozitívum hogy telefonról 1080p 60fps videó akadás nélkül megy a TV-n ami 5Ghz hálozatra csatlakozik. Ez nem volt hibátlan 1043ND esetén.
Hiba nem volt vele, amit érdemes megtenni hogy fix IP-t adunk a fontosabb klienseknek, pl amit kintről elakarunk érni, nekem Raspberry Pi2-n Kodi fut és annak a telefonos távirányítója IP-hez van kötve, így ha lejárt DHCP lease time szinte minden új IP-t kapott.
Ethernet részét nem használom számottevően, NAS+Raspberry van csak rákötve.Összességében felhasználó barát, de aki Third party firmware-hez szokott annak kevés lehet.
-
san2000
tag
Szia.
Még nem voltam otthon.Melóhelyen voltam.
Sikerült egy délelőtt alatt beállítani.Nagyjából minden megy.
Tényleg elég egyszerű a menüje.Sok konfigurálásra nincs lehetőség.
A Dyndns-el szívok még egyenlőre.
Maga a router amúgy nem lenne rossz.
Tényleg nagyon jó a wi-fi része.
Meg kell szokni.Azért várom,hogy egyszer legyen rá valami értelmes firmware.Köszi az infókat.
-
san2000
tag
Sziasztok!
Ma hozta a T-com-os routert (D-link 842) a futár.
A gyári firmware mennyire használható rajta?
Nem találtam hozzá OpenWrt-t.
Eddig Tp-link 4300 volt,de netsebesség növelés miatt váltanom kellett.
Mit ajánlotok?
Használjam a gyárit?
Van esetleg valami jó alternatív firmware hozzá?
Köszi a válaszokat. -
-
Zolom89
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36 üzenetére
Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6205
-
-
Zolom89
senior tag
Hát valamiért sosem tudok 200mbps felett mérni és ezt is csak 5ghz-en. Telefon, laptop ugyan az kb. 1méterre a routertől.. kábelen minden rendben de ez a wifi hálózat nem akarja az igazat.
Egy fokkal így is jobb lett hogy kikapcsoltam az 2.4ghz szórást..bár nem tudom mi köze hozzá.van valakinek valami ötlete hogy mit lehet állítani ahhoz hogy ez több legyen?
Persze tudom hogy a "fogadó félnek" is tudnia kell hozzá feltételeket de az meg is van szerintem. Egy lenovo t430 laptoppal használom
-
válasz
kormi0312 #33 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is. -
kormi0312
senior tag
Értem. Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
Próbáltátok már az 5Ghz-es hálózat sebességét?
Nekem 27MB/s körüli sebesség jött ki állandóra, ugyanaz a szoba tiszta rálátással.
Ezt azért keveslem picit mert ugyan ez a vevő (RTL8814) már produkált 37MB/s körüli sebességet egy szintén kétsávos AC-s routerrel.Kíváncsi lennék, hogy nálatok milyen sebességen dolgozik?!
-
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
a telekomos verzión nálatok is: Firmware Version: 2.03MT ?
lehet / kell ezt majd a jövőben frissíteni? -
válasz
Vjankovics82 #28 üzenetére
Nem, az ONT-ben.
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27 üzenetére
Ez a D-link-be csináljam?
-
válasz
Vjankovics82 #26 üzenetére
Kikapcsolod a wifi-t benne és törlöd a PPPoE user/pass adatokat.
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25 üzenetére
Az ONT-t áttetted Passthrough módba? nem tudom mit jelent!
-
válasz
Vjankovics82 #24 üzenetére
Át kell irányítani a forgalmat a megfelelő kliens eszközhöz.
Az ONT-t áttetted Passthrough módba? -
Vjankovics82
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23 üzenetére
Mi az a forward? Huawei routerből van bekötve a D-linkbe!
-
válasz
Vjankovics82 #22 üzenetére
Kezdetnek port forward-ot kellene csinálni.
Hogyan van bekötve a D-Link? -
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
D-link Dir 842 rutert használok vagy 3 hete az utorrentbe piros háromszög felkiáltójellel jelzi a port nincs nyitva mit lehet csinálni hogy tudjak feltölteni?
Sok mindent próbáltam de beleuntam! semmit nem tölt vissza!
Valaki tudna segíteni? -
-
törölt tag
Akkor már megy is cserére...amúgy sem túl szimpi. Most tesztelgetem..
-
-
dburns76
újonc
Kérek tisztelettel mindenkit, hogy a fw-t ne piszkálja mert teljesen egyedi a Telekomnak fejlesztett...
a routerbe bele lett rakva DFS funkció ami sehol másutt a galaxisban nem található egy SOHO router esetében.
+ teljes IPv6 támogatás ami eszenciális.A jelenlegi fw-nél nincs jobb a routerhez és nem is lesz.
-
törölt tag
Sziasztok! Én most rendeltem faternak egy ilyet, de ha jobb, mint a mostani Asus RT-AC53 750-es akkor neki megy az, ez pedig nálam marad... elvileg van egy újabb kiadása, ahhoz láttam friss firmet, bár remélem már eleve azzal kapom... Paraméterekben kb. egyformák. A gigabites diginet kihasználására nem számítok, asus is csak max. 790-et hozott, igaz a digis srácok közvetlen méréssel az eszközükön keresztül még ennyit sem mértek. Viszont, ha a lefedettségben jobb akkor nyerő. Családi házban élünk, téglafalak, jó nagy telek...
-
-
lacima
tag
válasz
Gubek-Einste #9 üzenetére
290/200 siralmas...
-
lacima
tag
Egy sebességtesztet tudnátok dobni netmánia 1000-ről? Nekem is ez van csak üzleti előfizuval, de ezzel a routerrel siralmas a sebesség.
-
csixy
addikt
válasz
Gubek-Einste #6 üzenetére
Köszi!
-
-
csixy
addikt
Meglepetésszerűen ma hozta meg a futár a netmánia 1000-es telekomos internet előfizetés megrendelése és beüzemelése után a D-Link DIR 842-es AC1200-as routert. Nagyon megörültem neki, mivel kütyümániás vagyok. !!!! Sikerült beüzemelnem 3 órás küzdelem után. Az érzelmeim vegyesek, de a végeredmény pozitív. Ha meg akarod magad kímélni az idegbajtól , akkor ne akard switch módú AP-nek beüzemelni. A fő routerben kioszthatsz neki a MAC címének megfelelően egy IP címet, de ez a pillesúlyú vas csak azt szereti, ha a WAN portjába dugod a hozzá érkező UTP kábelt (ha ezt elfogadod akkor 3 órát az életedből megspórolsz). Ez a vas mindenképpen NAT-olni és DHCP szervert játszani akar és ezt a menüjében sehol nem találod meg. A LAN-nak adj egy értelmezési tartomány határán lévő IP címet mittomén 192.168.17.1 például, és minden tökéletes lesz.A WIFI menüben keresd meg és nyisd ki a további lehetőségek vagy ilyesvalami menüpontot.
A negatívumook:
-nincs súlya
-nincs a támogató oldalán egy új firmware
-nem sok lehetőség van a konfigurálásraA pozitívum: szerintem nagyon jó a biztosított sávszélesség.
Egy nagy kérdőjel: Mariska néni mit fog kezdeni ezzel az átlagtól nagyban eltérő vassal ,mint amúgy háziasszony,midőn utólag meglepetésszerűen hirtelen a semmiből minden előjel nélkül meghozza neki a futár a riska tehén fejése közben?
Ja mégegy szempont: szokás szerint én meg sem néztem, hogy mi van a hozzá adott CD lemezen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- DELL T40 EMC Szerver
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest