- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- iPhone topik
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz
axioma #12629 üzenetére
Kiderül majd a helyzet... szerintem inkább az 1 év mire kissé lehűl ez az ipar még, ha marad a kissé problémás infláció, stb. Pár hónap múlva még marad a jelen helyzet, ami persze nem okés, de ez van. Ez épp egy olyan munka ami meg kell, hogy legyen, szigetelés kapcsán.
A 3 ezrelék engem se zavarna, a Revolut kb annyiból utalná ki magyar számlára, ahogy néztem. De onnan felvenni 1,46% legalábbis az OTP-s számláknál, ahogy nézem és még max sincs rajta. Ha megállna max 10k-ba, akkor nem nagyon szórakoznék ezzel.
Igen sajnos a kp még jelen van, az lenne a legjobb persze ha nem lenne (legalábbis utópia síkon). De ezzel nem nagyon van mit kezdeni valóban.
-
csubuka
addikt
válasz
pictigjis #12618 üzenetére
Oha, értem, köszönöm szépen! Olyat nem állítanék, hogy folyamatosan ez jár a fejemben, de ezegyszer valóban egy nagyobb mennyiségre volna szükség majd pár hónap múlva. Addig tudom keményen vásárlásra használni, hogy okés legyen a cégnek... nem gondolnám, hogy rendszeres volna a pénzkivétel a jövőben, mert alapvetően ez valóban specifikus eset. Viszont a vásárlás persze lehet rendszeres.
#12621 Peter.70: A sima bankszámlám Dániában van. Ezt a Curve-öt azonban a Revolut számlához kötném, mert Forint kp kell majd sajnos.
Alapvetően Dániában ingyenes a kp felvétel, csak napi limit van, szóval korona kp-t egyszerűen lehetne kiszedni, de az most nem fog segíteni... EUR-t is lehetne kp-ban egész jól extra költség nélkül, de a bank váltana és ott lenne az extra költség rejtve. Plusz EUR-val nem érek semmit még.
#12620 Somatom:
A helyzet nem annyira vidám, hogy tudatmódosítókról lenne szó...Szimplán sajnos úgy tűnik hogy egy kedves hazai építőipari szakember csak javarészt kp-t fog elfogadni egy pár hónap múlva esedékes munkára. Maradjunk annyiban, hogy kissé sarokba vagyok ezzel szorítva és előre még megadhatjuk a szakembernek az ártatlanság védelmét.
Viszont a kivétel ára hogyha utalok Revolut-ról egy hazai számlára és onnan kiveszi az ember magyar kártyával ebben a helyzetben éppenséggel már olyan szintű lenne, hogy alternatíváért kiált.
-
csubuka
addikt
válasz
pictigjis #12615 üzenetére
Köszönöm a választ. Lehet nem jól írtam le a helyzetet, nagy cél ugyan a készpénz felvétel. Ámde simán tudnám használni mindenféle bevásárlásra is, hogyha az kell ahhoz, hogy komolyabb készpénzfelvételt is lehessen csinálni. Szóval simán tudnék vele produkálni havi sokszázezres sima vásárlást is, ha az az "ára" annak, hogy tudjak kp-t felvenni nagyobb mennyiségben.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apróságot szeretnék kérdezni, csak hogy jól értettem-e a helyzetet... Végolvastam a változó feltételeket, ámde ha minden igaz az ingyenes Curve csomag ATM készpénzfelvételre továbbra is jó lehet nem? Van a napi 200 GBP, szumma have 3500 GBP kezdő limit. De ingyen van, hogyha forint Revolut tasakból, forintra állított Curve kártyáról vesz fel forintot OTP ATM-ből a user (jómagam) nem? Már ha havi 10 alkalmon belül van az ember. Ez akkor is jó lehet ha amúgy dán a Revolut regisztrációm nem, tekintve hogx attól még a Curve kártya HUF-on lehet és a Revolutos HUF tasakomból tudnék kivenni tán...
A 200 GBP limit (aztán meg százalékos levonás) ATM-ből akkor lenne probléma ha más valutából vesz fel az ember, mint amire a kártya állítva van ha jól értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest