- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
Dragon3000 #26 üzenetére
Elnézést, megkavart az SLC cache emlegetése, mert az bármilyen gyors meg sem közelíti az lpddr4 sebességét.
-
snake1977
őstag
Én csak azt nem értem miért kell lehagyni a rendes cache memóriát, slc cache meg a rendszer memóriából elvett rész üzemel cache-ként, ha már tartalomgyártásról beszélünk oda a dedikált cache jól jön, vagy legalább lehetne állítani, hogy a rendszer memóriából mennyit választhat le az ssd erre a célra. A TBW limiten rugózni se érdemes, egy átlagos felhasználó előbb vesz nagyobb méretű ssd-t mint hogy tönkremenjen az írásban. Illetve egy gagyi vezérlő előbb fog lehalni mint a nand chipek.
-
azbest
félisten
Hát, lassan eljuthatnánk már oda, hogy nem csak a fogyasztás növekedésével nő a sebesség, hanem valamit fejlesztenek is a tuningon kívül. Hogy hatékonyság is nőjön.
-
PTM
aktív tag
-
PTM
aktív tag
válasz
Sanchez638 #17 üzenetére
"Értem én, de 4-5 játék és a kétharmada tele van.."
A toplista öt legnagyobb játéka 1142 GB, csak úgy 4-5 játéktól nem fog megtelni a kétharmada. A 2 terásnak sem, de 4 terás belőle a legnagyobb.
Tényleg nem lenne rossz ha lennének nagyobb SSD-k, bár nekem az M.2 tökmindegy, az csak a PC-kben meg konzolokban van itthon ahová 1-2 TB elég. SATA-t ill. kétlemezes RAID1-et szeretnék a háziszerverbe. Bár most 4x4 TB RAID5-tel is szépen elvagyok.
-
válasz
Sanchez638 #17 üzenetére
SLC cache méreteig.
-
válasz
Sanchez638 #17 üzenetére
Egyelőre játékra még semmi értelme ilyen SSD-t venni, mert nem tudod a sebességét kihasználni. Gen3 is elég.
-
válasz
Sanchez638 #15 üzenetére
Nem a mérete miatt csúcskategóriás.
-
Sanchez638
addikt
1-2TB méret már csúcs ktegória? Nem 8-10TB nél kellene már tartani? Persze nem csillagászati összeggel párosítva.
-
Azt hiszem megvilágosodtam. Tartalomgyártóknak lesz jó ez az SSD, akik nagy méretű fájlokkal dolgoznak. De Pistikének, aki a Páókemberes játékkal játszik, neki totál felesleges egy ilyen SSD, mert nem lesz több fps. Több fps csak akkor lenne, ha RGB-s lenne az SSD. Oh wait.... [link]
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Dragon3000 #11 üzenetére
Nekem egy 480GB-os van (anyumék gépébe vettem boot lemeznek tudatlanul
), most külső házba van már, hurcolászó cuccnak...arra jó
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Zsmester89 #10 üzenetére
Van nálam is egy használatban, de csak a windows van rajta. 3-4 éves egyenlőre még nincs vele gond.
-
Zsmester89
őstag
válasz
Dragon3000 #9 üzenetére
Ahogy elolvastam, hogy a400, akkor ugrott be, hogy vettem a családi fotóknak egy 120gb-t
(mentő lemeznek), de a fiókban porosodik bontatlanul.
-
válasz
Dragon3000 #7 üzenetére
Szerintem ő nem aggódott rajta. O is elég járatos SSD témában.
De mondjuk egy TLC-s A400-nal már lehet aggódna az ember.
pedig ott sem a nand a gond
-
-
pluto1969
aktív tag
Van, bár nem mai csirke.
TOSHIBA-OCZ VX500 512GB
A leírtakon felbuzdulva, én is rendeltem egyet. Valóban MLC egy Toshiba vezérlővel. Dram csak az 1TB verzióban van, az attól kisebbekben nincs, sajna az enyém is csak 512 GB, így ebben sincs. 298 TBW a tartóssági besorolása, és alumínium házban van, a nandokon és vezérlőn thermal pad van. 2016 júliusi gyártás. -
válasz
Kotomicuki #1 üzenetére
Van MLC-s még szerinted?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Kotomicuki #1 üzenetére
Mutass ebben a kategóriában egy nem tlc megoldást. Miért gond, hogy tlc, nem véletlen vállalják rá a 700 TBW, 1400 TBW illetve 2800 TBW-t, persze megdögölhet előbb is az ssd, ha nem az a cél (értem ez alatt, hogy szándékosan folyton tele van vagy alig van hagyva üres hely....), akkor nem az írástól fogja bemondani az unalmast.
-
PSti
tag
AI SSD-ről nincs is hír?
-
Kotomicuki
senior tag
TLC és csúcskategória egy mondatban...
"Bámulatos, hol tart már a tudomány!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged