Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
float
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok-e segíteni abban, hogy szeretnék egy viszonylag "lowbudget" webkamerát rátenni a távcsőre. Sokat nem akarok költeni rá, mert van jó sok más hobbim is, amire lehet költeni. A netem olvastam pár helyen, hogy ilyen webkamerákat is rá lehet "heggeszteni" a távcsőre, mint pl. Logitech QuickCam Pro 5000, vagy pl. Microsoft LifeCam Studio 1080p (bár az utóbbi már majdnem egy rendes kamera árát teszi ki). Fényképezőt nem szeretnék venni e miatt. A mobiltelefon+adapterrel is próbálkoztam, de nekem nagyon kínlódós, nem jött be. Szóval van esetleg tipp, hogy pár 10e Ft-ért milyen webkamerát lehetne beszerezni, amivel el lehetne kezdeni az amatőrfotózkodást?
Előre is köszi a tippeket -
float
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom jó helyen kérdezek-e. Low budget asztro fotózáshoz mi a viszonylag olcsó megoldás? Gondolok arra, hogy mi az a minimum DSLR, vagy webkamera, nem telefonos megoldásra gondolok. Max. 60e Ft. Köszi -
float
csendes tag
válasz
popey37 #5544 üzenetére
Egyszer, meg sem tudom mondani milyen rég, hazavittem az új 486DX gépemet a boltból, bekapcsoltam és rohadt lassú volt. Fogtam a gépet és visszacipeltem a boltba, hogy valamit csesszenek vele, mert olyan mint egy 386SX, erre a boltos csávó benyomta a turbó gombot
... Szóval nem kapott rá a csavar, azért nem ment tudtam rátenni a fényképezőt
Szóval köszi
-
float
csendes tag
Sziasztok,
adott egy EQ2, amin egy SW 90/900-as van. Van rá mód, hogy ezen csavarok egyikére fel tudjak rakni egy fényképezőgépet? Van valami adapter, vagy kütyü, amivel ezt meg lehet tenni?
Előre is köszi -
float
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat, tanulságos, amiket írtatok. Egyébként csak ezért gondolkodtam a 90/900 helyett a 102/1000-en mert találtatam 102/1000-et EQ3-al használtam ugyan annyiért, mint az új 90/900 EQ3-al.
-
float
csendes tag
Köszi a tippet, a Virtuoso-n én is gondolkodtam, de tervbe van véve a majdani fotózás és az EQ3-al ezt úgy tudom jobban meg lehet oldani (óramű, GoTo) Meg az is zavar, ha viszem többször terepre, akkor vinnem kell hozzá egy elemgyárat is, igazából ezért vetettem el.
Még annyi kérdés, hogy egy Skywatcher Evostar 102/1000 és egy SkyWatcher Evostar 90 között van-e nagy különbség?
-
float
csendes tag
A Plössl-ök egyébként tényleg ennyivel jobbak?
-
float
csendes tag
Sziasztok,
Teljesen amatőrként most tervezem megvenni az első távcsövemet. Kinéztem egy SW 90/900-as refaktort EQ3 állványon (hogy később kicsit fotózni is lehessen, meg tudom fotózáskapcsán, hogy az alultervezett állvnány mennyire idegesítő tud lenn). Annyira sokat nem szeretnék elsőre költeni, ezért gondoltam ezt a kombót.
Viszont ami a kérdésem, hogy milyen kezdő kiegészítőket lehetne venni hozzá először?
Gondoltam a barium 10mm és 25mm mellé még két plusz okkulárt. Egy 32mm-es Plössl-t és egy 6,3mm-eset. Van értelme a 6,3mm alá menni egyébként? Illetve kezdésnek érdemes-e rögtön venni egy 2x-es Barlow-t, vagy majd meglátom később, hogy kell-e nagyobb nagyítás? Illetve kell-e még bármilyen szűrőt esetleg az elején venni a fenti kezdő kithez?Előre is köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest