Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istv@n
aktív tag
válasz
kuyarashi #3727 üzenetére
Ne rémítsétek meg a kollégát!
Kíváncsiságból ránéztem, és a szerviz / kopó alkatrészek kifejezetten olcsóak a típushoz. Ugyan magát a konstrukciót nem ismerem, de az 1.4-es (nem turbós) motor is eléggé kiforrott darab, szóval annyira nem gáz ez.... Arról nem beszélve, hogy a javítása is egyszerű, nem feltétlenül kell a márkaszervízbe vinni.
Bocs az off-ért. -
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Binokulár témával kapcsolatos kérdés... A régi orosz távcsövek optikailag milyen minőséget képviselnek? Van egy Tento márkájú 10x50-esem és érdekelne, hogy ez kb milyen modernebb távcsőnek megfelelő lehet? -
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdés....
EQ-3 pólustávcsövének a szálkeresztjét hogy lehet pozicionálni? Elcsavarni a szállemezt egészen pontosan. Csak a párhuzamosító csavarok kilazításával?
Becsavartam a helyére és a 0 majdnem 180°-al arrébb van, mint ahol nekem jó lenne... -
Istv@n
aktív tag
válasz
popey37 #1219 üzenetére
Szia!
Akkor gondolom ne kérdezzek léptetőmotor vezérlő típust illetően, ugye?
Én is fogasszíjas hajtást tettem rá, 3:1-es áttétellel, de nem elég finom a motor forgása alacsony sebességnél... Nincs valahol kép a tiédről, csak hogy milyen felfogatással van megoldva a hajtás, ill. milyen vezérlővel használod? -
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Valaki esetleg épített már óragépet, vagy komplett goto rendszert saját kezűleg a mechanikájára, arduino-s vezérlővel ?
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok ismét!
Még mindig "első távcső vásárlás" témakörben kérdeznék én is. Elolvastam több weblapot, fórumot ezzel kapcsolatban, és el is jutottam a skywatcher 90/900-as refaktorhoz, EQ-3-as állványon, mint ideális kezdő teleszkóp. Lassan meg kellene rendelnem, de időközben bejött a képbe a skywatcher Virtuoso 90/1250 MC, ami ugye egy mini Goto mechanikán van, és ugyan képalkotásban biztosan elmarad a lencsés távcsőtől, de van egy-két előnyös tulajdonsága számomra, azzal szemben. (goto mechanika, kis méret, opcionális wifi modul)
Szerintetek érdemes lehet beruházni az MC-re, esetleg úgy, hogy ha a gyerekeknek is bejön a dolog, akkor később esetleg a tubust lecseréljük egy 127/1500 MC-re? Vagy annyival "gyengébb" az eredeti 90/1250, hogy nem éri meg költeni rá? -
Istv@n
aktív tag
válasz
popey37 #1123 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek...
Akkor rámegyek az eq-3 as változatra.... Illetve még egy kérdés... Makszutov-Cassegrain teleszkóp mennyire ajánlható kezdőnek? Elolvastam az előnyöket, hátrányokat a lencsés és e között, illetve találtam több ajánlást és több "inkább lencsést" véleményt is. Nektek mi az álláspontotok? A kinézett esetleges versenyző egy 90/1250 -es MC.... -
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Én is mostanában készülök teleszkópot venni, és én is a SkyWatcher 90/900-ast néztem ki, viszont EQ-2 -es mechanikán... popey37 azt írja, hogy minimum EQ-3-assal érdemes venni, mert a 2-es nem elég stabil. Én úgy gondoltam, hogy, mivel arra is lehet óragépet tenni, első körben azzal próbálnám áthidalni a finom mozgatás okozta beremegést.
Nyugtassatok, meg, hogy azért ez így nem lesz annyira gáz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest