Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
A Sony F520 crt-nek pl. ugyanolyan éles képe van, mint egy tft-nek, azzal a különbséggel, hogy hála az vonalsimításnak éles a kép, de nem kockás. Viszont éppen a vonalsímítás miatt gondolják azt az emberek, hogy nem éles a kép. Ez olyan, mint a TrueType Font. Sokakat az pl. zavar.
Natív felbontás. Ez szép, addig, amíg az embernek van hozzá videókártyája. Viszont irodai használatra a TFT 100%-ig megfelel.
Kíméli a szemet, de ez minden embernél más. Én évekig 15'' 1024x768@60Hz mellett töltöttem napi 4-5 órát és engem egyáltalán nem zavart. Nem fájt a szemem, se a fejem. Volt már arról szó máshol is, hogy sok embernek már attól is megfájdul a szeme, hogy olvas, mondjuk egy könyvet. Szóval az ilyen kritikus eseteken még a TFT technológia sem segít. Azt meg ne mondja senki, hogy 100Hz felett még zavarja a frissítés. Ami zavarja, az inkább a fényerő, ami TFT-nél még magasabb is.
A fogyasztásról meg csak annyit, hogy ilyen szuper-quad-sli-s időkben, amikor egy videókártyának lassan külön tápegység kell, nem a monitor fogyasztására fog elmenni a gatyánk.
Ami engem a legjobban idegesít, az egyik ok, amiért anno nem vettem TFT-t, hogy a 21'' alattiak mind 5:4-es képarányúak, viszont a legtöbb media 4:3-as. Ennek tetejébe digitalis fényképezőgéppel meg 3:2-es képeket csinálok. Ezek közül persze mindegyik fontos egy bizonyos felhasználói réteg számára. Viszont az szemétség, hogy nem vehetek mondjuk egy 19''-os 4:3-as monitort. Marad a 21''-os kategória, persze ahoz meg pénz kell dögivel. De ha mégis van annyi pénzem és veszek egy 21''-os TFT-t, akkor ott a natív felbontás 1600x1200, ezt meg nem bírja a VGA. Marad a 800x600, az meg...
Nem baj, várjuk a SED-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Autós topik
- Arch Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey Neo Miniled S49AG952 240Hz
- LG UltraGear 27GP850-B - 1440p - 180Hz Nano IPS Monitor
- Philips Evnia 24M1N3200ZA Gamer Monitor!24"/IPS/FHD/165hz/1ms/G-sync-Freesync Premium
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- LG UltraGear 27GR93U-B Monitor 4K UHD 144Hz 1Ms
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest