Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 98bja

senior tag

Sziasztok, írnék egy kis tapasztalatot a THERMALRIGHT Assassin X 120 Refined SE hűtőről.
    Egy kis előzmény:
    2013 óta egy i5 3570-et használok a gépemben, a gyári hűtőjével. Az évek során volt párszor újrapasztázva és bár sosem voltam maximálisan elégedett a hűtésével, nem igazán foglalkoztam vele. Az utóbbi hónapokban viszont nagyon sokat veszített a az erejéből, még takarítás után is nagyon magas hőfokokkal üzemelt. (Alap esetben 60-70 fok, terhelés alatt 100-105), ezért elhatároztam, hogy veszek rá egy jobb léghűtést.
    Úgy voltam vele hogy ha már szétszerelem, akkor a procit is lecserélem egy i7 3770-re. (Sokat vágok videót, szerkesztek fotókat, így úgy gondolom a +4 szál segítene benne).
    Szóval a proci cseréje után jöhetett a hűtő. Nagyon egyszerű volt felszerelni, és méretre is pont jó, ugyanis elfér mellette 4db RAM.
    A hőfokokkal nagyon meg vagyok elégedve. Alap állapotban, böngészés közben 30-35 fok körül tartja, maximális terhelés alatt is 50-55 fok között ingadozik a hőmérséklet. Óriási előrelépés, így teljesítményben is nagy ugrást értem el. Nincsenek túlmelegedés miatti leszabályzások, megakadások.

Új hozzászólás Aktív témák