- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Én PS-ben folytatnám...
A kiterjesztést a nyomdával beszéld meg, hogy milyen file-okkal szeretnek dolgozni, tiff-et pdf-et általában szoktak.
Hogy "tetted fel" a fontokat? Simán bemásoltad a font mappába a file-okat vagy rendesen ahogy kell, vezérlőpult-betűtípusok-új készlet telepítése ? -
Met
nagyúr
válasz
TigerCat #962 üzenetére
Kipróbáltam X3-al X4-el Meg Illu CS3-al. Mindnél volt valami hiba. Talán még az X4 kezelte a leg normálisabban, hogy amikor beírtam egy ő-t akkor nem tette át alapra hanem maradt Snap.
Alapvetően szerintem nem a Corel-el van baj hanem azzal, hogy boldog boldogtalan nekiállt fontokat gyártani.. -
Met
nagyúr
Valószínűleg azért mert a Corel alapvetően vektorgrafikus program. Talán a Corel Photopaint...
Valami bitkép szerkesztő progi kell neked, pl. Photoshop, Gimp, Paint Shop Pro stb.
De nem kizárt, hogy más cél progikkal is el lehet tüntetni a nyúlszemeket. Vagy valami képnézegetőnek is lehet ilyen funkciója pl. ACD See, Xnview stb. -
Met
nagyúr
Ha nem négyzetből indulsz ki akkor torz lesz a lekerekítés.
Tehát ha négyzetet szeretnél akkor négyzet rajzoláskor tartsd lenyomva a Ctrl-t, így egyforma lesz a magasság és szélesség.
Ha lekerekített sarkú téglalap a végcél akkor rajzolj négyzetet a fenti módon, úgy, hogy a szélessége vagy magassága egyezik a kívánt téglalap méretével, kerekítsd le, konvertáld görbévé (Ctrl+q) és a shape tool-al húzd a kívánt méretre.
Görbésíteni azért kell mert különben torzul a kerekítés.
Én így szoktam csinálni mert nem találtam más módszert. -
Met
nagyúr
Lap allján a szöveg bekezdés 2 .sora
Ebből következik, hogy használható -
Met
nagyúr
-
-
Met
nagyúr
válasz
Dexter68 #814 üzenetére
Most Ctrl-F11 karakter beszúrás, Alt-F7 a transzformálás
Jövőre tökölhetek a monitor és a Corel színbeállításával, nyomtattam ma barnát és baromira nem az jött ki a nyomtatóból aminek kellett volna
Már 2 melóhelyen is láttam kinyomtatva kis négyzeteket mindenféle szinnel, beleírva az RGB kódjával, ezt a Corel képes autómatikusan előállítani vagy manuálisan kell? (valahogy kétlem) -
-
Met
nagyúr
válasz
csaba1029 #807 üzenetére
Ebben talán Dexter tud segíteni. Én még sose találkoztam ilyennel. max ha ctrl+q után nyomok egy ctrl+k-t is
Csak arra tudok gondolni, hogy a font hibája, de ha nem mindíg ugyan annál a fajtánál csinálja akkor passz
Viszont nekem meg az lenne a bajom, hogy néha duplán kattintok az eszköztár gombja mellé, ilyenkor kis "dock" lesz az az eszköztár rész, nem lehet valahogy le lockolni? Kerestem de nem találtam ilyen lehetőságet. -
Met
nagyúr
válasz
csaba1029 #803 üzenetére
Mostanában azzal próbál az agyambra menni, hogy a lap szélein kívűl lévő objektumokat egyszerűen nem hajlandó exportálni.
Ezzel már én is találkoztam, de nem tudom, hogy miért csinálja.
Az szerintem természetes, hogy azt nem nyomtatja ami a lapon kívül van, nem kapnál hülyét ha egyszercsak mégis megtenné ? -
Met
nagyúr
válasz
csaba1029 #788 üzenetére
Jaja, a Corel béna.
Kaptam egy tiff-et amit sehogy se tudtam behívni Corelbe, PSCS3 és Illu se nyitotta meg (utóbbi 2 portablecucc).
Az a baj (szerintem), hogy amikor elmentik akkor nem butítják le olyan szintre amit a Corel már ismer. Találkoztam ilyen ai, eps, pdf fileokkal.
Néha azon gondolkozok, hogy mire jó egyáltalán a CorelHa ilyen pdfel találkozok akkor legvégső esetben acrobatból kimásolom és úgy illesztem be képként a Corelbe, aztán majd kiderül milyen lesz a minősége.
-
-
Met
nagyúr
válasz
Dexter68 #733 üzenetére
Hát eléggé nagy, pl. az egyiken ami 0-102-51 a másikon 33-204-33. Az egy dolog, hogy a monitoron nem úgy jelenik meg de a nyomtatásnál is elmászik. Tehát ha 2 helyről nyomtatom ugyan azt másmilyenek a szinek.
Az egyik monitor egy Samsung, nemtudom milyen, a nyáron lett véve jó széles, a másik egy Philips. A gépek elvileg ugyan olyanok.
-
Met
nagyúr
Van egy kis gondom, melóhelyen a gépek össze vannak kötve hálózatba mint bárhol máshol. De a 2 gép nem egyformán kezeli a színeket, megjelenítéskor és nyomtatáskor is. Tehát az egyik gépen rajzolok egy méregzöld objektumot az a másikon már csak fűzöld és nyomtatásnál is így van. Corel X3, azonos color settings beállításokkal, azonos típusú gépek (egyszerre lettek véve) tudtommal.
A monitorok nem egyformák, de elvileg a nyomtatásnál ez nem lenne zavaró tényező -
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
A tanfolyam annyiból, jobb, hogy ha elakadsz az oktató segit, alapfokon megtanulod kezelni a progit és a többi rajtad múlik, van rengeted tutorial, csak angol nyelvű, szóval angol corelel tanulj.
Ez elég olcsó és rendesen tanítanak [link]
Könyvből is meg lehet tanulni, csak lassabban szerintem és ha valamit nem értesz akkor max. fórumokon tudsz segítséget kérni. -
Met
nagyúr
Mit exportálsz? szöveg, grafika ? ilyesmikre gondolok
Nem mindegy, hogy kitöltése van vagy csak körvonala. ettől függetlenül tényleg lehet szűrő hiba
Más formátum nem jó? Milyen programban nyitod meg a dxf-et?
Esetleg másik verziójú corelt nem tudsz kipróbálni?
[Szerkesztve] -
Met
nagyúr
válasz
Dexter68 #471 üzenetére
Normál nézetben nem látszik de ha wireframe nézetben nézetben nézem akkor látszik.
pl.
Serial Nr: A-210 és ez alatt van egy fehér lap és alatta még egyszer
Serial Nr: A-211 és ez alatt is egy fehér lap
A gond az, hogy ha ezt kiküldöm a gravírgépnek akkor 2x gravírozza ki és a 210 -re rágravírozza 211-et is. -
Met
nagyúr
Remélem tudtok segíteni mert már kezdek megőrülni
Kell gyártanom adat táblát, kis ügyesen megszerkesztették Open Office-ban és eps formátumban van elmentve.
Úgy néz ki egy ilyen grafika, hogy:
Első réteg: szöveg
Második réteg: egy téglalap ami a tábla
Harmadik réteg: szöveg, részben megeggyezik a legfelső réteggel de van ami kölünbözik (pl. sorszám)
Negyedik réteg: egy téglalap ami a tábla
A gond az, hogy nekem gravírozáshoz kell és ott előjönnek a nem látható karakterek. Ha ezt így kiküldeném akkor egyes részeket duplán marna ki a gép és néhol egybefolyna a 2 különböző szöveg.
Sajnos a betük már görbésítve vannak és minden karakter külön rétegen van. Egyessével ki tudom törölgetni de jó lenne egy gyorsabb módszer.
Tehát nekem olyan kellene amivel CSAK az optikailag látható objektumokat jelölöm ki.
Remélem sikerült vázolni, hogy mi a gondom -
Met
nagyúr
válasz
Dexter68 #453 üzenetére
Hát arra nem emlékszek már, hogy téglalapból csináltam négyzetet és azt akatam kerekíteni vagy eleve négyzetel kezdtem.
De azt tudtam, hogy téglalapot nem szabályosan ível, ezért furcsállottam, hogy a négyzetet is elcseszi.
Most kipróbáltam, hogy mit csinál a téglalappal de azt is szabályosan kerekíti (X3), viszont ha négyzetesítem a téglalapot akkor már elcseszi.
Szerdán kipróbálom a benti gépen.
thx -
Met
nagyúr
Munkahelyi gépen ha rajzolok egy négyzetet és elkezdem lekerekíteni akkor nem lesz szabályos az ív, ha téglalapot kerekítek le akkor már szabályosabb.
Itthon is kipróbáltam itt meg szabályosan kerekíti a négyzetet.
Ez miért van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- EAFC 25
- Bluetooth hangszórók
- Spórolós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest