- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Anubis_9
addikt
válasz
D.Zsolty #294 üzenetére
Tessék!
30 perce mehet a gép, ment egy DVD írás, csak 4x-esen (mivel RW), így hát vehetjük, hogy nem volt terhelés alatt a gép. A ház oldala zárt, venti nincs benne. CPU venti 1200-at pörög.
[link]
Amúgy most, mint láthatod, alapon fut a CPU. Nincs rajta tuning.
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
válasz
D.Zsolty #284 üzenetére
Szóval terhelés nélküli érték ez. A 47 szerintem sok (pláne ha mennek a házventijeid és maxon pörög a Hyper), a 43 ideális. Bár nem tudom, hogy fok van a szobádban. Mint lentebb írtam, amióta beköszöntött a nyár, plussz 3-4 fokkal melegebb nálam minden a gépben.
Nekem gyári paszta van rajta, nem bántottam.
UI: másold be a konfig sort az aláíráshoz is.
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
válasz
Ace Ventura #283 üzenetére
Zárt házban, házventi nélkül kb. 51 fokra engedi fel 100%-os terhelés mellett. De ilyenkor, amikor a szobámban 28 fok van és nincs házventim, zárt házban ez az érték olyan 3-4 fokkal magasabb.
-
Anubis_9
addikt
válasz
D.Zsolty #280 üzenetére
Nekem 6400-esem van. Ha nincs rajta tuning, akkor 1000-1100-as fordulaton, terhelés nélkül 41-néhány maghőfok körüli hőmérsékleten tartja a CPU-t. A házam zárt, nincs benne semmilyen házventi. Ha feltuningolom 3200 Mhz-re, akkor oda már kell olyan 1400-es fordulat, hogy maradjon ez a 41 fok körüli maghőmérséklet, szintén terhelés nélkül. 1100-as fordulaton HANGTALAN (szó szerint), de 1400-ason is csak egy ici-pici zaj van!
UI: kitölthetnéd a konfigodat!
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
válasz
D.Zsolty #275 üzenetére
Igen, én írtam. Azóta meg is valósítottam. Vettem 1000 Ft-ért egy Fan Mate 2-t, a Hyper TX 4 tűs csatiját átalakítottam, úgy higy a kék színű kivételével kipatintottam a vezetékeket és átdugtam egy 3 tűs csatlakozóházba. Így már tudta fogadni a Fan Mate 2.
Az alaplapom függőlegesen van. Abszolút nem terheli, mert ez a hűtő könyebb, mint pl. a Zalman 9700-es, vagy a Ninja. -
Anubis_9
addikt
válasz
Ace Ventura #254 üzenetére
Hyper TX maximális (kb 1900-as) fordulaton 22 dBa hangos. A tied mennyire hangos ilyenkor? Sajnos nem ismerem a Freezert, ezért nem akarok róla nyilatkozni.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Ace Ventura #252 üzenetére
Csak a foglalata lesz más, semmi több. Minden értéke egyezik a sima TX-szel.
-
Anubis_9
addikt
A 60 fok a magok hője, vagy a CPU-é? Tehlés alatt vagy nélkül? Az én 3200-re húzott CPU-m maghőfoka terhelés nélkül zárt házban, házventi nélkül 40-41 fok, 100%-os órákon át tartó terheléssel ugyanilyen körülmények közt max. 60-61 fok.
Amúgy a borda nálam is mindig csak éppen hogy langyos. -
Anubis_9
addikt
Hú, köszi! Akkor egyszerűen kell vennem egy 3 tűs hosszabítót és meg van oldva? Abból kiindulva, hogy az alaplapon lévő 4 tűs csatira rá lehet dugni egy három tűs ventit is, így a 3 tűs hosszabító nyitott végére rá fogom tudni tenni a 4 tűs CPU venti csatiját?
[link]
Örök hála! -
Anubis_9
addikt
Nekem az E6400-essel 3200 Mhz-en nulla házhűzéssel, zárt házban kb. 1400-es furdulaton terhelés nélkül 40-41 fokosak a magok, terheléssel meg ugyanilyen körülmények közt maximális fordulaton legfeljebb 60-61 fokosak.
Tudna valaki nekem ötletet adni, hogy alakíthatnám át a 4 tűs csatiját 3 tűssé, hogy Zalman Fan Mate 2-essel tudjam maunálisan vezérelni a fordulatát?Nem szeretném szétbarkácsolni a vezetékeket, csak valamilyen átalakító kellene...
Köszi! -
Anubis_9
addikt
Nekem optimal módban fut. Performance módban majdnem mindig max fordulaton ment, ami nem tetszett. És ha jól emlékszem, amikor egyszer ki akartam próbálni a silent módot, akkor nem is tudtam ezt bekapcsolni vmi miatt. Így, optimal módban kb. minden 2. induláskor sípol a gép, mert túl alacsonynak érzi a CPU venti fordulatát. De már megszoktam.
WIN alatt persze begyorsul és olyan 1300-1400-et pörög, ha nincs terhelve a gép. Speedfant nem ismerem, arról nem tudok mit írni.
Tegyél fel új BIOS-t, úgy emlékszem, egy nem is olyan nagyon rég kiadottban pont a QFAN-t is javították! -
Anubis_9
addikt
válasz
Veriakilis #184 üzenetére
Nem kevés pénz...
-
Anubis_9
addikt
válasz
Veriakilis #178 üzenetére
És mennyibe van neked ez a vas-szörny?
-
Anubis_9
addikt
Ahogy ''szasanyi'' is mondta: változtasd a fordulaton.
Nekem QFAN-nal van performance módra (ha jól emlékszem) állítva. Jelenleg terhelés nélkül szellőzés és plusz ventillátor nélküli házban 40-40 fokos a 2 mag. 1300-at pörög a venti. Ha odacsapatok a CPU-nak tesztprogikkal, akkor persze emelkedik a fordulatszám, de akkor sem megy feljebb 50-55 fok fölé a maghőmérséklet. Tuning meg nálam is van!
-
Anubis_9
addikt
Jól látod, elöl 2 db 8 cm-est tehetnék be, de hátul viszont szintén csak 8-as szerelhető be gyárilag.
Front: 120 x 1 or 80 x 2
Rear: 80 x 2
Talán meg is csinálnám, ha nem félnék már akkor a túl nagy ventillátorzajtól.
Kár hogy nem 12-es ventinek való hely van elöl és hátul. Így talán kipróbálnám. A házat viszont nem akarom átalakítás céljából ezért átfabrikálni. -
Anubis_9
addikt
TA-861-es Asus házam van. Semmilyen hűzventi nincs benne.
[link]
Zaj... Hát igen. Kényes kérdés. Eddig mindenki azt mondtad, hogy max fordulaton semmilyen hangja nincs. Ezen felbuzdulva kikapcsoltam a Q-fan-t és úgy indítottam maximális 1900-as fordulaton a gépet. De azzal a lendülettlel már léptem is vissza a BIOS-ba, hogy újra engedélyezzem a Q-fan-t. Szerintem kicsit nagy hangja van úgy, legalábbis nagyobb mint vártam.(bár talán csak én vagyok túl vájtfülű) Q-fan performance-szal 1400-1500-at pörög ha nincs annyira terhelve, így alig hallható. És hűt is. Így tökéletes.
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
Hellosztok!
Felszereltem az új Hypet TX hűtőm. Az eredményeim:
gyári hűtővel bármilyen terhelés nélül QFAN PERFORMANCE-szal (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 42 fok
CORE 1: 42 fok
gyári hűtővel 5 perces 100%-os terhelés alatt maximális fordulaton (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 66 fok
CORE 1: 66 fok
---
Hyper TX-szel bármilyen terhelés nélül QFAN PERFORMANCE-szal (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 35 fok
CORE 1: 35 fok
Hyper TX-szel 5 perces 100%-os terhelés alatt maximális fordulaton (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 56 fok
CORE 1: 56 fok
SZERINTETEK JÓNAK MONDHATÓK AZ ÉRTÉKEK? ÉN MEG VAGYOK ELÉGEDVE VELÜK.
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
Hello Hyper TX tulajok/FAN-ok!
Hivatalos oldal szerint:
Fan Speed: 650 ~ 1800 R.P.M.
Sound Pressure Level: 22dBA
Ez a 22 dBA most a 650-es minimális vagy a 1800-as maximális fordulatra vonatkozik...
Én is ilyet szeretnék venni, csak még ezt szeretném tudni... Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest