Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
Vedd le a setupban a Wait F1 opciót,- akkor csak csipog, de továbbmegy a cpu-fan erroron.
Nekem passzív hűtésem van, és egy darabig engem is zavart, hogy minden indításnál F1-et kellett nyomkodni, hogy továnbblpjen.A nagyon alacsony fordulatot (630) ventillátor hibának érzékeli...
Veriakilis
-
Veriakilis
senior tag
'Valakinek ilyesmivel tapasztalat?'
Nekem van, mert passzívan hűtöm a procimat.
Nem elég a 'future', ami miatt először elindul, majd megáll az alaplap(ASUS P5WDH-Deluxe), csak azért, hogy aztán a távirányítóval is be lehessen kapcsolni.
Ha elindítom, akkor meg mindig csipog a vacak ventillátor miatt, hogy:
CPU-Fan error.
Erre F1, és 'végre nekiáll elindulni'...
Így kell 3X elindítani a gépet, mire méltóztatik egyszer elindulni.
De legalább nincs hangja,- csak a HDD-nek.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
szasanyi #175 üzenetére
Valami hasonlót képzelj el, csak házi kivitelben, de profi kinézettel, és a heatpipe-ok nem csövek, hanem az a réz tömb, amit feljebb már leírtam:
[link]
Illetve ez még nem is heatpipe, mert nem készítettem mégel.
Két tömbből lesz a heatpipe: 300*100*20mm és 300*100*10 mm közöttük 10*5 mm-es távtartó rudakkal,- az egész összeforrasztva kapilláris belsővel.
De nem offolok tovább.
Elnézést az OFF-ért.
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
válasz
szasanyi #175 üzenetére
Nem muszáj elhinni.
A ház alaplap felőli oldala egy 2 négyzet méteres felületű alumínium borda (500*500 mm)...
Az alu borda, és a processzorról a hőt elvezető leendő heatpipe egyik fele (300*100*200mm-es vörösréz tömb) között fent keresztben hő átadóként van egy másik réz tömb: 500*100*20mm-es mérettel.
16 kg vörösréz
8 kg alumínium hűtőborda csak a processzort hűti, meg persze mellékesen a ház belsejét is.
Így már elhiszed?
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Végre valaki, aki 6300-al ír hőmérsékleti adatokat!
Nekem is E6300-as van, csak én teljesen passzív módon hűtöm.
Az idle nekem 42-47 C között mozog a szobahőmérséklettől függően (20-25 C fokos szoba).
100%-on terhelve 54-55 C fok mindenféle ventillátor nélkül.
Abszolút zéró házszellőztetéssel, felrakott oldallappal.
A hűtést a ház oldala: egy hatalmas alu borda, és egyenlőre a leendő házi heatpipe egyik oldala egy vörösréz tömb végzi.
A réz tömb mérete: 300*100*20 mm...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged