- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
partyservice #3536 üzenetére
Azaz melyik utódok közül? A tx3 szerintem jobb választás, mint a tx2, mert 4 eres ventit kapsz hozzá, és ez már nem olyan rossz széria, mint az előző, strapabíróbb. Ráadásul a tx3 olcsóbb is, ennyi pénzért mindenképpen jó vétel.
-
sgergi
veterán
válasz
stratova #3535 üzenetére
Ha minden igaz, akkor ez a hűtő olyan 130W-ig javasolt a gyártó szerint. Lehet, hogy jobban járnál egy erősebb hűtővel, mert ezt még lehet, hogy elvinné a tx3, de esetleg egy későbbi procit már nem biztos. Persze ez függ a következő procitól is, mert ma már nem nagyon nő a fogyasztás.
-
sgergi
veterán
válasz
madd dogg #3534 üzenetére
Ha nem akarod használnia műanyag tartót, akkor csak házi barkáccsal:
- szerzel vékony csavarokat, és a bordák közé bevacsarod őket
- gyorskötözővel teszed fel, a hőcsövön keresztül.
De persze egyéb más megoldás is kitalálható. Egyébként szerintem nem olyan rossz az a műanyag, tereli a levegőt, és még a fetek is kapnak belőle. -
sgergi
veterán
Ezt pontosan meg nem tudom mondani, mert függ a ház kialakításától és a többi ventitől is, de a tx2 nem igazán érzékeny a venti sebességére. Nálam 1000-es fordulaton nem nagyon volt hangja, és 3,3GHz-en egy 2 magos proci max 52-55 fokig ment fel. Tehát olyan kb. 3-4 fokos romlást mondanék.
-
sgergi
veterán
Mit jelent az, hogy egy idő után? Amikor bemelegszenek a dolgok, és nagyobb fordulatszámra kapcsol? Mekkora fordulatszámmal megy ilyenkor a venti? (Everesttel meg tudod nézni) Magas fordulaton már lehet hangja, bár kerepelnie nem kéne. Alacsony fordulatszámon lehet hallani? Régebben a tx2 ventijei repedtek meg, és akkor azoknak volt rettenetes hangja, de tx3-nál ilyet még nem hallottam.
-
sgergi
veterán
Csak nagyon minimálisan. Ugyanis a lényeges hőátadás úgysem a talpon lévő borda és a proci között van, hanem a hőcső és a proci között, azok viszont közvetlenül érintkeznek. De egy nagyon kicsivel többet rakhatsz rá, illetve csinálhatod azt, hogy a borda alját pasztázod telibe.
-
sgergi
veterán
Igen, az a jobb, ha a bordára fúj a venti. Ezért ennél a hűtőnél is ez történik.
(nem tudom, hogy honnan vetted, hogy szív róla) Tehát a bordán keresztülhalad a ráfújt levegő, és, ha jó irányba szereled fel, akkor a hátsó szellőzőrácson távozik a meleg levegő.
e8400-hoz elég a tx3. Nekem a 65nm-es procim 3,3GHz-en nem megy 60 fok fölé leszebályzott ventivel.
-
sgergi
veterán
válasz
petya1992 #3485 üzenetére
Többféle módon orvosolható a probléma:
- bemész egy szervizbe, és kérsz tőlünk, általában szokott lenni pár darab
- régebben itt, Hardveraprón láttam ilyet árulni, veszel onnan
- veszel egy olcsó intel gyári hűtőt pár száz forintért, és átrakod a pöcköket
- a pöcköket csavarral helyettesíted, és felcsavarozod a hűtőt. Itt figyelni kell, hogy ne okozz rövidzárat, és ne húzd túl a csavarokat. -
sgergi
veterán
válasz
tzoli986 #3481 üzenetére
A tx2-nek 3 tűs ventije van. A felszerelés iránya pedig úgy legyen, hogy a hátsó rácson kifelé fújja a levegőt a venti. Ugyanis, ha beszívná, akkor a meleg bennmaradna a házban, ha viszont ha ott kifelé fúj, akkor a meleg rögtön távozik a házból, és elől tud bejönni friss levegő. Mindig az elölről hátrafelé légáramlat létrehozása a cél, ez adja alegjobb hűtési teljesítményt általában.
-
sgergi
veterán
válasz
Retroboy88 #3478 üzenetére
Azért rögtön jobb lett a helyzet.
Pasztából tényleg a lehető legkevesebb kell, hogy csak azokat a réseket töltse ki, ahol levegő lenne, mert az jól szigetel. De ahol a fém érintkezik a fémmel, oda felesleges még egy réteg paszta is, ott csak rontja a hőátadást.
-
sgergi
veterán
válasz
Retroboy88 #3472 üzenetére
Az az egy tubus paszta soknak tűnik. Nagyon kicsi kell csak, hogy az apró réseket kitöltse, de egyébként pedig a legnagyobb fémfelület érinkezhessen. Csak egy borsószemnyi, vagy annál is kevesebb kell, azt szépen elteríted valamivel. Szerintem mielőtt veszel új hűtőt próbáld meg az újrapasztázást.
-
sgergi
veterán
válasz
Retroboy88 #3470 üzenetére
Ennél azért jóval jobban hűtene a tx3. Nagyobb hűtő, más elrendezéssel. A proci kb. olyan 70 fokig felmehet. Egyébként a hűtő normálisan rajta van? paszta került alá? Ki rakta össze a gépet? Mert szerintem azért ennek a hűtőnek is le kéne hűteni alapon azt a procit.
-
sgergi
veterán
válasz
cidalain #3465 üzenetére
Ha a pc probe nem tetszik, akkor nem sok választásod van. Speedfanban is el lehet menteni a beállításokat, illetve be lehet állítani, hogy automatikusan induljon. De ezen belül már nem tudok segíteni, soha nem tudtam rájönni hogyan is működik normálisan az a program.
De próbálkozz vele, illetve van is topikja.
-
sgergi
veterán
válasz
kisbe88 #3458 üzenetére
Nagyobb légszállításúra gondolsz? Nem nagyon éri meg lecserélni, ha nincs semmi baja a ventinek, mert erősebb légáramlattól nem lesz jelentősen kisebb a proci hőmérséklete, ugyanis nem a légáramlat a korlátozó tényező, hanem a borda. Erősebb ventivel is csak pár fokot lehet nyerni, ha ennél több kell, akkor új bordát érdemes venni.
-
sgergi
veterán
válasz
Den Hadnagy #3443 üzenetére
Gyakorlatilag mind a kettő azonos hűtési teljesítményű, tehát majdnem mindegy melyiket veszed. Mindkettőn 92-es venti van, 4 tűs. Az AC előnye, hogy 6 év garit ad rá, viszont árban nem tudom hogyan viszonyul a tx3-hoz.
-
sgergi
veterán
Egyébként az a vicc, hogy gyakorlatilag csak a Giga p35-ös lapokon ilyen nehéz feltenni. Nekem is ilyen lapom van ( ma már tx3-al), de soha nem volt egyszerű rá felrakni. Viszont más márkájú/ típusú lapra simán felmegy, nem kell hozzá semmit erőlködni. Nem igazán értem, hogy ez hogy jöhetett így össze. "Szerencsére" nekem megrepedt a tx2 ventije, és kaptam helyette tx3-at, és az már simán felmegy erre a lapra is.
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #3436 üzenetére
A lapról le kell húzni a venti csatlakozóját, és akkor a bordán lévő műanyag burkolatot a ventivel együtt le tudod húzni felfelé a bordáról. Utána már csak 4 csavart kell kicsavarnod, majd visszatenni a műanyag burkolatra a másik ventit. Max. 10 perc alatt megoldható.
-
sgergi
veterán
válasz
silverlightx #3425 üzenetére
A tx3-on újra pwm szabályzott venti van, és nincs rajta a műanyag terelőelem. Nagy vonalakban ennyi. A tx3-on a borda minimálisan hatékonyabb, és rámegy az 1156-os foglalatra is.
-
sgergi
veterán
válasz
csusza` #3415 üzenetére
A tx3 nem annyival erősebb, hogy érdemes legyen rá váltanod. Ha cserélned kell a tuning miatt, akkor egy komolyabb hűtőt vegyél min. a 6-7 ezres kategóriából.
Az más kérdés, hogy kell-e majd váltanod. Ha tuning közben nem nagyon kell feszt emelned, és jól szellőzik a házad, akkor elég lesz a tx2. Ha komolyabb feszes tuningot szeretnél, akkor érdemes lenne nézned egy komolyabb hűtőt. De szerintem ezt majd az első tesztek alkalmával eldöntöd. -
sgergi
veterán
válasz
lajafix #3412 üzenetére
Semmi extra. A ventit húzd le a lapról, majd jó erősen kezdd el felfelé húzni a ventit a műanyag burkolattal együtt. Az elején nehéz elindítani, de aztán könnyen lejön. Az egész műanyag pár horonnyal van felrakva. Ha már lejött, akkor könnyen tudsz ventit cserélni, majd csak simán vissza kell nyomni a műanyag tartót a hornyokba. (talán a borda tetején lévő kis kampónak kell segítened egy kicsit lejönni)
Nem kell levenni a bordát.
-
sgergi
veterán
A tx3-hoz adnak 1156-os lefogatót, de az előző generációs hűtőket hivatalosan nem tudod 1156-ra felrakni. Ha mégis szeretnéd, akkor vagy veszel egy tx3-at, vagy otthon barkácsolsz egy lefogatót, ha szeretsz ilyenekkel foglalkozni. Sajnos a tx már nagyon régi hűtő, és külön sem csináltak hozzá lefogatót, mint a drágább cm hűtőkhöz.
-
sgergi
veterán
válasz
Ventur@ #3407 üzenetére
A 3 tűset csak Voltage beállítással tudod szabályozni, a pwm-et pedig pwm-el (bár talán menne feszültséggel is). Alapvetően más technika a kettő. Ha most 4 tűs, pwm-es ventid van, akkor arra állítsd biosban, ezt egyszerűbb szabályozni, általában pontosabban lehjet vele állítani a fordulatszámot, illetve több lap tudja ezt a beállítást.
-
sgergi
veterán
Sajnos azokat nem nagyon ismerem, de én mindig is a legolcsóbb fehér pasztát használtam, és bőven elég volt. Igazából a nagynevű paszták is csak minimálisan számítanak, nem hiszem, hogy átlagembernek nagyon kellene. Ráadásul a sima fehér, legolcsóbb is jobb, mint a gyári, mert amit adtak az nagyon sűrű, emiatt nehéz szépen, vékonyan felkenni. Mindenképpen érdemes lenne új pasztát felkenni forgatáskor.
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz
alibaba78 #3385 üzenetére
Ha a tápra kötöd, akkor semmilyen szabályzás nincs, ezt a módszert nagyon nem ajánlom. Ha alaplapra van kötve, akkor van 3 és 4 pines venti is. A 3 pinest feszültségszabályzással lehet szabályozni, ezt nem mindegyik lap tudja. A 4 pines ventik pwm szabályzásúak, ezt mindegyik lap tudja manapság, ez lenne a legjobb megoldás.
A lapod a 3 és 4 tűs ventiket is tudja szabályozni, biosban be kell állítani, hogy milyen ventit használsz (Pc health status/ cpu smart fan mode). Ettől függetlenül, ha teheted akkor 4 tűset vegyél (azt tuod a Giga prográmjával nagyon jól szabályozni, hogy mindig halk legyen a géped), ha nem, akkor a 3 tűs venti sem rossz, de azt nem tudod olyan jól állítani. -
sgergi
veterán
válasz
alibaba78 #3382 üzenetére
A 90 és 92 mm-es venti nem két külön kategória, hanem ugyan az, csak valahol nem írják ki azt a 2 mm-t. Szerintem ezt a keretet hivatalos módon nem fogod tudni felrakni, csak házi módszerekkel. Az meg, hogy a 3 pines gond-e az attól függ, hogy milyen lapod van, és az hogyan tudja szabályozni a 3 pines ventiket. De szerintem jobban járnál, ha AC-től egy védőkeret nélküli pwm-es ventit választanál.
-
sgergi
veterán
A venti nem tudja magát szabályozni, az alaplapnak kell. Sajnos a Gigabyte-nak nagyon gyenge a prociventi vezérlése ezekben a lapokban. A megoldás, hogy pl. felrakod a Gigabyte EasyTune nevezetű progiját, és azzal szabályzol. Azzal 1000 körülire (sőt, az alá is) le lehet venni a fordulatot, és úgy már nincs hangja. Nekem is azzal van 1100-ra szabályozva.
-
sgergi
veterán
válasz
#98593280 #3343 üzenetére
Arctic cooling annyira nem rossz választás, mert nem számít olyan sokat a bordának a légszállítás. Tehát a kicsit kisebb légszállítás miatt alig fog emelkedni a hőmérséklet. De ezt, ha most egy kicsit leszabályzod, akkor ki tudod kísérletezni, hogy mennyit számít.
Esetleg olyan lehet még csinálni, ha van elég helyed, hogy veszel egy 9->12cm-es átalakító elemet, és ráteszel egy 12cm-es ventit, mert akkor teljesen halk is lehet. -
-
sgergi
veterán
válasz
Reynoldss #3305 üzenetére
9,2-es ventik mennek pont rá a bordára, a 12-es lelóg róla, de akár az is felrakható. Egyébként túl sokat hőmérsékletben nem nyersz a 2 ventivel, a procid nem lesz sokkal hidegebb.
A felrakásra pedig vedd elő a kreatív oldaladat, hivatalosan tudtommal nincs rá semmilyen keret hivatalosan, amivel fel lehet tenni a 2. ventit. (a tx3-ra alapból 2 venti rakható) A legegyszerűbb, ha fogysz egy vékonyabb drótot, és simán rádrótozod a bordára. De sok mindent ki lehet találni.
Az első ventit szoknya nélkül hogy tetted fel? -
sgergi
veterán
válasz
gabber9511 #3297 üzenetére
Igen, az lenne a legideálisabb. Viszont, akkor nem ártana friss pasztát tenni alá, tehát jó lenne, ha az lenne nálad.
-
sgergi
veterán
válasz
Viper26 #3287 üzenetére
Biosban nem kell semmit állítanod. (bár lehet jelezni fog, hogy nem érzékel cpu ventit, akkor le kell tiltani, hogy figyelje, ha minden igaz, akkor a pc health status/ fan fail alarm való erre, ami alapból le van tiltva. Terhelve olyan 55-60 foknál ne legyen több a proci, és akkor nincs gond. Egyedüli gond az előlapi panellel az, hogy mindig kézzel kell majd állítanod a fordulatszámot, nagy terhelésnél fölfelé, alapjáraton meg lefelé. De valószínűleg 1100 környékén elég lesz a venti terhelve is, és akkor nem kell állítanod a ventit, hanem járhat fix fordulaton. Meg szerencsére, ha véletlenül túlhevülne a proci, akkor lekapcsolja magát. (biosban ez is állítható: vagy egy figyelmeztető hőmérséklet, és van egy amikor lekapcsolja magát. Ezt olyan 80-90 fokra érdemes állítani szerintem, a proci is kb. akkor kapcsolhatja le magát.)
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz
Viper26 #3273 üzenetére
Tehát a Faneq alatt 4 dolgot találsz:
Target temp: Az a hőmérséklet, amit tartani szeretnél a procival. Ez kb. 55 foknál jó is.
Temp tolerance: mekkora tűrést engedsz meg.
faneq start control: azt tudod beállítani, hogy a target temp fölött menyivel pörögjön a venti 90-100% legyen szerintem, bár ez tx3-nál elég sokat jelent.
faneqstop control: a target temp alatt mennyit forogjon a venti.Úgy kéne ezeket összehoznod, hogy netezés közben halk gépet kapj, azaz kb. 1100 környékén kell a tx3 ventit járatni. (ez persze függ a hallásodtól is), játék és terhelés közben pedig akár hangosabb is lehet.
-
sgergi
veterán
válasz
Viper26 #3271 üzenetére
Terhelve már jónak tűnik a hőmérséklet. Esetleg érdemes lenne leszedni a hűtőt, és megnézni, hogy felfeküdt-e normálisan. (paszta lenyomatából látszik) A gyári pasztát használtad egyébként? Ha igen, akkor inkább nézd meg valami olcsó sima fehér pasztával, mert a gyári elég rossz.
-
sgergi
veterán
válasz
hfrankee #3266 üzenetére
Az első kérdésedet nem teljesen értem.
A Gigabyte alaplapok cpu fan control meüjében 3 dolog állítható be: auto, pwm, voltage. A voltage nem minden bios verziónál van, némelyekből kivették. Amelyekben benne van és arra van állítva, akkor a 3 tűs ventit tudja szabályozni, ez nálam olyan 1150-1200 körül volt tx2-vel. A PWM beállítás a 4 tűs ventit szabályozza, az auto beállítás akkor kell, ha a 4 tűs ventit EasyTune-ból akarod vezérelni. Tehát, ha biosban auto van beállítva, akkor működik az Easytune-ban a szabályzás, de elvileg csak 4 tűs ventivel, mivel pwm alapján szabályoz. -
-
sgergi
veterán
válasz
hfrankee #3255 üzenetére
Igen, megeshet, hogy rezonál, ez szokta eltörni a ventiket, ez tx-nél szériahiba. Nincs normálisan kiegyensúlyozva a venti. Mekkora fordulatszámon pörgeted? Leszabályozva még kitarthat egy darabig, de így valószínűleg hamar törni fog, de lehet már meg is történt, és azért kezdett el most jobban rezonálni. Nézd meg a ventit, főleg a közepét, hogy nem repedt-e.
-
sgergi
veterán
Igen, vágom. bejelöltem neked a pöcköt, amit ki kell akasztanod. A fekete tetején van egy nyíl, arra felé fordítsd el teljesen amíg tudod (egy negyed fordulat). Ekkor húzd fel a fekete darabot teljesen. Ekkor már csak az egyik pöcköt kell kicsatolnod. Ha felülről nézed a fekete darabot, akkor az egyik felén van a nyíl. Az alatta lévő pöcökkel nem kell foglalkoznod, csak a másikat a túloldalon kell kipattintani, és közben felfelé húzni a fekete darabot. Ekkor majdnem lecsúszik az egész, de egy kis műanyag kiálló darab miatt még nem fog szétjönni. hogy azt kikerüld a nyíl ellenében el kell 90 fokkal fordítanod a feketét, és akkor más könnyen szétjön.
-
sgergi
veterán
Most szedtem szét 32 másodperc alatt, tehát még próbálkozz kicsit.
A feketét húzd fel amíg tudod, és onnan a 2 pöcökből már csak az egyiket kell kiakasztani, mert úgy van kiképezve, hogy a másik simán lejöjjön. Az mindegy, hogy merre van forgatva, mind a 2 esetben csak az egyik pöcök tart, a másik lecsusszan. Ha a pöcök kiakadt, akkor onnan már csak szét kell húzni a 2 darabot, de figyelve, mert van egy kis kiálló rész az egyik oldalon. Tehát amikor a 2 pöcök már kiakadt, akkor húzd széjjel, és forgasd a feketét, lesz egy pont, ahol szétesik magától.
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
De mi történt? A háznak nem sok köze lehet hozzá, hacsak nem változott valami a légáramlaton. Lehet biosban elállítódott a venti vezérlés, azért forog ilyen sokat. Illetve, ha zavar, akkor EasyTune-nel a Giga progijával szépen tudod szabályozni a fordulatszámot, hogy ne legyen hangos.
-
sgergi
veterán
válasz
petyuska74 #3221 üzenetére
Igen, az lenne a legjobb, ha a venti a ház belsejéből szívna, azt a levegőt átfújná a bordán, majd az a meleg levegő kimenne a hátsó rácson. Ugyanis így a meleg levegő kimegy a házból, míg fordított esetben bent kering.
-
sgergi
veterán
válasz
petyuska74 #3219 üzenetére
A venti jól áll, az a jó, ha a bordákon átfújja a levegőt. Az viszont nem látszik a képekből, hogy ez a levegő merre megy tovább a borda után. Úgy célszerű felrakni a bordát, hogy a meleg levegő, ami lejön a bordáról a hátsó szellőzőn át távozzon.
(legközelebb kicsinyítsd le a képeket, vagy linkeld őket.)
-
sgergi
veterán
válasz
petyuska74 #3216 üzenetére
Igen, most nézem, hogy félreérhető a dolog a manualban, az inteles lefogatókat még véletlenül sem kell feltenni. A 2. képen csak azt jelöli, hogy szedd le a műanyagot az aljáról, és nem azt, hogy melyik lefogatót tedd fel, mert azt az első kép mutatja. Nem elég egyértelmű a helyzet, de azért rá lehet jönni. Tehát az inteles lefogató nem kell, csak az amd-s azt pedig úgy tedd be, hogy a venti majd hátrafelé fújjon a házban. Innentől pedig már nem nehéz feltenni.
-
sgergi
veterán
válasz
petyuska74 #3214 üzenetére
Tudtommal nem kell semmit leszerelni, nézd meg a manualt, ha nincs meg, szedd le a CM honlapjáról, azon jól látszik minden lépés. Simán a kerethez fog ez is csatlakozni. (nincs amd-s lapom, de a kép alapján így látszik.)
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3212 üzenetére
Még ekkora feszültséggel is kevesebbnek kéne lennie, nekem 1,35-tel egy 65nm-es proci ment 45 fokkal. Mondjuk az nem túl jó, hogy csak 2 pöcök van beakasztva. Ha ráérsz, akkor szedd le óvatosan, és nézd meg, hogy mekkora felület érintkezik a procival (a paszta alakján lehet látni). Többit miért nem tudod beakasztani?
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3210 üzenetére
Egy kicsit javulna a hőmérséklet, de nem sokat, és ahhoz átalakítót is venned kell. Egyébként kicsit magasnak tűnik a hőmérséklet, pasztázás rendben van, jól felfekszik?
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3208 üzenetére
1-2 fok lesz max. a különbség. Most mennyit forog a venti, és milyenek a hőmérsékletek?
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3206 üzenetére
A CM max. légszállításban jobb, de hangban és minőségben viszont rosszabb.
-
sgergi
veterán
válasz
killer1203 #3203 üzenetére
A tx bordája nem annyira érzékeny a légszállításra, így ezek is megfelelnek a célnak. Kivéve ha túlfeszelt quadot akarsz hűteni.
-
sgergi
veterán
válasz
Quan-Chi #3198 üzenetére
Igen, az nvidia chipset melegedni szokott. 2 egyszerű ötletem van: lehet kapni batár nagy heatpipe-os chipset hűtőket, vehetsz egy olyat, vagy egy 4-5-6 cm-es ventit ráteszel leszabályozva. Nálam az utóbbi megoldás van, egy 6 cm-es venti van a bordára felcsavarozva, és 5V-on járatva.
-
sgergi
veterán
válasz
#98593280 #3186 üzenetére
Intelnél mind a 4 irányba fel lehet tenni, amd-nél viszont lehet, hogy tényleg csak 2 irányban. Az viszont akkor elég nagy hiba, ha csak lefelé és felfelé lehet felrakni, hátrafelé pedig nem, mert az sem jó, ha a vidkarira fújja a meleget, de az még rosszabb, ha a tápba fújja a meleg levegőt, mert a tápnak az nem tesz túl jót.
A hőmérsékleteid teljesen jók, akár, ha hangosnak találod, egy kicsit lassíthatsz a ventin.Mod: most megnéztem a leírását, és elvileg az összeszerelési útmutató szerint amd-re is fel lehet tenni mind a 4 felé. Akkor pedig egyértelműen az a legjobb, ha hátra kifújja a meleg levegőt a venti.
-
sgergi
veterán
válasz
zolynet #3163 üzenetére
Márhogy a műanyag inteles lefogatót. Esetleg tudsz szerezni másikat, ha egy tönkrement, aprón lehet találni/ szerezni, esetleg számtech boltban is lehet. Esetleg, ha merészebb vagy, akkor sima csavarra is kicserélhető, a topikban is leírta már valaki, hogy hogyan lehet, az a lényeg, hogy a csavart szigetelned kell a laptól, vagy műanyagcsavart is használhatsz. Aki leírta, képekkel is illusztrálta, de a képek már törlődtek sajnos.
-
sgergi
veterán
válasz
Shancy1 #3161 üzenetére
Bocsáss meg, hülyeséget írtam. (pedig nekem is ilyen hűtőm van)
Igen, adnak hozzá 1156-os lefogatót, de nem külön, hanem egy lefogatót adnak intelhez, és azon vannak máshol a furathelyek. Aki amd lapon használja, az lehet oda tudja adni neked a lefogatólábakat, csak az a baj, hogy szerintem ezek a lábak nem jók a tx2-höz. Sőt, biztos hogy nem jó hozzá.[link] cooler masternek viszont van külön lefogatója 1156-hoz, de elvileg az sem jó a tx2-höz. Tehát, vagy megoldod házilag, csavarokkal (ami jobb is mint a műanyag lefogató), vagy beruházol egy tx2-re (aminek most jelent meg a 2. generációja) -
sgergi
veterán
válasz
dokee78 #3156 üzenetére
Először is nézd meg, hogy tényleg meghajlítja-e a lapot. (illetve a lap mennyire van meghajolva) Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy kis pasztával megnéztem, hogy a hűtő hol fekszik fel a procira, és hol nem. Ahol nem feküdt fel, oda raktam egy jó adag pasztát, hogy a levegő helyén legalább az legyen. Így rögtön 15 fokot hűlt a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged