- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gonosz
csendes tag
válasz
gaboooka #114 üzenetére
gaboooka: Miért ne? Ha érdekli, had csinálja.
Zoltán: Azellen nemvéééd... ;) Arra gondolsz, hogy a táp túlfeszvédeleme a készenléti részben lévő kiszáradt elkók ellen véd-e? Ha egy olyan áramkör van beletéve mint mondjuk a MAXX (passzív védelem), akkor mondhatjuk igen. De nem tudom, hogy ha külön kihangsúlyozzák hogy az adott tápban ''túlfeszültség védelem'' van, akkor az ezt a pár plussz félvezetőt takarja-e, vagy szimplán marketingfogás (parasztvakítás). Mert ugye egy normális stabilizált tápegységnek kutya kötelessége, hogy a kimenő feszültségei ne legyenek magasabbak (és alacsonyabbak se), a névleges értéknél. Szvsz a ''túlfeszültség védelem'' nem egyenlő a ''megfutás elleni'' védelemmel. -
Gonosz
csendes tag
Ez korrekt
. Gondoltam ám én is ilyenre, csak még egyszerűbben. Fogsz két diódát és a 5VSB-t és a 12V-ot ''összediódázod'' a venti ''+'' kivezetésére. Kis szépséghibája, hogy a ventinek tudnia kell indulni 4.4V-ról, ill. full üzemben is csak 11.4V-ot kap. Kikapcsoláskor valszeg menne, mert akkor ugye csak ''leesik'' a fesz 12-ről 5V-ra. De asszem a teljes áramtalanítás a legjobb megoldás (gondolok itt pl az áramszünetekkor fellépő fesz ingadozásra. stb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest