- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- 10 VI 16
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Aktív témák
-
Adi
senior tag
Gondolom neked is, azért szívtad mellre a hozzászólásomat. :DDD
Írtam már, hogy tapasztalatból beszélek és nem vallásháború kirobbantása a célom vele. Használd egészséggel a Codegened, de ne nyávogj majd itt a fórumon, ha esetleg leég tőle az egész géped. Én szóltam. :t
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
B+, ez az egész téma arról szól, hogy a Codegenek mekkora f*sok! Legközelebb azért megtisztelhetnél mindenkit azzal, hogy elolvasol egy témát, mielőtt fölteszed ugyanazt a kérdést, amiról az egész szól!
Aki azt mondta, hogy a Codegenek jók, az vagy még tapasztalatlan, vagy hazudott neked. -
Adi
senior tag
Nem hiszem, hogy a vinyó terhelte meg a tápot, legalábbis egy vinyó nem tenne ilyet. Egy 7200-es IDE Samsung pláne, a szervervinyók szeretnek többet fogyasztani. De egy mai ''modern'' procihoz képest igen keveset.
Inkább dobd ki a sz*r Kodegány tápodat, vegyél egy normálisat, és próbáld ki azzal a konfigurációdat.
Ha mázlid van, akkor nem rontotta még el a vinyódat.
Végigolvastad egyébként ezt a témát? Ahogy érzem a kérdésedből, nem igazán. -
Adi
senior tag
-
Adi
senior tag
Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy a folyamatos üzem a probléma? :Y Az IBM (és több nagy, másik neves szállító) gépeiben esetleg jó eséllyel Delta tápok vannak, ők szállítanak OEM-eknek elég sokat (a Kellytechnél kapható DT350-es Chieftec is az). A Chieftecnek pl. a Seasonic, Seventeam gyárt/ott tápokat, amik szeretnek máshol is feltűnni, pl. rackes házakban. De van a saját kezem alatt is pár szerver, amiben Chieftec (és Coolink) táp megy, probléma nélkül, 24 órában. Még akkor is, ha a gépet esetleg aktívan csak napközben használják.
Az ilyen Codegen-jellegű tápoknak és annak, hogy ezzel elárasztják a magyar piacot, a hardverek terén pont ugyanaz a gyalázatos eredménye van, mint a Windowsnak a szoftvereknél: lealacsonyítja a felhasználók igényszintjét.
De befejezem a szájtépést, mert látom, hogy itt páran hitvitát csinálnak a tápokból. Én nem hitből beszélek, hanem tapasztalatból; Codegen, Acorp, Mercury, KME, JNC, Vargáné és Tsa Bt. tápok: mind egykutya. Egy ismerősömnek még egy remek összeesküvés-elmélete is van róla: ugyanabból a kínai gyárból jönnek, csak más rajtuk a címke. :D
Aki meg a továbbiakban elégedett a sz*r tápjával, az legyen. De ha lehet, ne sírjon utána a fórumban, hogy
1) instabil a gépem,
2) megdöglött a tápom,
3) megdöglött a tápom és a fél/egész gépet leégette,
4) megdöglött a tápom és a fél/egész gépet leégette, a vinyókat is, s többhavi munkám odalett,
mert már baromi unalmas ezeket mindig viszontlátni.
Aki akkora balf*sz, hogy egy több tíz/százezres gépnél plusz 10-15 rugót sajnál egy jó tápra, hiába mondják neki, az megérdemli a kemény fafejével, hogy a saját kárán tanuljon.
Mondjuk azt elismerem, hogy kis hazánkban népi sport az igénytelenkedés.
Uff, én beszéltem. :DDD
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
Otthagyják, ATX off módban mert sok gépen NT van és kézzel kell kikapcsolni. Az újabb Windowsokon persze kikapcsol magától.
De ennek mi köze a táphoz? Egy jó táp ezt is kibírja.
A vinyók között meg volt Maxtor és Quantum is. A beszállító cégüknek lehet, hogy ezek a kedvenc típusai, nem tudom. De nem l'art pour l'art döglött meg vinyó, hanem táptól. -
Adi
senior tag
Jajj, és kimaradt egy igen vicces példány, aminek a hatása hosszú távon jött ki, kissé magam sem értem, hogy hogyan. P4-es gép, tükörben két 20 GB-os HDD, bizonytalanul működött. Általában mindig akkor szállt el, amikor intenzíven dolgozott egyszerre a proci és a vinyók is. Egy tápcsere Coolinkre megoldotta a problémát, de az előző táp ''tevékenysége'' nem múlt el nyom nélkül. Pár hónapja történt a tápcsere, s pont a múlt héten jutottunk el oda, hogy az egyik vinyó totál megdöglött, az alaplap meg néha elfelejti, hogy milyen procit pakoltak bele. :(
Persze lehet, hogy mindezt a Coolink táp miatt produkálja, de ennek kevés az esélye. :D
No és hogy teljes legyen a kép: nem csak a Codegen cuccokkal volt így gond, KME, Acorp és Mercury tápok is voltak a cseréltek között. De a legtöbb a Codegen. Mondjuk sokat IMHO nem számít, mert szerintem csak más feliratú matrica van rajta. :C -
Adi
senior tag
Mi az, hogy!
Egyik ügyfelemnél lassan másfél éve vagyok külsős rendszergazda, ennyi idő alatt kb. 8-9 Codegen tápot cseréltem a gépeikben, amik vagy megpüffedtek, vagy bizonytalanul működött miattuk a gép. Ebből 4 esetben volt az, hogy a táp elvitt magával valamit:
- P3-as gép, leégette az alaplapot, a memóriák és a bővítőkártyák túlélték, a procit nem mertem jó alaplapban kiprobálni,
- P3-as gép, dettó az előző,
- P4-es gép, megdöglött a HDD,
- P4-es gép, szinte teljes belső csere (alaplap, proci, RAM, HDD).
A sorban a legutolsót a múlt héten cseréltem egy öreg P2-es gépben, pukk és némi amperszag után működött ugyan a cucc, de a gépet használó hölgy kicsit ideges lett, hogy nem akarja elveszíteni az adatait. :DDD Ezt a tápot cserénél szét is szedtük kíváncsiságból, szépen fölpúposodott és kinyílt kondi volt benne egy. :D
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyrobogósok baráti topikja
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Logitech Lift for MAC ergonomikus egér
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest