Hirdetés
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Elfújta a szél a Meizu 22 Airt
Új hozzászólás Aktív témák
-
McKalton
tag
valakinek van egy müködő sys.txt-je igo primo 2.0-hoz?
-
csyo
senior tag
sziasztok!
Szeretnék ilyet venni Angliában.
Nem tudjátok véletlenul, hogy ezt milyen néven forgalmazzák angoloknál?
Valszeg más a neve mert semmit sem találok ilyen névvel:-( -
rumple
csendes tag
Üdv Lista,
Net vagy Primo dilemma. Lehet hogy off?

A CNS Globe HD Net kiválló választásnak tűnik számomra, viszont azt látom több hozzászólásból, hogy a Primo többek által is kedvelt. Sajnos azonban nem találom ezt a párosítást a webboltokban (lehet, hogy rosszul kerestem), házilag pedig ha jól értem hivatalosan nem tudom összerakni.
Ha tényleg nem kapható a Net-Primo párosítás, akkor pedig el kell döntenem, hogy melyik a fontosabb. Válasszak Globe HD-t Primoval vagy legyen a HD Net IGO8-al.
Szerintem a plussz SIM foglalat és a telefon lehetősége vagy ezen keresztül a közvetlen internet (bár valóban nem elengedhetetlen egy navi kütyünél de) adott esetben, helyzetben nagyon fontos lehet.
Van-e a Primoban annyi előny az IGO8-hoz képest, hogy ezt überelje?Ha off, akkor dobjátok ki, ha válaszoltok, azt előre is köszönöm.
Üdv!
-
boatkiller
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene.

Registry editorban
[HKEY_LOCAL_MACHINE_System_Explorer_Shell] bejegyzésben a
a StartUp sorban a WindowsStartUp-ot kell módosítani NandFlashWindowsStartUp-ra.Ezt szeretném megcsinálni, de ha beírom, hogy regedit akkor hibát dob ki: Cannot find 'regedit' (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available.
Ez nekem picit magas, mert ha gipsztigris skinjét használom az abban levő registry editorral meg tudom nyitni. Viszont nem tudom szerkeszteni, mert nincs keyboard.

Más:
Tigris skinjét, hogyan lehet beállítani hogy rögtön induljon, ne kelljen a navi gombra rábökni?
Mobipocket Readert hogy lehet rá telepíteni? -
kjimmy93
csendes tag
Üdv midnenki. most rendeltem egy ilyen készüléket, térkép nélkül. valaki egy gyorstalpalóval megszánna,hogy hogyan lehet rá térképet tenni, milyent érdemes,melyik a "legjobb", ha van ilyen, sb.. tehát segítenétek elindulni?
örök hála!

-
boatkiller
tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Köszi!
Ez nem túl jó hír sajna.
Androidot lehetséges ráhúzni valahogy? (Pl.: dual boot SD-ről) -
gipsztigris
addikt
válasz
boatkiller
üzenetére
Sajnos soha!
A Skype megszüntette a WinCE eszközök támogatását már egy ideje. Ez azt jelenti, hogy akinek volt működő skype programja az sem fog tudni feljelentkezni csak egyszer, mert feljelentkezéskor a platform is azonosításra kerül. Ezért a második bejelentkezéskor már a homokóra fogja fogadni a skypeolni kívánó júzert. :-( -
boatkiller
tag
Sziasztok!
Jónak tűnik a leírások alapján, vennem kell egy új navit az előző CNS-ek a szokásos módon haláloztak el.
(törött kijelző).Cns Moon BT volt az első, nekem nagyon bejött.
. A második Zen volt, mit ne mondjak nem volt a kedvencem a stylus elég hamar megfáradt és a gps vevője meg se közelítette a moon-ét.A HDnet-en a skype-ra várható megoldás?
-
DrLEEi
aktív tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Magam az egyik fő feladat alatt a navigációhoz kapcsolódó navigációs hangok kiadását értettem magából a készülékből.
Tehát nem az transmitter,vagy zenelejátszás..stb opciókat. -
gipsztigris
addikt
"Szóval ez feltétlenül negatív pont a készüléknek."
Azért egy dolgot nem árt ha tisztába teszünk! Az az ember, vagy cég még nem született meg, aki képes 10 dolláros nagyságrendben ELFOGADHATÓ (nem Hi-Fi, de egy jó közepes rádió szintjén) megszólaló FM transmittert gyártani. És ezért a negatív pont nem csupán ennek a készüléknek jár, hanem az ÖSSZES PNA készüléknek amiben van FM transmitter.
Most majd előkerülnek a botfülűek, és elmagyarázzák, hogy igenis hifi minőségben szól a Wayteq navija, de ez is ugyanolyan hülyeség lesz, mint az, hogy ezek a vacak kiegészítő funkciók a készülékek fő feladatai. Ezek csak azért kerültek bele, mert a kínai ilyet is tud gyártani, és úgy gondolta, hogy jobban eladható lesz a termék, ha minden szirt-szart belepakolnak.
A FŐ FELADAT A NAVIGÁCIÓ!.....és azt jól és gyorsan végzi szinte az összes PNA készülék. A többi hülyeségen pedig kár koptatni a billentyűzetet.....szerintem.
-
snowdog
veterán
Nem konkrétan erről a készülékről beszéltem, hiszen ezek a kritikák minden PNA-val kapcsolatban (jogosan) megjelennek. És szándékosan nem írtam a netről, ami meg benne van.

Alig várom már, hogy megjelenjen egy olyan gép, ami valóban csak a navigációra lenne alkalmas (nagy kijelző 5-7", gyors provi , nagy tárolókapacitás pl. 16-32 GB, olcsó, megbízható, stb), de arra nagyon, minden igényt kielégítően. Tudom, ezt ebben az évezredben már nem kapom meg.

-
DM43
őstag
-
snowdog
veterán
Éppen ezért vártam lényegesen többet egy olyan készüléktől melynek ez az egyik fő feladata.
Na itt van a kutya elásva. Tisztázni kellene, hogy ezeknek a PNA-knak mi a fő feladata.
Eredetileg navigációs eszköznek fejlesztették ki őket. A szempontok között szerepelt a könnyű kezelhetőség (ez megvan), az olcsóság (ez is megvan), esztétikus megjelenés (még ez is megvan). És akkor itt kellett volna leállni. E-helyett elkezdték a navigáció szempontjából teljesen felesleges funkciókkal teletömni, úgy mint zene hallgatás, videó nézés, játékok, könyvolvasás, telefonálás (kihangosítás, BT), és a transzmitter (FM).
Éppen csak azt az egyetlen értelmes dolgot nem építették be, ami a legfontosabb lett volna egy ilyen eszközbe, a TMC.És akkor innentől kezdve feldobták a magas labdát a kritizálóknak, mert tényleg sz@r a transzmitter, a BT, a videó lejátszás, a könyv olvasás.

-
DrLEEi
aktív tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Helló!
Csatlakozom ...

A készülék FM transmittere használhatatlan,megdöbbentően rossz minőségű.ilyen módon funkcionálisan ezen szolgáltatás beépítése a cuccba teljesen értelmetlen.
Magam visítottam a fájdalomtól mikor meghallottam..
Reklámozni nem akarok,ezért neveket nem írok,de cégemnél gyártunk olyan FM transmittert használó készüléket,melyen igenis élvezhető,teljesen elfogadható minőségben hallgatható pl egy internet rádió.Igaz viszont,hogy ez nem occsó' kategória,valamint nyilván ez sem hifi.
Éppen ezért voltam erre is kíváncsi..
Szóval ez feltétlenül negatív pont a készüléknek.És ha már negatívum,akkor itt beírnék még 1 észrevételt.
Az a véleményem,hogy a készülékbe beépített hangszóró funkciót betöltő csipogó éppenhogy eléri az elégséges minősítést.
Összehasonlítási alapom mindössze egy nokia e52 volt navi funkcióval,és annak a hangszórója sokkal szebben tisztábban szólt,pedig ugye annak nem ez a fő funkciója.
Éppen ezért vártam lényegesen többet egy olyan készüléktől melynek ez az egyik fő feladata.
Arról nem is beszélve,hogy a navi adottságaiban sokkal alkalmasabb lenne egy szépen szóló hang kiadására alkalmas technika beépítésére..
Szal sztem ezt erősen kispórolták belőle. -
gipsztigris
addikt
Nem akad!
De aki a navi hangját akarja FM transzmitteten keresztül otthoni "Hi-Fi"-re kitenni, az vagy nem látott még hifit, vagy botfüle van!...vagy még sohasem használt FM transmittert.

A minőség olyan, hogy a navigáció hangját hangosabban hallani a kocsi hangrendszerén keresztül, de azt az óccsó FM transzmittert még nem találták fel amivel zajmentesen élvezhető módon lehetne zenét hallgatni. Már csak azért sem, mert az FM sáv annyira telített, hogy még egy local rádióadó is kb. százszor erősebben sugároz, mint ezek a transmitterek, és szinte bárhová hangolod, mindig lesz a közelben egy "rendes" rádió adó, ami vagy elnyomja, vagy éppen csak annyira zavarja, hogy zajos legyen.
-
Peet
senior tag
Srácok!
Valaki kipróbálná nekem, hogy megnyit wifi kapcsolaton keresztül valahonnan egy mp3-at és azt kiteszi fm transzmitterrel és hogy akad-e?
Mennyire jó a minőség? Pl. otthon egy hifire kilehet rakni? Esetleg kipróbálni azt is.
Előre is köszönöm és várom a tapasztalatokat!
-
DM43
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Tigris! Ezt se hagyd ki a sorból

-
gipsztigris
addikt
-
DrLEEi
aktív tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
ok köszönöm!
Egyébkén én úgy gondoltam,hogy az FM transmitterrel kitolom a kocsi hangcuccára.
Gondolom az sem hight fidelity,de talán hallgatható.
még1 kérdésem lenne:
problémáim vannak a kalibrációval:
újjal nyomkodva eléggé pontatlan a cuccom.
A ceruzájával egyébként tökéletes,de hát kocsiban nem annyira használja az ember a cerkát.
Tesztet is olvastam és ott ezt a részt(érzékenység/kezelhetőség) nagyon dicsérték.
Kalibrációt végigtoltam vagy 3* már,de igazság szerint nem veszem észre hogy bármi is változna.
Van erre valami megoldás? -
-
DrLEEi
aktív tag
Tudja e valaki,hogy ennél a cuccnál igo primo-val (vagy egyáltalán) lehet e úgy navigálni.hogy közben szól a zene is róla.
vagy csak egyik vagy másik? -
manlions
tag
Azt szeretnem kerdezni hogy találkozott valaki DiMka tomsoft skin használatanál azzal a promlémaval hogy a magasságot inditásnál mutatja de utána nem változik az adat. Elötte CNS HD készülékem volt ott is ez volt a promléma.
-
DrLEEi
aktív tag
Helló!
WiFI témához.
A MAC filter nem kliens eszköz függő titkosítás.Sőt ez nem is titkosítás,hanem egy egyszerű,de nagyon hatékony szűrő,mely annyit mond meg,hogy mely MAC address(rendszámú) eszköz léphet be/vagy nem a routerre.
Kiolvasása nagyon egyszerű bármely eszköznél:
Belépsz a router felületére és 1 percre kikapcsolod a MAC filtert.
Ekkor csatlakozol az adott eszközzel és felcsatlakozik,és látod a MAC címét a routerben.
Innen copy,vagy egyből mac listához adás.
Majd visszakapcsolod a filtert.Egyébként ha a router tudja és a logolás be van állítva akkor ott bekapcsolt filter esetén is írkárlja a blokkolt MAC címeket,tehát innen is kiolvasható hogy adott időben mely cím lett blokkolva.
Tehát próbálkozol 13:45-kor,és a routerben megnézed hogy 13:45 kor milyen MAC lett blokkolva.. -
DrLEEi
aktív tag
válasz
szabolcs660
üzenetére
Szia!
Sztem a másik topikba is írtuk ugyan ezt:
Maga a konfig nagyon egyszerű,ha van PIN azt kell megadni,és kb. annyi.
Maga az internet-élmény index elég alacsony,tehát ha más nincs nálad,és sürgős infó kell arra jó,de nem nyomkodnám egész nap
-
szabolcs660
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már,hogy milyen rajta az internetezés?
Nekem van mobilinternetes sim kártyám és azzal szeretném majd használni.
Hogy működik?Csak berakom a kártyát és már mehet is a szörfölés?Vagy van valami bonyolult beállítása? -
acsez
csendes tag
Kérem a CNS Globe HDnet géphez értőket :
szeretném a régi ( ELÉG SOK ) TELEFON számaimat áthelyezni az uj gépre .
A laptopról kábelen átvittem a belső kártyára ( a külsőre is vihetem )
A kérdés innen hová és hogyan kell valamilyen könyvtárba rakni ,hogy a telefon részlegen megjelenjenek az adatok ?
Kézi beirással megjelennek de több százat jobb szeretném szoftveresen betölteni .
Ha lenne segitség azt előre is köszönöm -
szaba75
tag
Értem és köszi a segítséget

-
-
szaba75
tag
Sziasztok!
Megtudja nekem mondani valaki,hogy érdemes-e ROM frissítéssel foglalkoznom?
Ezt találtam a CNS oldalán:HDNET20111104.ZIP
Nem vágom,hogy ez most mi
-
Munkas
aktív tag
Nem én rendeltem. Céges kártya. Vagy visszaadom, vagy használom. Gondoltam jó lesz ebbe, különösen, hogy már elég sok GPS van itthon.
Eddig 8-as IGo volt. Még azt is céges telefonhoz adták. Nyáron a hajóhoz vettem egy Garmin-t, mert a tengeri térképek csak azon használhatók. Ott simán lehet cserélgetni a térképeket, csak az meg autóba nem annyira jó, mint az Igo-k, ezért vettem még egyet. Azt hittem itt is az lesz, hogy belerakom és kész.
Azt nem tudom mennyire warez, hogy van már két Igo és egy Garmin szoftver amiből egyszerre úgyis csak egyet tudok használni. Nem nagyon vagyok képben e téren, de ha az Igo készülékhez van kapcsolva, akkor visszavonom a kérdést, mert valóban nem azon akarom használni, amihez rendelték.
Több szoftvert már nem fogok venni. Valószínűbb, hogy inkább mobil net, és google-s navigáció. Ha jól tudom ezt a készüléket is rá lehet venni ilyesmire. Ott mindig napra készek a térképek, és nem is kerül többe. Talán csak külföldön, de arra jó a telefon is, vagy az egy-két autós út idejére legfeljebb átrakom a telefonból a kártyát, hogy kényelmesebb legyen. -
gipsztigris
addikt
CNS Primo kártyád van? Eredeti gyári?....akkor megkérdezhetted volna a CNS-től, akik elmondták volna, hogy a CNS Primo CSAK azon a készüléken működik, amelyikre vásárolva lett, illetve a naviextras-on be lett regisztrálva.
Ha meg csak amolyan "talált" kártyád van, akkor elég nagy a google!

-
Munkas
aktív tag
Sziasztok! Kicsit ráfaragtam evvel a GPS-el. Csak ma jött meg a karácsonyra szánt HDnet. Primo kártyám már van, így térkép nélkülit rendeltem. Erre kiderült, hogy nem jó ehhez.
Azt olvastam, hogy elég a csak a sys.txt-t kicserélni. Honnét lehetne HDNet-hez valót szerezni primo 1.2-höz? Kösz. -
DM43
őstag
Az biztos, hogy a wpa2-psk -t tudja. Viszont mások szerint a WEP-t nem.
-
laszlohu
addikt
válasz
gipsztigris
üzenetére
Szerintem TKIP titkosítással biztos menne, AES viszont nem az alapértelmezett pl. egypár
mobiltelefonnál. -
szaba75
tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Most hívtam őket nem tudták a választ elkérték a számomat és majd hívnak.
-
szaba75
tag
Sziasztok
Vettem egy masinát/CNS Globe HDnet/ wifivel szeretnék netre kapcsolódni de a routerembe be van állítva a Wireless MAC Filter és ahoz,hogy feltudjak menni a netre meg kéne adnom a készülék MAC számát de sehol sem találom.Van ötlet,hogy hol keressem
-
manlions
tag
bizom benne hogy kicserélik eddig még csak jo tapasztalatom van roluk csak sajna ez nekem megint 100km plusz autozast jelent. Külföldre járok sokat hasznalom eddig semmi gondom nem volt a Cns.el pedig szinte napi 15 orat be van kapcsolva. egyszer volt gondom csak vele de akkor is a legrövidebb idön belül segitettek nekem csak jo tapasztalatom van mindig batran ajanlattom ezt a keszülék tipust.
-
manlions
tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
igen be sem lehet kapcsolni csak ha radugom a töltöre de akkor kb fel percre be adja a betöltö képet es onnantol csak a csikok jelennek meg az volt furcsa mikor levettem a töltöröl
azt irta: batery off. es elég meleg volt a hátulja. -
manlions
tag
Sziaztok végre sikrült hozza jutnom ehhez a keszülékhez minden nagyon jo volt amig fel nem tettem a 220v töltöre onnantol kezdvel csak csikok jelennek meg a készüléken. jart valaki igy?? holnap visszaviszem a Daroczi uti servizbe remelem kicserelik meg nincs 12 oraja hogy vettem naluk eddig mindig segitettek ha gond volt ezert maradtam marka hü!
-
szaba75
tag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Köszi az infót

-
gipsztigris
addikt
Nézd! Jelen pillanatban még egy ilyen képességekkel rendelkező gépet ennyi pénzért nem lehet kapni .
Kérdés az, hogy kellenek-é neked a plusz funkciók (wifi, mobilnet) telefont szándékosan nem írok (bár képes mobiltelefonálásra is) de azt inkább csak amolyan "csökkentett módban" teszi. Mobil internet elérést és a navigációs porgramhoz szükséges connected service módot hibátlanul tudja.....viszont nincs hozzá fizikai TMC vevő. Csak online TMC adatok fogadására képes interneten keresztül. De ha nincs egy plusz SIM kártyád mobilnet előfizetéssel akkor ezt a funkciót nem fogod tudni kihasználni.
A leírt telefonos gyengeségtől eltekintve abszolút jól kezelhető, jól látható kijelzővel rendelkező készülék. -
szaba75
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ilyen gépet.
Tényleg annyira jó min amiket lehet róla olvasni
-
kerekx
csendes tag
Tegnap vettem egy ilyen szerkezetet. Előtte n720 volt, ami nemrég kilehelte a lekét, megvártam HDnet-t. Fél éjszaka próbálgattam, sokkal komolyabb a réginél, nagyon tetszik. A kijelző szuper, nagyon jó a fényerő is a régihez képest. A wifit gyengének érzem, amilyen távolról a nokia e51 vidáman megy, ez már nem talál hálózatot. A Tigris által készített felülethez csak gratulálni tudok, köszönöm a lehetőséget. Lenne kérdésem, ha engedélyeztek pü-t.
-
DM43
őstag
Elkészült az első egyedi menü (skin) a készülékre. Itt olvashattok róla.
-
gipsztigris
addikt
Ide tudod leírni a tapasztalataidat és kérdéseidet.
Indításnak egy TESZT a készülékről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Google Chromecast topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. A második Zen volt, mit ne mondjak nem volt a kedvencem a stylus elég hamar megfáradt és a gps vevője meg se közelítette a moon-ét.