- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
tuti!
Ilyen motor már nekem is elég erős lenne...
Az eletrónikán megpróbálok faragni, de több mint a felét elviszi a táp maga. Ha azt olcsóbban ki tudnám hozni, akkor már elfogadható lenne.
A motoron múlik, hogy magas vagy normál fesz.-es vezérlést használok.
A mechanika metrikus 8-as lesz, direkt hajtásba. -
net84
őstag
HP4p - ez a nyomi pontos típusa?
Mekkora a legkissebb fordulási szöge a motornak?
Mi a legkissebb mozgása a mechanikádnak?
Úgy döntöttem, hogy maradok a direkt hajtásnál, egy közbeiktatott ''kuplung'' segítségével. Nem csinálok semmilyen bonyolítást a gépre...
Tegnap kiszámoltam és 51k lesz a teljes vezérlő elktronika és a táp hozzá. Ez magas feszre és teljesítményre lesz tervezve... A FETekre egy böhömed hűtő borda kerül majd...
[Szerkesztve] -
zeg
őstag
Köszi, de egyelőre nem igazán foglalkoztat a házilag cnc téma, mert ha kell valami, akkor egy jobbféle sörért forgácsolnak nekem bármit.
Ha meg ebből élnék, akkor nem kezdenék/bajlódnék házibarkács hobbicuccokkal, simán rááldoznék 2-3 millát egy használt, jó állapotban levő, alapszintű (de pontos, megbízható, akár kisebb mennyiség gyors legyártására alkalmas) cumóra. -
zeg
őstag
Ha ennyire pontatlanok (0.1mm LOL, jóhogynem hasraütés/szemmérték/félszemmel saccperkábé/ mikiegeres műanyagvonalzós), és annyira gyengék, hogy egy pár millis acéltól ripityára törnek,akkor minek egyáltalán cnc vezérlés? Nem lenne egyszerűbb egy fényévekkel pontosabb cncmentes régi szovjet masinát beszerezni?
-
net84
őstag
A német gép nem olyan rossz, de a bordásszíj megoldás nekem egy kicsit gyengének tűnik. Én a közvetlen meghajtáson gondolkodok, egy kuplunkot közbeiktatva, arra az esetre, ha megfeszülne a gép menet közben.
A Magi rendszert ismerem. Egyelőre az általa megépített elektrónika tűnik a legjobbnak. Már csak valami erős moci kell és küldhetem legyártásra a mechanikát...
Sín elképzelésem:
Bővebben: link
Ezt már láttam több gépen is, köztük olyanon, amivel olyan műveleteket csinálnak, amire és is szeretném használni.
Volt egy rendszer összeomlásom, ha előkerítem a váz rajzát, akkor belinkelem azt is. Mozgatnám a tálcát előre hátra (Y), két oszlop között jobbra-ballra (X) a megmunkálógépet, valamit ezt le-fel (Z). -
net84
őstag
A váz szerkezet már nekem is ok, már csak a motor és a mechanika kivitelezése a kérdéses... Glavírozáshoz nem rakok össze cnc-t, az kézzel gyorsabb és könnyebb pl üveget poharat írni...
Alkatrészgyártásra kell a gép, ált. csak egyszer kell legyártani egy típust, de kell több féle is.
SKF lineáris csapágyak és golyós orsók - erről nincs valami tervrajzod vagy képed, mert képzelőerőm ilyen fáradtan nemigen van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest